ANUNTURI

Fantasma viitorului fără cash. Banii digitali, calul troian al Marii Resetări

„Unul dintre lucrurile pe care le vom interzice în Florida anul acesta este ideea unei monede digitale a băncii centrale”, a declarat în aprilie guvernatorul Ron DeSantis.

De Santis a intuit corect: opinia publică, și nu numai din America, nu privește cu ochi buni monedele digitale, inclusiv cele emise de o bancă centrală (CBDC).

Peste 100 de țări analizează posibilitatea introducerii acestora, de la China – al cărei „e-yuan” oferă un control și o supraveghere mai mari – la Nigeria, unde eNaira a fost lansată în parte pentru a contribui la combaterea utilizării informale a numerarului și a fraudei electorale.

SUA și Regatul Unit nu fac excepție, notează Financial Times. În ianuarie 2022, Rezerva Federală a lansat o perioadă de dezbateri și comentarii publice privind CBDC-urile. În decembrie, Fed Boston și Institutul de Tehnologie din Massachusetts au finalizat un proiect care a examinat fezabilitatea tehnică a numerarului digital.

Banca Angliei și Trezoreria au anunțat că iau în considerare planuri pentru o „lira digitală”, motivate de temerile că, într-o lume din ce în ce mai lipsită de numerar, companiile private oferă alternative la banii băncii centrale.

--

Dar există obstacole pentru aceste proiecte. În cazul în care sistemele de plată alternative ar fi adoptate pe scară largă, acestea ar putea submina stabilitatea financiară și capacitatea băncilor centrale de a adopta politica monetară. Iar dacă aceste metode nu sunt interoperabile, ar putea îngreuna capacitatea oamenilor de a efectua tranzacții de bază.

Citeste mai mult: https://ortodoxinfo.ro/2023/09/07/fantasma-viitorului-fara-cash-banii-digitali-calul-troian-al-marii-resetari/

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: