ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Il iubesc eu cu adevarat?

Ioan 21:17 A treia oară i-a zis Isus: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti?” Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: „Mă iubeşti?” Şi I-a răspuns: „Doamne, Tu toate le ştii; ştii că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paşte oile Mele!

Dacă azi Domnul te-ar întreba pe tine sau pe mine dacă Îl iubim, ce am răspunde? Cu siguranţă vom zice toţi: „DA, Doamne, Tu ştii că Te iubim!” Dar dacă Domnul ar îngădui să fim într-un scaun cu rotile, ce am zice? Îl vom mai iubi? Eu stau şi mă întreb oare care ar fi starea mea dacă aş avea un handicap? Oare aş mai avea atâtă râvnă pentru Domnul?

Dacă Domnul va îngădui ca într-o zi să îţi pierzi vederea? L-ai iubi şi atunci fără să murmuri? Dacă ai fi surd sau mut, ai putea să mai iubeşti pe Dumnezeu din toată inima ta?

Zi de zi în rugăciune Îi spunem Domnului ce mult Îl iubim! Îi cântăm cântară prin care Îi declarăm iubirea noastră! Dar aş vrea să te întreb: „Dacă Îl iubeşti cu adevărat pe Domnul, de ce continui să păcătuieşti?” De ce ne mulţumim cu atât de puţin? De ce nu mai arde în noi acea dragoste fierbinte?

Ştiţi ce Îl supără pe Dumnezeu cel mai mult? Apocalipsa 2:4 „Dar ce am împotriva ta, este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi.” Dumnezeu nu se mulţumeşte cu un „TE IUBESC” spus de pe vârful limbii! Dumnezeu îţi cunoaşte inima, ştie ce e în ea şi ştie dacă inima ta e predată numai Lui, sau e împărţită între păcat şi sfinţenie!

--

Dacă Îl iubeşti, de ce te îndepărtezi de EL? De ce atunci când îţi este bine şi cerul e senin, uiţi de Creatorul tău? De ce petreci atât de puţin timp în rugăciune? De ce nu mai arde în tine acel dor fierbinte după Dumnezeu? Am observat de multe ori şi la mine că atunci când sunt în necaz sau boală mă rog Domnului din toată inima mea şi nu mă grăbesc să mă ridic de pe genunchi! De ce nu mai vărsăm lacrimi în rugăciuni, decât atunci când suferim?

Spunem cu toţii că Îl iubim, dar de ce Îi cântăm cântări de laudă doar în biserică şi nu Îl laudăm zi de zi cu inima şi gura noastră? De ce de multe ori ne îndoim de puterea Lui şi nu mai credem că va da răspuns rugăciunilor noastre? De ce nu avem răbdare ca voia Lui să se împlinească în viaţa noastră?

Îi declarăm iubirea, dar ne este ruşine de EL! De ce nu ştie lumea din jurul nostru că suntem copiii Lui? De ce nu răspândim Evanghelia cu gura şi viaţa noastră? Îi spune că Îl iubim, dar ne este ruşine cu EL să-L recunoaştem în toate căile noastre zi de zi! Alergăm atât de des la oameni cu probleme noastre, dar uităm că avem sus la Tatăl un Mijlocitor! Îi cântăm: „Sunt aici la dispoziţia Ta, cheamă-mă, Te voi asculta…” dar când e vorba de slujire şi de a „Culege recolta dintre spini” căutăm scuze şi nu avem timp! Ne dă ocazii de a răspândii Evanghelia, dar suntem prea comozi! Prea ne-am obişnuit cu monotonia şi prea comozi stăm pe băncile bisericii fără să ne implicăm în lucrare! Şi cu toate acestea declarăm că Îl iubim!

Galateni 5:14 Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Dacă Îl iubesc pe Dumnezeu, îmi voi iubi şi aproapele, pentru că este o poruncă dată de Domnul! Dar când aproapele meu este în necaz, este pe un pat de spital, sau trece prin probleme spirituale, nu îmi fac timp de el. Când fratele meu este căzut pe margine prăpastiei, nu merg să-l scot afară! Trec nepăsător faţă de el! Şi atunci mă întreb: ”Oare Îl iubesc eu pe Domnul cu adevărat! Dacă pe aproapele meu pe care îl văd, nu îl pot iubi, Îl iubesc eu pe Dumnezeu, pe care nu Îl văd?”

Ştiţi ce ne răspunde Domnul la toate acestea? “Te iubesc pentru că te-am creat. Tu eşti copilul Meu şi Eu nu Te voi părăsi nicioadată! Când plângi, Mi-e milă de tine şi plâng cu tine! Când strigi de bucurie, râd şi Eu cu tine! Când eşti descurajat, Eu te încurajez! Când cazi, Eu te ridic! Când eşti obosit, Eu te port pe braţe! Eu voi fi cu tine până la sfârşitul zilelor şi te voi iubi întotdeauna!” Ieremia 31:3  „Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!

Mai putem noi sta nepăsători faţă de o dragoste atât de mare? Când citim Isaia 53 sau scene care descriu suferinţa Lui pe Golgota, mai pot eu să-L iubesc doar de pe buze? Când poartă în palme semnul cuielor, semnul iubirii pentru noi, mai pot eu să Îi întorc spatele?

Haideţi să-I dovedim Domnului că Îl iubim cu adevărat, cu toată inima noastră, cu tot cugetul nostru şi cu toată puterea noastră! Să nu uităm că DRAGOSTEA va dăinuii şi în Veşnicii, şi dacă nu vom iubi, nu vom avea parte de cer!!

DOAMNE AJUTĂ-NE SĂ TE IUBIM TOT MAI MULT ZI DE ZI AMIN!!

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

18 Comments

 1. “Dacă Îl iubesc pe Dumnezeu, îmi voi iubi şi aproapele, pentru că este o poruncă dată de Domnul”.
  Intrebare: Nu este mai corect invers? Prin iubire de aproape ajung la iubire de Dumnezeu ?
  Cum as putea iubi ceva ce initial nu vad, nu simt, deci nu cunosc (Dumnezeu), daca nu incep prin ceea ce se numeste (sugestiv) “aproapele”?

 2. Sunt un pacatos care doreste din toata inima pocainta adevarata.M-am predat Domnului de curand si cel rau doreste cu tot dinadinsul sa ma traga inapoi.Din inima va rog,pomeniti-ma in rugaciunile voastre!Domnul sa va binecuvanteze!

 3. Daca nu te iubesc Isuse cu adevarat,O creste-mi iubirea Isuse iubit…..

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rWvhvUpQl8c&hl=en_US&fs=1&color1=0x402061&color2=0x9461ca]

 4. Dumnezeu sa te binecuvinteze, Dragostea este cel mai important lucru care nu va pieri niciodata,dar Biblia ne spune ca dragostea celor mai multi in vremurile din urma se va raci..Dumnezeu sa ne ajute sa nu ne pierdem dragostea ci sa ramanem statornici in dragostea Sa …Dumnezeu sa te binecuvinteze ,super articolul ,,,un articol care ne reda starea noastra asa cum e …Doamne ajutane sa ne pocaim

 5. Sa ne intoarcem la dragostea dintai ar fi un pas intelept, pt. ca multi am parasit-o.
  Atunci cand iti areti dragostea ca un copil cei din jur ne numaesc naivi si incepatori, dar nu-i nimic ca Dumnezeu ne numeste “copii Lui’.
  Ce s-ar intampla in Biserica Domnului daca am iubi toti ca Domnul, neconditionat ?
  Domnul sa te binecuvinteze surioara mea, iubita de Domnul, …. si de mine … 🙂

 6. Amin amin Florin si sora mea Valeria!!!

  Dumnezeu sa ne lege cu lanturi ce nu pot fi rupte, cu lanturi de DRAGOSTE!!!!

 7. Florin C. Domnul sa te binecuvinteze!!! Ai perfecta dreptate…daca nu putem iubi pe fratele nostru (pe care il vedem), cum putem spune ca Il iubim pe Dumnezeu (pe care nu Il vedem)???

  Cand avem mila de sarac, cand un pahar de apa dam unui oarecare, cand celui mai neinsemnat frate al nostru i-am facut un bine, zice Domnul: “Mie mi le-ati facut”!!!

  Slavit si binecuvantat sa fie Domnul pentru ca EL e singurul care ne iubeste si ne primeste la EL asa cum suntem!!!!

 8. Frate Tiberiu, astept adresa ta de mail sau un ID de mess, sa vorbim mai multe si sa te putem intarii!!!

  Dumnezeu sa te binecuvinteze pentru sinceritatea cu care ai scris aici, asa e…diavolul se lupta, dar sa nu uitam un lucru: PUTEM TOTUL IN HRISTIS CARE NE INTARESTE!!!!!

  Astept sa ne spui mai multe despre tine, si impreuna ca o familie unita aici pe CRESTIN TOTAL, sa ne ridicam unii pe altii prin Isus care locuieste in noi si ne da putere!!! AMIN!!!!

 9. Sora mea Monica, iti multumesc pentru video ce l-ai postat aici, e o cantare foarte draga inimii mele, o rugaciune prin care Il rugam pe Domnul sa ne umple cu dragostea Lui!!!

  O, Doamne, CRESTE IUBIREA IN INIMA NOASTRA SI FA-O SA ARDA CA UN RUG APRINS IN NEGURA ACESTEI LUMI!! Amin!!!!

 10. Si mie mi-a placut cand am ascultat versurile acestui cantec si sincera sa fiu ca atunci cand nu am cuvinte prea multe de spus poate un cantec sau o predica sa aduca un mesaj in lipsa cuvintelor mele,e nevoie de iubire, dar ura sta lipita de noi in unele situatii,sufar mult ca nu pot iubii asa cum vrea Dumnezeu… mie imposibil uneri sa iubesc sincer,fiind inconjurata de atatia oameni indiferenti si rai,mie nu imi spune nimeni ca ma iubeste doar fica mea cea mica,oare sa fie indeajuns?cand sunt inconjurata de atatia oameni pe care ii iubesc si ajut!!!sufar mult……duc lipsa de iubire,oare asa sufera si Isus,duce si El lipsa de iubire?adica are si El foarte putini oameni care Il iubesc?!…si totusi Ii ajuta asa de mult in aceasta viata,.. te rog sa nu te superi daca mai pun un clip cu un mesaj mai profund decat cuvintele mele asa simt eu uneori si vreau sa va spun ca va iubesc si vreau sa impartesesc cu voi gandurile mele, ma simt asa de singura, uneori voi sunteti mangaierea mea ,cu aceste articole ,poezii cand le citesc va iubesc mult …sincer.
  Domnul sa va binecuvanteze!

 11. Sora mea Monica!!!

  Iti multumesc pentru gandurile impartasite aici cu noi…si as vrea sa-ti spun ceva: NU ESTI SINGURA NICIODATA!!! Si as vrea sora Monica sa iti las niste versete, pe care cu siguranta le stii, dar care vreau sa-ti fie mangaiere in clipele grele!!!

  Psalmi 27:10 Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte.

  „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi.” ITI ZICE DOMNUL SORA MEA MONICA!!!

  Si sa-ti mai spun ceva…nu astepta dragoste de la oameni, pentru ca de multe ori poate sa fie doar o dragoste prefacuta, o dragoste de moment, pentru ca noi oamenii suntem atat de schimbatori, singurul care iubeste neconditionat si te primeste asa cum esti este DUMNEZEU!!! Dragostea Lui este tot ce ai nevoie si iti este indeajuns!!!

  Fii plina de pace sora mea, nu lasa intristarea sa iti cuprinda inima, bucura-te ca L-ai cunoscut pe Dumnezeu si lasa ca puterea Lui sa fie peste viata ta, si dragostea Lui sa iti cuprinda inima!!!

  Multa pace sora, si asteptam vesti!!!!

 12. Multumesc mult pentru versete,sora Flory,asa este cand simt ca nimeni nu ma iubeste totusi simt ca sunt fericita si nu stiu de ce? dar acum cred cu adevarat ca Dumnezeu ma iubeste si nu sunt singura niciodata .Domnul sa va binecuvanteze!

 13. Sora Monica…niciodata nu esti singura!!!

  Asteptam sa iei legatura cu noi…adica grupul EMANUEL, si daca nu stai prea departe, promit sa ne bucuram de o sfanta partasie impreuna!!! Ce zici sora noastra????

 14. Domnul sa va binecuvanteze,multumesc pentru dragostea ce mi-o purtati ,scumpa sora cand zic ca ma simt singura ma refer ca in familia mea sunt singura pocaita si e greu,sa stai la un loc cu cei care il resping pe Isus si se complac in lucruri idolesti,cum mie sufletul cand ma gandesc la ei?!!trist si apasat ,…..imi doresc 0 familie unita si pocaita.Ps .84 si mai ales vers.10 ,eu sunt fericita cu Domnul si ma umplu de bucurie in prezenta Lui relatia mea cu Dumnezeu e una deosebita ,Domnul imi vorbeste prin visuri ,chiar aseara ma gandeam ca sunt atat de singura la rugaciune si m-am rugat Domnului si noaptea am visat ca eram pe un brat asa de mare si auzeam o suflare langa mine nu am vazut fata dar am auzit o voce care mi-a spus…”Eu intotdeauna am fost langa tine si te-am purtat pe brate,nu ai fost si nu esti singura niciodata”,nu imi venea sa cred m-am gandit atunci cate pacate faceam in tinerete si am zis,.. ai fost cu mine si atunci cand pacatuiam ??,mi s-a facut rusine si am plans,eu nu vedeam pe nimeni ci doar un brat mare cu o maneca de in maronie si veche si o palma mare,iar eu eram pe bratul Lui puternic m-am simtit pentru prima oara in viata mea protejata si in siguranta,oare sa fi fost Domnul meu?care imi stie gandurile si ma linisteste si imi arata in vis ca e cu mine mereu?daca El a fost sunt foarte fericita !! .Va iubesc si Domnul Isus sa va tina si pe voi in bratul Sau mare si puternic.

 15. Pace sora mea Monica…

  Cu siguranta Domnul a fost…pentru ca EL este si va fi mereu de partea ta!!! Si ce incurajator este atunci cand EL ne vorbeste prin vise si proorocii sau zi de zi prin Cuvantul Sau!! Cand auzi vocea Lui blanda simti o liniste ce iti cuprinde inima pe deplin!!! Daca dupa acel vis ai simtit pace in inima ta…Domnul ti-a vorbit ca sa iti arate ca nu esti singura niciodata si EL nu te paraseste!! Chiar daca toti iti intorc spatele…EL niciodata nu o va face!!!

  Sora Monica, ne vom ruga pentru tine la intalnirile noastre de tineret si la biserica…si Domnul sa lucreze cu trezire in familia ta si pe tine sa te tina tare pe calea Sa!!!

  Fii intarita si ramai cu Domnul in toate zilele vietii!!!! Noi suntem cu inima si duhul langa tine…pentru ca Biblia mea zice sa ma bucur cu cei ce se bucura si sa plang cu cei ce plang!!!!

 16. Pacea domnului,Monica! Asa este,Domnul este cu noi chiar si atunci cand credem ca ne-a parasit.Totusi daca am pacatuit trebuie sa ne pocaim si sa ne recunoastem vina.Eu nu prea mai reusesc,dar totusi cred ca o voi face in curand din toata inima.si eu sunt singurul din familie “pocait”.Este greu, intradevar ! EU sunt Daniel,venit de curand in cele ale internetului. Domnul sa fie cu toti cei cu inima curata!

 17. Pace sfanta Daniel!! Bun venit printre noi si Dumnezeu sa binecuvinteze viata ta zi de zi!! AMIN!!!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: