Stiri

Pro Vita București după decizia CEDO: Lupta noastră pentru apărarea căsătoriei și a familiei continuă. Nu o vom înceta niciodată

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunțat hotărârea în cauza Buhuceanu și alții contra României și a constatat că România a încălcat articolul 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului (dreptul la viață privată și de familie) precum și articolul 14 coroborat cu articolul 8 (dreptul de a nu fi discriminat pe criteriu de orientare sexuală) din cauza lipsei reglementării uniunilor sau parteneriatelor civile între persoane de același sex.

Cauza a vizat douăzeci și unu de cupluri de același sex din România care au căutat să încheie un parteneriat civil, instituție care nu există în legislația românească (ba chiar este interzisă de Codul Civil). Dl. Florin Buhuceanu, cel care a preluat conducerea acestui caz, este fostul director al ACCEPT România, organizație proeminentă în reprezentarea „minorităților sexuale”.

Deliberând, Curtea a observat că România „prevede o singură formă de uniune familială” și, urmând raționamentul său din cauze precedente precum Oliari, a afirmat că nici lipsa generală de sprijin față de parteneriatele între persoane de același sex din partea societății românești, nici procesul legislativ democratic prin care România a respins toate proiectele privind reglementarea prin lege a parteneriatului civil între persoane de același sex său nu ar putea fi folosite pentru a justifica respingerea „interesului reclamanților de a le fi recunoscute și protejate relațiile, în mod adecvat, prin lege” (a se vedea par. 77 și 80 din hotărâre). Astfel, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat că România și-a depășit marja de apreciere la care au dreptul statele.

Prin aceasta, Curtea s-a poziționat ca autoritate legiuitoare, în contradicție evidentă cu procesele democratice ale statului pârât.

Citeste mai mult: https://www.activenews.ro/atitudine-civica/Pro-Vita-Bucuresti-dupa-decizia-CEDO-Lupta-noastra-pentru-apararea-casatoriei-si-a-familiei-continua.-Nu-o-vom-inceta-niciodata-182205

--

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: