Uncategorized

Fiul unui pastor Baptist s-a sinucis…POZE

Cu cateva minute in urma am vazut la stirile PROTV… o veste cutremuratoare… fiul lui Emil Bartos, un pastor baptist, s-a sinucis…
Tanarul s-a stins in fata colegilor, care povestesc socati ca de o vreme tanarul nu mai era in apele lui. Baiatul de 22 de ani nu isi revenise dupa moartea mamei sale, care a murit intr-un accident de masina.

 

cats 

Atentie! Imagini socante | Atentie! Video Socant!   Video2   Video3   Video4 Situatia scolara 

Desi parea ca a depasit momentul, in realitate adunase o multime de restante si era in pericol sa repete anul.

--

Bunica lui il descrie ca pe un baiat linistit si foarte atasat de familie.

Tatal, pastor baptist, si-a luat sotia si cei sase copii si au plecat cu totii in America. Numai el nu s-a adaptat vietii de acolo. S-a intors in tara, desi ai lui au ramas peste ocean. A suferit teribil din ziua in care mama lui s-a stins.

Desi nu au nici un dubiu ca Lucian s-a sinucis, anchetatorii din Timisoara incearca sa afle macar pentru linistea apropiatilor ce s-a intamplat cu el de a luat aceasta decizie.

--

Pana acum n-a fost gasit niciun nici un de adio prin care tanarul de 22 de ani sa-si explice acest ultim gest. Desi de loc din Oradea, Lucian statea la Timisoara, impreuna cu sora lui. Cu toate ca erau apropiati, se pare ca nici macar ei nu i-a impartasit gandurile negre. Tatal studentului, care se afla acum in tara, se va ocupa de inmormantare.

Sursa: Stirile ProTV

 

Dumnezeu sa intareasca familia indoliata!

POZE LUCIAN

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

23 Comments

  1. auoleu! 🙁
    Doamne ai mila de noi! mai ales de familia Bartos.

  2. DOAMNE AI MILA DE FAMILIA BARTOS, DA-I PUTERE TATALUI LUI SI INTARESTE FAMILA INDOLIATA

  3. Da trist dar adevarat …familiile crestine,copii lui D-zeu sunt tot mai incercati ! Diavolul subtil intra si-si face jocul drept e cu ingaduinta lui D-zeu,se pare ca vremurile lui IOV se intorc,intrebarea e ,,mai sunt printre noi care au credinta lui?”
    Doamne atingete de noi ! Nu-ti intoarce fata de la poporul tau ! Mai iarta-ne odata !

  4. sunt cateva chestii ciudate in stire:
    1 Bartos s-a recasatorit, si a plecat in America cu 3 dintre copii.
    2 fete ramasesera in Romania, una fiind casatorita, iar cealalta nu a primit viza .
    Lucian si sora lui mai mica Ana, s-au intors din State, deci in tara erau 4 dintre copii.
    oricum, Bartos e un Iov al zilelor noastre.

  5. Te întreb pe tine şi întreb pe toţi cei care ne bulversează cu astfel de evenimente, este creştinesc gestul? Cine ne permite să intrăm în spaţiul privat şi intim al familiei şi să facem mizerie pe internet cu detalii care fac parte din viaţa intimă a acestei familii?

    Pune-te în locul tatălui acestui băiat – pastor fiind, lovit deja de câteva incidente extrem de neplăcute, acum îi sunt publicate detalii din viaţa familială pe internet! Este cu adevărat o mizerie un astfel de lucru şi ripostez vehement faţă de detaliile pe care le faci în post – abuzive faţă de familie cât şi împotriva titlului exploziv.

    Sper să nu iei acest comentariu ca un atac personal, încă nu e prea târziu să-ţi corectezi greşeala.

  6. Cred ca a fost un dezechilibru care il avea doar in mintea lui si moartea si restantele si problemele personale au pus capat.
    Sincer imi vine sa plang caacest tanar a murit fara sa lase un mesaj despre trairile intime si chiar de ordin familial. Poate era secatuit si de nemuktumirile si neimplinirile din viata, insa cred ca ……mi-e greu sa scriu , ma gandesc ca era bulversat de detoate…o Doamne! o Doamne!
    Oare e normal fim neimplinti?
    Cate odoruri au apus ininima acestui tanar?
    De ce nu ….nu , nu pot ! credeti-ma!!

    Doamne, mai este oare iertare?
    De ce? De ce? De ce?

    Mai cred ca avea si unele metehne din cadrul familie, nu judec, insa de cele mai multe ori pozam a fi normali si de fapt suntem anoramli (in intimitate).
    Mi-a sfasiat inima de auzul aceste vesti triste, desi nu l-am cunoscut, insa mai mult nu stiam ccare este numele sau.
    Stimati confrati, numai este mult,dar trebuie sa luptam pana nu va fi venirea si pana nu se stinge uleiul in candela. As vrea mai mult, dar ma opintesc deseori in necazuri si tristeti pentru ca in familia mea cei 2 parinti au plecat in lumea nevzuta(mama la 46 de ani in 2004, iar tata la 52 de ani in 2009).
    Poate Dumnezeu vrea sa-i ia pe cei slabi acasa!

    Dumnezeu stie!

    Sunt……..parca anormal cand vad ca tineri ca mine …..isi rateaza viata prin sinucidere.
    Toti suntem datori cu o moarte!

  7. Fratele Emil Bartos a facut tot posibilul sa-si stringa toata familia si toti copii in jurul dansului, dar ulterior Lucian Bartos si-a parasit tatal si s-a intors din SUA la studii in Romania. Daca ne este permisa o privire retrospectiva, atunci cred ca putina vina putem gasi in lipsa de grija pastorala a Bisericilor Baptiste din Oradea si din Timisoara, a pastorilor de tineret care trebuiau sa-l adopte si consilieze pe Lucian, mai ales dupa moartea mamei sale. Dar pastorii nostri prefera astazi mai mult cariere politice si lumina reflectoarelor decit vizitele anonime si consilierea pastorala. Ma gindeam cit de utili ar fi fost pentru Lucian un: Marius Cruceru, un Cristinel Dugulescu, un Ben-Oni Ardelean, un Sami Tutac, cel care se viseaza si cere insistent sa fie numit ambasador politic plenipotentiar al Romaniei in SUA, …

  8. Cu tot respectul pentru tine, Un fir de iarba , cred ca in aceasta tragedie esti mai implicat si ai gandit cu inima si au vorbit sentimentele sau datoriile, din tine, pe care le aveai fata de cineva.

    ” Te întreb pe tine şi întreb pe toţi cei care ne bulversează cu astfel de evenimente, este creştinesc gestul ? Cine ne permite să intrăm în spaţiul privat şi intim al familiei şi să facem mizerie pe internet cu detalii care fac parte din viaţa intimă a acestei familii ? ”

    Raspuns :
    Oricine daca a acceptat sa fie persoana publica , prin singur si suficient acest fapt , a dat deja dreptul sa discutam despre lucrurile care au iesit deja din spatiul intim si privat al familiei si afecteaza , in functie de caz , vietile noastre , ale altor oameni sau comunitatii si uneori ale intregii tari .
    Pentru ca fratilor , banuiesc ca pastorii si predicatorii nu tin si nu predica doar principii intime si private , ci predica niste principii publice pt intreaga lume si care-s foarte PUBLICE , pana la marginile pamantului . … Asa sa ne ajute Dumnezeu .

    Amin !

  9. Dzeu sa intareasca aceasta familie,este foarte greu sa pierzi 2persoane minunate,mama si copilul.Nu stiu cum este ,ce simti atunci cand cineva tare drag pleaca,dar Dzeu sa intareasca aceasta familie,dzeu sa va binecuvinteze…….

  10. doamne ce nenorocire ?dumnezeu sa intareasca pe tata acestui tinar.nu judecati,casa nu fiti judecati,dumnezeu este celcare judeca.sincere condoleante.e dureros ca acest tinar a facut asa gest deprimat.el nu a acceptat sa stea fara mama lui.ce pot sa zic ,decit speranta e numai la dumnezeu.

  11. mda….ori e un Iov, fratele Batros, ori nu e atat de apropiat de Adonai precum pozeaza….in orice caz, nu e treaba mea sa dau un verdict.. Oricum ar fi, inima tatalui este distrusa acum. Noi nu stim dedesubturile…asa ceva se intampla ori ingaduit de Creator si de neanteles de noi, desi omul este drept, ori Si-a intors spatele datorita a ceea ce numai El stie…
    oricare ar fi situatia, hai sa invatzam ceva de aici…sunt eu gata sa imi pierd copilul si totusi sa nu ma lepad de El? tu esti? eu nu sunt.
    Doamne intareste-ne Te rugam !
    Si daca traiesc in pacat desi am o viatza sociala de pocait, sunt eu constient ca maine pot trai consecintele pacatului? Nu sunt atat de constient….voi sunteti?
    Ai mila Adonai de noi…:( !

  12. Nu suntem in masura sa judecam sau sa acuzam asa ca sa nu vorbim despre ce nu stim sau sa acuzam fara sa stim daca este adevar!Dumnezeu sa mangaie fam.Bartos si sa le dea putere sa mearga inainte!

  13. am auzit de l o sursa sigura ca nu i-ar fi convenit cu „noua lui mama” si mama cea noua a acestui copil era distrusa datorita decesului.
    Doamne ai mila!

  14. Nu judecati: cel mai trist este faptul ca a castigat Satana un suflet! Va rog pe voi, toti predicatorii care cititi aceste randuri: IUBITI pe tineri si fiti-le exemple in toate! Aratati-le ce inseamna a fi OM dupa voia Tatalui! Traiti ce predicati si inca o data: Iubiti! Asa vom castiga sufletele pentru cer! Ce responsabilitate mare avem toti! Domnul sa ne ajute si sa ne ierte unde nu am fost atenti pana acum!

  15. DUMNEZEU NU TINE SEAMA DE RELIGIA DIN CARE FACI PARTE SI NICI DE FUNCTIA PE CARE O AI

    Nu stiu ce sa mai cred despre lucruri atat de jalnice/dureroase/mai putin ortodoxe, care au ajuns sa se intample si in cultele neoprotestante. Sa aiba atat de mare putere Satana? Da, sa stiti ca are!

    “… Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina. Nu este mare lucru dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor.” 2 Corinteni cap. 11: 14-15 ;

    “… Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor cari sunt sus in ceruri,sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea neam si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce ma iubesc si pazesc poruncile Mele.” Exodul cap. 20: 4-6 ;

    “… care Isi tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul, dar nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat, si pedepseste faradelegea parintilor in copii si in copiii copiilor lor pana la al treilea si al patrulea neam !” Exodul cap. 34: 7 ;

    “… Domnul este incet la manie si bogat in bunatate, iarta faradelegea si rasvratirea ; dar nu tine pe cel vinovat drept nevinovat, si pedepseste faradelegea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam.” Numeri cap. 14: 18. Si exemplele pot continua.

    Nu este bine sa te bucuri, si nici nu ma bucur de raul nimanui, dar am ales sa dau cateva texte din Biblie in comentariu anterior, la fapta de sinucidere a unui fiu de pastor baptist, deoarece si in Biserica Penticostala Zervesti, de ceva timp, se intampla lucruri care dau de gandit la multi.

    “… Binecuvantati pe cei ce va prigonesc: binecuvantati si nu blestemati. Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plang. Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti.” Romani cap. 12: 14-15.

    Cu aproape doua saptamani in urma, Beuca Florica, vaduva din Biserica Penticostala Zervesti care a fost numita de pastorul Bogdan Alexandru pe considerentul de rudenie (sora cu socrul lui) si ca prezinta incredere, in urma scandalului/bataii din biserica, sa se ocupe de pregatirea (framantare si cocacere) painii pentru actul Cinei, a cazut a doua oara de la inaltime (dupa o scara), si spre deosebire de prima data cand a avut rupta si pusa in ghpis numai o mana, acum si-a rupt amandoua mainile pe care le are puse in ghips, si s-a lovit foarte rau si la cap. Daca lovitura de la cap era putin mai tare, era fatala. Va puteti imagina un membru penticostal cum umbla pe strada sau merge la biserica cu amandoua mainile in ghips? Poate sa spuna cineva cu ce se mai deosebesc penticostalii de lume (ca ei spun ca sunt mai sfinti)?
    De ce a ingaduit Dumnezeu sa vina aceasta durere peste un lucrator al Domnului? Sa nu fi fost curate aceste maini care framantau painea pentru Cina? Sa fi stiut Dumnezeu aceste lucruri facute de vaduva: cum a vandut la magazin cu aceste maini tigari si bautura, cum a jurat stramb la procesul de la Judecatoria Caransebes, ca a taiat lemne din gardurile cetatenilor din comuna si apoi le-a vandut in Caransebes si lista ar putea continua. Sa nu mai fie fost alta vaduva in biserica, daca vaduva pastorului care a decedat in anul 1994 nu a vrut sa mai pregateasca “impartasania”? Pastorul bisericii i-a stiut toate aceste indeletniciri. Sa o fi numit pastorul, deoarece stia caci cu asa fapte facute nu-i spune/reprosa niciodata de banii si materialele de constructie furate de la biserica!

    Tot cu putin timp in urma, pastorul Bisericii Penticostale Zervesti Bogdan Alexandru, era aproape sa cada cu o masina Volkswagen de ultima generatie intr-o prapastie, dar spune ca i-a aparut Biblia pe capota masinii, si atunci s-a speriat si a oprit masina imediat in marginea prapastiei. Si acest pastor a vrut sa se sinucida pentru faptele sale, si a fost de mai multe ori si el la cabinetul unui medic psihiatru deoarce are cosmaruri noaptea!

    Pentru faptele/pacatele facute cu buna stiinta de catre o persoana sau un grup de persoane (chiar daca sunt ei si pastori), ar trebui sa raspunda/sa plateasca cei ce le fac cat sunt in viata pentru ceea ce fac, in cazul in care nu vor sa-si recunoasca pacatele facute, nu sa fie pedepsiti copiii impreuna cu urmasii lor care sunt nevinovati.

    Din monitorizarea atenta a unor persoane pe o perioada de mai multi ani, printre care si pastorii penticostali Bogdan Alexandru, Coroban Titus, Pavel Rivis Tipei, care s-au imbogatit furand banii din biserici (banul vaduvei si al orfanului/porunca a opta – lipseste din Decalogul Penticostal!) am observat ca din vocabularul acestora notiunea de pacat le lipseste cu desavarsire. Cei mai sus-mentionati, cat si multi altii care mai sunt ca ei, predica in biserica enoriasilor numai despre suferinta, numai despre milostenie, declansand starea emptionala a enoriasilor pentru a fi darnici la biserica, adica pentru pastori, si apoi enoriasii sa taca, sa sufere, chiar daca sunt in nevoi. Daca cineva di biserica indrazneste sa le atraga atentia, atunci pastorii le dau urmatoarele replici: “pe mine m-a pus pastor Dumnezeu”, “eu raspund numai in fata lui Dumnezeu de ceea ce fac”, “na-i incredere in mine!”, “vrei sa-mi iei locul !”, “esti un razvratit?”, “esti un nemultumit!”, si multe altele, …. pana te bat si te scot afara din biserica.

    Prima data, cand pastorii au constiinta curata, fura foarte putini bani din biserica, ca sa nu observe nimeni. Daca prima data cand pastorii fura, i-ar observa cineva si le-ar atrage atentia, atunci pastorii nu ar mai fura si s-ar cai de fapta, deoarece au inca constiinta curata si vad ca au pacatuit. Daca nimeni din biserica nu le face observatie, si zic ei (pastorii) “vad ca Dumnezeu nu m-a pedepsit pentru ce-am facut/banii luati”, atunci incearca si a doua oara putin mai multi bani sa fure, si a treia oara si mai multi bani sa fure, pana cand acest lucru/pacat devine obicei pe care pastorii il salveaza in memorie ca un lucru obisnuit, fara de care nu mai au liniste si nu mai poate dormi noaptea daca nu il mai practica.

    Dupa ce pastorul a furat de mai multe ori, si de fiecare data din ce in ce mai multi bani din biserica, vazand ca nu l-a pedepsit Dumnezeu cu nimic, atunci el numai are /rusine/constiinta fata de nimeni, fura in vazul tuturor, si daca cineva ii face vreo observatie este in stare sa-l arunce/azvarle un iad. Si … in modul acesta, pastorii penticostali (nu chiar toti, ca se supara din nou pastorul Laurentiu Balcan) fura din biserici tot ce prind/cat pot, fara a considera ca lucrul acesta este vreun pacat.

    EI, PASTORII, CONSIDERA UN LUCRU/FAPTA CA ESTE “PACAT”, DOAR ATUNCI CAND A VENIT PEDEAPSA DE LA DUMNEZEU PESTE EI !!

  16. E o diferenta dintre a fi predicator si a fi pastor. Exista multi predicatori dar mai putini pastori. Ceea ce avem nevoie e sa ne strangem in grupuri mici, intime, de partasie, rugaciune si studiere a Bibliei. Acolo, nevoile sunt implinite, nu intr-o biserica gen sala de spectacol, cu mii de locuri, dar cu suflete singure… Atentie, cu cateva zile inainte de a comite actul tragic, Lucian a spus ca nu isi gaseste locul in bisericile din Timisoara, e atata raceala, nimeni nu te baga in seama; Iti suna familiar? De cine te-ai ocupat in ultima vreme? Pe cine ai lasat sa se apropie de tine? Dumnezeu sa aiba mila de noi, iar noi…sa traim ca fratii, nu ca straini necunoscuti!

  17. E totusi un tata, a carui durere ne se poate masura, e un om al Dmnezeu, un frate de -al nostru si cred ca in astfel de momente Duhul ne indeamna la alinarea sufletului, la mângâiere, si compasiune fata de cel ce sufera. E usor sa judecam , daca poti vindeca rana unui pacat te rog vindeco in tacere si cu reverenta fata de Tatal Ceresc. Daca adevarul e tulbure si faca sa iasa la iveala fapte incerte si multa confuzie roagate Domnului si El va face lumina, daca dar nu nimic din toate astea acopera durerea fratelui cu dragostea lui Dumnezeu si stai alaturi pentru ca cel rau sa nu il biruiasca. Dumnezeu in indurarea Lui sa ne transforme dupa chipul Domnului Isus Hristos. Amin

  18. Ba Seracin asta e extraordinar. Dai peste el pe orice pagina de internet. Acelasi scop: sa denigreze. N-are importanta ca e vorba de o tragedie. El una stie una face.

  19. Eu locuiesc la 3 km de nenea asta: Seracin Aurel. A umplut toate paginile de web cu mizeriile si dorinta lui de razbunare. Nu vreau sa zic nimic rau de el, cu toate ca as avea o multime de lucruri sa-i reprosez, insa eu nu sunt asa ,, Doamne ai mila de mine pacatosul” atata pot sa zic. Am facut acest comentariu doar pentru aceia care nu-l cunosc, sa nu fie si ei influentati de otrava care-i macina sufletul..si sa nu creada deloc inventiile pe care le spune in tribunale prin multele procese care le-a intentat unora din biserica lui. Adrian,un baptist.

  20. Ce tanar de 22 de ani se sinucide pentru ca i-a murit mama? Mi se pare putin probabil ca el sa o fi facut din acest motiv.

  21. Domnule Seracin,nu te cunosc,dar am citit comentariile de pe aceasta pagina si al dumitale este plin de pornire si critica.Nu era momentul si nici locul lor aici! Nu ne jucam cu suferinta oamenilor!!!!!!
    Dumnezeu sa te cerceteze!

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura