ANUNTURI

Nigeria: 23 de pastori uciși, 200 de biserici închise în 4 ani

Teroriștii au ucis 23 de pastori și au forțat închiderea a peste 200 de biserici din statul Kaduna din Nigeria în ultimii patru ani, potrivit reverendului Joseph Hayab, președintele Asociației Creștine din Nigeria din statul Kaduna.

Pr. Hayab a împărtășit aceste cifre în timpul unei întâlniri cu comisarul de poliție Musa Garba și alți pastori, potrivit Sahara Reporters , adăugând că întâlnirea a fost organizată pentru a discuta despre criza în curs care afectează comunitatea creștină din stat.

“Un pastor care a fost răpit pe 8 august a spus conducerii CAN că există peste 215 creștini răpiți de bandiți în pădurea Birnin Gwari. Ei sunt încă acolo”, a spus Hayab la întâlnire, potrivit Vanguard . Apoi l-a îndemnat pe comisarul de poliție să abordeze aceste și alte probleme pentru a restabili încrederea publicului.

Fostul secretar general al Bisericii Evanghelice Winning All, reverendul Yunusa Nmadu și alți pastori de la întâlnire au cerut, de asemenea, să se acționeze împotriva liderilor religioși care promovează discursul instigator la ură. Ei au îndemnat poliția să-i investigheze pe cei care vând droguri grele, legând abuzul de substanțe cu activitățile criminale din stat.

Comisarul Garba a răspuns subliniind că criminalitatea nu are apartenență religioasă. „Securitatea este responsabilitatea tuturor și nu numai a guvernului”, a spus el, citat. Garba a adăugat că întâlnirea a avut ca scop consolidarea relației dintre poliție și liderii religioși și să discute potențiale soluții la problemele aflate în curs.

--

Citeste mai mult: https://www.christiantoday.com/article/nigeria.23.pastors.killed.200.churches.shut.down.in.4.years/140773.htm

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: