Stiri

FOTO | Pentru prima dată în ultimii 2.000 de ani, au fost scoase la lumină treptele către Scăldătoarea Siloam, locul în care Iisus Hristos i-a redat vederea unui orb

Un nou proiect de excavare în Ierusalim a scos la trepte nemaivăzute  de 2.000 de ani, într-un loc în care se spune că Iisus Hristos a vindecat un orb, potrivit Fox News.

Autoritatea pentru Antichități din Israel, Autoritatea Parcurilor Naționale din Israel și Fundația Orașul David au anunțat la începutul acestui an că Scldătoarea Siloam, un sit biblic prețuit de creștini și evrei, va fi deschis publicului pentru prima dată în ultimii 2.000 de ani.

În ultimele săptămâni, arheologii au realizat progrese semnificative în săpături, dezgropând aproximativ opt trepte care coborau către Scăldătoare, care nu fuseseră văzute de 2.000 de ani, din vremea lui Iisus Hristos.

Fundația City of David este o organizație non-profit înființată în 1986, „dedicată conservării și dezvoltării orașului David și a împrejurimilor sale și se angajează să conecteze oamenii de toate credințele și din toate mediile cu Ierusalimul antic”.

Scăldătoarea a fost construită pentru prima dată în urmă cu aproximativ 2.700 de ani, ca parte a rețelei de apă al Ierusalimului, în secolul al VIII-lea î.Hr. Construcția s-a desfășurat în timpul domniei regelui Ezechia, așa cum este scris în Biblie în Cartea Regilor II, 20:20, potrivit celor două agenții israeliene și Fundația City of David.

--

Conform estimărilor, Scăldătoarea Siloam a trecut prin multe etape de construcție și a atins dimensiunea de 1,25 acri. Conform unui pasaj din Evanghelia după Ioan, Iisus a făcut o minune și i-a redat vederea unui orb născut la Scăldătoarea Siloam.

O mică secțiune a scăldătorii, care a fost complet excavată, este accesibilă publicului de câțiva ani. Restul este în curs de excavare și va fi deschisă fie pe bucăți, fie odată ce întregul sit va fi dezgropat.

Citeste mai mult: https://r3media.ro/foto-pentru-prima-data-in-ultimii-2-000-de-ani-au-fost-scoase-la-lumina-treptele-catre-scaldatoarea-siloam-locul-in-care-iisus-hrisots-i-a-redat-vederea-unui-orb/

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: