Uncategorized

Cuvantul Lui Dumnezeu pentru astazi, 26 Mai 2009

26  MAI   RELAŢII EXTRAORDINARE  Este un prieten care tine mai mult la tine decât un frate” (Proverbe 18:24). Zidirea unor relaţii puternice cere timp şi energie. Vei descoperi cât de preţioase sunt acele relaţii doar când sunt încercate. Un autor scrie: “Pentru a face ca inima ta să bată alături de alta este nevoie de cioplirea şi îndepărtarea autocentrismului. E ca şi cum ai merge cu autobuzul. Dacă vrei să ai companie trebuie să fii dispus să te grăbeşti să-i primeşti pe alţii şi bagajele pe care le au cu ei. Acţiunile tale exprimă importanţa celeilalte persoane. O relaţie devine mai preţioasă decât celelalte datorită abilităţii tale de a supravieţui şi de a îndura adaptarea”. Calităţile pe care le preţuim cel mai mult la un prieten sunt de două categorii: 1) siguranţa că nu vor da bir cu fugiţii când calea se înăspreşte; 2) ştiinţa faptului că imperfecţiunile şi cicatricele nu vor schimba nivelul lor de implicare. Solomon a spus: “Cine îşi face mulţi prieteni, îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate”. Este vorba de ca­litate, nu de cantitate. De aceea legăturile inimii pot fi mult mai puternice decât legăturile de sânge. Nu te grăbi să desconsideri calităţile cuiva doar pentru că a comis o greşeală, te-a deza­măgit sau a făcut ceva necugetat. Nu-ţi arunci maşina la gunoi doar pentru că i s-a descărcat bateria sau pentru că i s-a spart o roată! Dragostea înseamnă risc, dar răsplătirile depăşesc investiţia. în spatele fiecărei poveşti de succes vei descoperi oameni care odată s-au simţit atât de descurajaţi, încât au dorit să renunţe, care au căzut şi care au avut nevoie ca cineva să-i ridice, şi să-i ajute să continue. Viaţa nu este clădită din achiziţii şi realizări, ci din relaţii. Aşadar menţine-ţi relaţiile într-o stare bună.

© 2009: This devotional is produced by UCB, free of charge through the generosity of our supporters. As a gift to the body of Christ, permission is given to Churches and Christian organisations to copy up to a maximum of 52 daily excerpts per year. Excerpts must acknowledge The Word For Today as the source, give the UCB address and inform that free issues of the daily devotional are available for the UK and Republic of Ireland.
Posted: by Simina Iacob

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Sunt de acord cu acest minunat mesaj. Multumesc! Intr-adevar este nevoie a ne mentine relatiile intr-o stare buna. Este important sa stii cand trebuie sa taci si cand trebuie sa ajuti. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: