ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Neputinta trasformata in Binecuvantare!!!

Aş vrea să vă prezint cazul unei tinere în câteva rânduri. Mirela, are 33 ani, şi este un copil al Domnului şi o fată foarte specială. Faptul că are un handicap fizic m-a atras foarte mult să-mi doresc să o cunosc şi să-i pot fii de ajutor. Am rugat pe Domnul dacă e voia Lui să o cunosc să-mi scoată în cale ocazia de a sta de vorbă cu ea şi Domnul mi-a ascultat rugaciunea. Am crezut că voi fi o încurajare pentru ea, dar a fost tocmai invers. Îmi curgeau lacrimile pe obraz când Mirela mi-a povestit că mama ei a decedat în 1994 bolnavă de cancer, iar tatăl ei în 1997 răpus de aceeaşi boală. Erau o familie de ortodocşi, iar Mirela pe vremea aceea era sănătoasă. Acum are o boală neurologică foarte gravă şi trăieşte dintr-o pensie de handicap gradul 1. Locuieşte singură, prietenul ei adevărat fiind o necuvântătoare pechineză pe care o are de 8 ani. Mirela nu poate gătii, nu poate scrie, se deplasează foarte greu doar ţinută de mâini.

Ce vreu să scot în evidenţă legat de Mirela, este MIRACOLUL din viaţa ei că trăieşte pentru Domnul la maxim. Cântă în corul Bisericii Penticostale Micalaca Arad şi zi de zi de la ora 10 – 11 este prezentă în biserică la rugăciunea de dimineaţă. Nelipsită din Casa Domnului, Mirela tânjeşte şi însetează după prezenţa Lui şi părtăşia cu fraţii.

Privind-o şi ascultând-o mă întrebam: „OARE EU CE MERIT AM CA SĂ FIU SĂNĂTOASĂ PE DEPLIN ÎN TRUPUL MEU???” De multe ori renunţăm la orele de rugăciune pentru că suntem prea somnoroşi, iar această tânără, aproape târâindu-se pe picioare, nu lipseşte din Casa Dumnezeului cel Viu. Noi am învăţat doar să cerem lucruri de la Dumnezeu, dar oare I-am mulţumit noi cu adevărat pentru ceea ce suntem şi pentru tot ce avem??? Credem că totul ni se cuvine…credem că e meritul nostru să fim sănătoşi…dar nu avem nici un merit…pentru că suntem răi şi păcătoşi. Tot ce ne ţine în viaţă este HARUL şi DRAGOSTEA DIVINĂ a lui Hristos!! Faptul ca EL – Isus cel înviat dintre cei morţi, Îşi înnoieşte bunătăţile în fiecare dimineaţă faţă de noi. Dacă doar 1 secunda şi-ar treage mâna de la noi am fi prăpădiţi cu toţii!!

Mirela mi-a mărturisit că pentru ea este un har să poată face şi aceşti câţiva paşi de la maşină până în biserică. În fiecare zi când mă duc să o vizitez şi o întreb ce face şi cum se simte, îmi zice: „SUNT ATÂT DE BUCUROASĂ CU DOMNUL, SUNT COPLEŞITĂ DE PREZENŢA LUI ÎN VIAŢA MEA, DOMNUL MĂ AJUTĂ ŞI MĂ ŢINE ĂN VIAŢĂ….” Şi îmi vine să plâng de fiecare dată când aud aceste cuvinte din gura ei, pentru că mă uit la mine şi atât de nemulţumitoare mă văd în Faţa lui Dumnezeu de cele mai multe ori. Mă pun în situaţia ei de multe ori şi mă gândesc cum aş fii dacă aş avea un handicap atât de sever şi să mă aflu singură fără părinţi?? Oare s-ar vedea cu adevărat credinţa mea?? Până în ziua de azi nu am văzut pe nimeni cu o credinţă aşa de mare ca a Mirelei.

Acest exemplu nu l-am postat ca o laudă la adresa Mirelei. Nu ridic pe nimeni în slăvă, doar am vrut să scot în evidenţă un Dumnezeu viu din viaţa aceste fiinţe minunate. Să învăţăm din această experienţă să ne încredem în Dumnezeu din toată inima noastră zi de zi şi să ne bucurăm de prezenţa Lui în viaţa noastră.

NIMIC NU ESTE MAI IMPORTANT PE ACEST PĂMÂNT DECÂT SĂ TRĂIM PENTRU DOMNUL, SĂ TRĂIM LA MAXIM FIECARE MOMENT ÎN PĂRTĂŞIE CU EL ŞI SA-I MULŢUMIM ÎN ORICE VREME PENTRU TOT CE NE DĂRUIEŞTE!!! Doamne ajută-ne la aceasta!!

Sper ca acest  exemplu să ne ajute pe fiecare dintre noi să înţelegem că viaţa şi sănătate sunt darurile lui Dumnezeu pentru noi şi să LĂUDĂM PE DOMNUL CĂ NE-A CREAT ÎN CHIP AŞA DE MINUNAT!!!!!!!

scris de Florina Patru. ®www.CrestinTotal.ro

CLICK AICI pentru mai multe articole de Florina Patru

In fiecare sambata un nou articol scris de mine.

Publicitate

Complex turistic Puiu-Somesul Rece

ofera: Cabane,  terenuri de fotbal, baschet, tenis, tabere, drumetii ..
mai multe citeste pe www.complex-turistic-puiu.ro

KERIGMA.ro

Noutati: Biblii, Carti, Cadouri, Muzica, Predici, Video/DVD
.. mai multe noutati citeste pe KERIGMA.ro

Vacante pentru toti

ofera: Sejururi, Circuite, Croaziere, bilete de autocar si avion
… mai multe Servicii pe www.vacantepentrutoti.ro

Life Romania

Carti: Viata Crestina, Tineri, Biblii, Carti Audio, Romane, Sanatate
mai multe carti pe www.liferomania.ro

Vila Elim

la Vila elim gasesti pace si liniste. aici te poti odihni bine. te asteptam… vezi mai multe pe www.vilaelim.ro

Pret de pret

ofera: adidasi, ochelari, pantaloni si multe altele haine la comanda. vezi mai m ulte pe www.pretdepret.com

Suflet si Lumina

este o fundatie care se ocupa cu acte cartitabile. citeste mai multe despre fundatia suflet si lumina

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

8 Comments

 1. Domnul sa te binecuvinteze sora si pe Mirela,care intradevar este un exemplu de luptatoare in via Domnului.Noi nu avem niciun merit pt ca suntem sanatosi si noi putem umbla liberi si sa facem ceea ce ne place,lipsim de la rugaciune,scurtam cit de mult rugaciunea ca nah ne plictisim,scurtam predicile,scxurtam programul de inchinare,Dar totusi nu pot sa nu ma intreb
  oare sintem noi mai sanatosi decit Mirela,suntem noi mai binecuvintati decit ea,ea se bucura pt simplu motiv ca e copilul Domnului,noi nu ne mai bucuram de nimic.Cred ca defapt ,Mirela este mult mai binecuvintata decit noi si bucuria ei este una reala,pe cind la noi totul e mecanic si urmat dupa niste tipare.Oare cind vom vedea si noi adevaratele comori ale vietii?

 2. Intr-adevar asa este, sora mea draga, nu stim sa pretuim darul lui Dumnezeu. Sora noastra are toate scuzele sa nu participe la inchinare,sau la o slujba, si totusi…. este o pilda pentru noi. Ma i infioara intrebarea, dar se pune singura: … ore trebuie sa ne treaca Domnul prin ce este mai greu ca sa-L slugim cu adevarat? Poate pe sora noastra Mirela Dumnezeu a ingaduit-o prin aceasta infirmitate, ca eu sa ma intrb azi: merit eu sa fiu copilul Lui. Domnul sa o binecuvinteze pe sora noastra iar pe noi sa ne trezeasca.

 3. Adevarata comoara e vietii nostre este insasi VIATA care este darul lui Dumnezeu pentru noi fara bani si fara plata!!! Stau si ma gandesc de multe ori la tot ce face Dumnezeu pentru noi…si ma intreb…NOI CE FACEM CU ADEVARAT PENTRU EL??? SUNTEM NOI LA DISPOZITIA LUI IN ORICE VREME??? SUNTEM NOI GATA SA NE JERTFIM PENTRU EL??? Haideti sa ne cercetam inlauntrul nostru si sa schimbam tot ce avem de schimbat pana nu vin vremuri in care vom vrea sa facem ceva….dar vom fii neputinciosi…!!! Astazi m-au miscat f f f tare urmatoarele versete la care am cugetat timp indelungat…

  Eclesiastul 12:1-4 Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţei tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii, când vei zice: „Nu găsesc nici o plăcere în ei”;
  2 până nu se întunecă soarele, şi lumina, luna şi stelele, şi până nu se întorc norii îndată după ploaie;
  3  până nu încep să tremure paznicii casei (mânile), şi să se încovoaie cele tari (picioarele); până nu se opresc cei ce macină (dinţii), căci s-au împuţinat; până nu se întunecă cei ce se uită pe ferestre (ochii);
  4  până nu se închid cele două uşi dinspre uliţă (buzele), când uruitul morii slăbeşte, te scoli la ciripitul unei pasări, glasul tuturor cântăreţelor se aude înăbuşit,…..

  ACUM SI ATAZI ESTE TIMPUL SA MUNCIM PENTRU DOMNUL, MAINE NU VOM STII DACA NE VOM MAI TREZII DIN PAT, SAU DACA VOM MAI FI SANATOSI!!!!!

 4. Nu zi ca esti prea tanar sa faci ceva pentru El…roaga pe Dumnezeu sa te invete…NU zi ca esti prea ocupat sa faci ceva pentru Domnul, ca s-ar putea sa ajungi pe un pat de spital si sa ai prea mult timp liber fara sa-l poti folosi pentru EL, NU zi ca esti prea indragostit ca sa lucrezi spre Slava Lui, EL te poate face sa ajungi singur, si atunci vei avea suficient timp…NU zi NU POT ci roaga pe Dumnezeu sa toarne in tine putere din puterea Lui si vei putea sa zbori ca un vultur!!!

  DOAMNE SUNTEM AICI LA DISPOZITIA TA, CHEAM-NE SI TE VOM ASCULTA AMIN AMIN AMIN!!!

 5. Si tot stau si ma gandesc la suferintele oamenilor…si in ultima vreme am avut ocazia sa merg la spital in vizita…si ma simt atat de aproape de Dumnezeu in acele locuri…si mi-am raspuns la o intrebare…DE CE DUMNEZEU LASA SUFERINTA?? PENTRU CA VREA SA NE APROPIE DE EL!!! Cand suntem putin bolnavi, cand suferim, cand avem lipsuri, imediat venim si plangem in Fata Domnului, ne apropiem cu toata inima de EL…ca niste milogi!!! DE CE NU NE APROPIEM ZI DE ZI DE DOMNUL DE BUNA VOIE?? OARE CHIAR E NEVOIE SA TRIMITA DUMNEZEU SUFERINTA CA SA NE DESCHIDEM TOATA INIMA INAINTEA LUI SI SA PLANGEM SI SA FIM SINCERI CU EL???

  Voi ce raspundeti la aceste intebari?????

 6. DOMNU sa te binecuvinteze surioara draga pentru acest articol atit de adevarat,noi cei care avem sanatate ,avem maini ,picioare,vedere-n ochii oare cum le folosim si cat lucram pentru Domnu ,ai scris despre sora MIRELA Domnu so binecuvinteze cum stie EL mai bine .Domnu sa deschida ochii tuturora celor care o vad sa vada cum trbuie sa fie un crestin adevarat .cel rau cauta tot deauna sa puna ceva-n fata numai sa nu mergem la inchinare cind ploua sa nu mergem caci ploua ,cand este soare este prea cald ,iarna ne este frig ,vara nu mai putem de caldura cand muncim peste saptamina suntem obositi Dumineca ce sa mai zic peste saptamina si as putea continua ,Domnu sa ne trzeasca sa nu mai stam caldicei sa fim in clocot pentru Domnu,sa lucram fiecare cu talantul pe care nila dat si sa alergam cu toata dragostea la casa Domnului caci nicaieri nu este mai bine.In una din zile dupa ce am ascultat o predica stam si ma intrebam si eu daca ar fi sa ma puna Tatal Ceresc fata-n fata cu fratele Sergiu care este fara maini si vesteste cu atita putere Cuvintul Domnului si sa-mi zica ,,tu ai maini ce lucrezi cu ele pentru Mine ,,sau cu fratele Nick care este fare maini si fara picioare si vesteste Evanghelia peste tot ,sau cu fratele de la Hunedoara care este orb si totusi duce VESTEA BUNA A EVANGHELIEI nu numai in Romania ci si peste hotare si cati alti nu sunt ca ei caci prin neputinta lor sunt o binecuvintare si sa ma-n trebe tu ce faci pentru MINE? Doamne trzestene sa ne vedem fiiecare starea in care ne aflam sa vedem ce putem face astazi pentru Tine ,caci maine sar putea sa fie prea tirziu.A DOMNULUI SA FIE TOATA SLAVA CINSTEA SI ONOAREA DE ACUM SI PINA-N VECI DE VECI AMIN

 7. Amin amin sora mea draga Flori!!! Dumnezeu sa ne ajute ca ASTAZI cat mai avem timp si viata in noi sa ne punem la dispozitia Lui cu toata suflarea noastra!!!! Noi trebuie doar sa zicem: DOAMNE IATA-NE, TRIMITE-NE, si restul va face Dumnezeu!! Ne va da si resursele necesare, ne va scoate in cale si oportunitati de slujire, dar totul depinde doar de noi sa VREM!!!

  DOAMNE AJUTA-NE SA INTELEGEM CA VIATA ACEASTA ESTE DOAR O CALATORIE SPRE INFINIT, SA O TRAIM LA MAXIM PENTRU TINE, CU DEMINATATE SI CU BUCURIE CA AVEM UN TATA ATATA DE MINUNAT IN CERURI CARE SE INGRIJESTE DE NOI IN TOATE ZILELE VIETII!!! AMIN AMIN AMIN

 8. Asa este surioara mea draga. Tata sa ne cerceteze si sa ne ajute sa indepartam orice piedica de a traii profund cu El in asa fel incat sa putem simti cu cei din jur. Si cautand cu toata fiinta sa putem pune in practica vietii noastre Cuvantul Divin, care in vremea noastra putini dintre noi reusim s-o facem!!!
  Tata sa ne ajute si El sa fie slavit pt tot ceea ce face in si cu viata noastra!!!:)

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: