ANUNTURI

Erudit islamic spune: Sentinta este moartea pentru homosexuali


Publicat pe 2 iul. 2016La câteva zile după atacul terorist din Orlando, oamenii încă nu și-au revenit și mulți din mass-media se întreabă de ce a omorât Omar Mateen 49 de oameni inocenți.

Unii spun că ar fi fost homofob, în timp ce alții spun că ar fi avut acces prea ușor la arme, că ar fi fost instabil mental sau că și-ar fi bătut soția.

Alții spun că nu religia l-ar fi motivat, dar SIIL și alte grupări islamice sunt de părere că homosexualii sunt niște oameni vrednici de moarte. De asemenea, ei mai cred că terorismul are un scop mai înalt.

Experții în islam spun că atacul asupra clubului „Pulse” din Orlando n-a fost un accident. Islamul susține că homosexualitatea e o nelegiuire care trebuie pedepsită.

„Există multe țări din lumea islamică modernă, inclusiv Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite sau Burma în care homosexualitatea e ilegală și e pedepsită cu pedeapsa capitală”, a spus Moshe Sharon.

Atât Coranul cât și Hadith-ul, învățăturile lui Mahomed, condamnă homosexualitatea. În Hadith se spune: „Pe oricine găsiți înfăptuind păcatele oamenilor lui Lot, homosexualitate, să-i omorâți, atât pe el cât și pe victima sa.”

Șeicul Yousef al Qaradhawi, unul dintre cei mai de seamă savanți ai islamului, spune că există o dezbatere în privința pedepsei, dar nu e nicio diferență de păreri privind statutul de nelegiuire.

Unii spun că amândoi trebuie aruncați dintr-un loc înalt, după cum a făcut Dumnezeu cu oamenii din Sodoma. Aceasta este neînțelegerea. Lucrul important este să îl socotim ca fiind nelegiuire”, susţine acesta.

SIIL e foarte clar asupra pedepsei. De exemplu, în decembrie 2014, la granița dintre Siria și Irak, gruparea teroristă a executat un om pentru homosexualitate și a citat Hadith-ul legat de sentința la moarte, care spunea, în parte: „Curtea Islamică din Provincia al-Furat a condamnat un om care a înfăptuit păcatele oamenilor lui Lot, adică acte homosexuale. Acesta să fie aruncat de pe cea mai înaltă clădire din oraș și apoi să fie ucis cu pietre.” În alte cazuri, jihadiștii SIIL i-au decapitat pe homosexuali.

„Faptul că atacatorul a avut ca țintă homosexualii n-a fost celebrat doar de SIIL. Există grupuri cărora nu le place de SIIL, dar care îl celebrează pe atacator și îl susțin pentru tipul de oameni pe care i-a luat ca țintă. Nu e nimic nou că acești oameni au fost o țintă. Faptul că așa de mulți astfel de oameni au fost uciși e ceva nou, dar ideea de a ataca homosexuali nu e o idee nouă, ci e chiar populară în lumea islamică, din nefericire”, a spus prof. Ryan Mauro, de la Clarion Project.

Imamul iranian Farouk Sekaleshfar a discutat despre pedeapsa pentru homosexualitate în 2013, la Universitatea din Michigan.

„Sentința este moartea. Nu trebuie să ne rușinăm că sentința este moartea. Într-o societate islamică, atunci când oamenii doresc să se ghideze după legea musulmană, trebuie să o și execute”, a spus acesta.

Eruditul islamic Moshe Sharon spune că atacul terorist din Orlando trebuie înțeles din perspectiva scopurilor mai mari ale islamului, acelea de a conduce lumea.

„Pare ridicol când spui că islamul dorește să conducă lumea, dar în ce-i privește pe acești oameni, aceasta e ideologia lor. Dacă poți conduce lumea atacând un club de homosexuali, atacând un restaurant în alt loc, ai reușit ce ți-ai propus, ai băgat groaza în oameni. Acesta e lucrul pe care îl urmărește teroarea islamică. Ei creează situații în care viața unei persoane normale nu mai e una normală”, a spus Sharon.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: