Stiri

Cel puțin nouă persoane au murit și alte 49 au fost rănite duminică, după ce acoperișul unei biserici s-a prăbușit in Mexic

Cel puțin nouă persoane au murit și alte 49 au fost rănite duminică, după ce acoperișul unei biserici s-a prăbușit în nordul Mexicului în timpul liturghiei, potrivit autorităților locale. Persoanele care și-au pierdut viața sunt 6 adulți și 3 minori.

Se crede că alți 30 de credincioși sunt prinși sub dărâmături, în timp ce eforturile de salvare au continuat până în noapte. Aproximativ 100 de persoane se aflau în templu când a avut loc prăbușirea, a raportat poliția de stat Tamaulipas.

NATIUNEA

Luni, 2 octombrie 2023, 7:42 a.m. m. GMT+3· 3 minute de lectură

Lucrări de salvare după prăbușirea Bisericii din Tamaulipas
Lucrări de salvare după prăbușirea Bisericii din Tamaulipas – Credite: @Screenshot

ORAȘUL MEXICO.- Cel puțin nouă persoane au murit și alte 49 au fost rănite duminică, după ce acoperișul unei biserici s-a prăbușit în nordul Mexicului în timpul liturghiei, potrivit autorităților locale. Persoanele care și-au pierdut viața sunt 6 adulți și 3 minori.

--

Se crede că alți 30 de credincioși sunt prinși sub dărâmături, în timp ce eforturile de salvare au continuat până în noapte. Aproximativ 100 de persoane se aflau în templu când a avut loc prăbușirea, a raportat poliția de stat Tamaulipas.

Imaginile de pe rețelele de socializare de la o cameră de securitate au arătat momentul în care acoperișul unei biserici din Ciudad Madero, în statul Tamaulipas din nord-est, s-a prăbușit, urmat de căderea pereților exteriori de cărămidă.

--

https://s.yimg.com/rq/darla/4-11-1/html/r-sf-flx.html

Secretariatul Protecției Civile din Tamaulipas a publicat fotografii cu rămășițele distruse ale bisericii Santa Cruz și a spus că autoritățile efectuează sarcini de căutare și salvare. Poliția de stat a indicat că la operațiune participă unități din Garda Națională, poliția de stat și agenția de protecție civilă de stat, precum și Crucea Roșie.

„Din păcate, este raportat un număr de nouă morți și 40 de răniți, informațiile încă se lucrează în conformitate cu manevrele de salvare”, a declarat Secretariatul de Securitate Tamaulipas în contul său X.

Jorge Cuéllar, purtătorul de cuvânt al Secretariatului Securității de Stat, a declarat pentru postul Foro TV că răniții au fost duși la spitalele din apropiere, în timp ce alți 30 de credincioși vor rămâne prinși sub dărâmături.

Conferința Episcopiei Mexicane a emis o declarație în care spunea: „Ne unim în rugăciune în fața tragicei pierderi de vieți și rănilor suferite de mai mulți credincioși”.

Episcopul José Armando Álvarez al Episcopiei de Tampico a spus că acoperișul a căzut în timp ce enoriașii se împărtășeau la Biserica Sfânta Cruce din Ciudad Madero, situată lângă orașul Tampico, pe coasta Golfului Mexic.

Citeste mai mult: https://es-us.noticias.yahoo.com/colaps%C3%B3-techo-iglesia-m%C3%A9xico-nueve-043541984.html

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: