StiriSTIRI MISIONARESTIRI VIDEO

Statele Unite se apropie de propria epoca intunecata

alfa omegaaÎn această perioadă a anului americanii au sărbătorit importanța țării lor, țară care se apropie de declin. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorul George Barna și istoricul David Barton în cartea lor ”U-Turn: Restoring America to the Strength of Its Roots”.
Acești autori spun că SUA se apropie de propria sa epocă întunecată. Orice civilizație care merge în direcția în care America merge se apropie de prăbușire.


”Părinții fondatori ne-au oferit o temelie extraordinară. Este prostesc să o călcăm în picioare și să spunem că puteam avea una nouă”, spunea George Barna.
Autorii spuneau că părinții fondatori au fost modelați de Biblie și de perspectiva iudeo-creștină.
”Aceștia spuneau că fiecare american trebuie să citească Biblia o dată pe an. Asta am învățat la școală, la biserică. Asta făceau și liderii politici. Dar nu și în zilele noastre. Nici măcar pe creștini nu-i putem convinge să citească Biblia”, spunea David Barton.
În zilele noastre, numai 30% dintre creștini citesc din Biblie și mai puțin de 10% o citesc în totalitate. Rezultatul e vizibil.
”Numai 9% dintre creștinii născuți din nou și numai 51% dintre pastori dețin o perspectivă biblică”, spunea David Barton.
Acest lucru a dus la o schimbare completă a valorilor în ultimii 240 de ani. Slujirea s-a schimbat.
”Ordinea responsabilităților este: Dumnezeu, țara și familia. Această ordine făcea parte din gândirea biblică pe care o aveau. Părinții fondatori știau de la școală că dacă cineva vine la tine și îți cere să candidezi pentru o funcție publică nu îți este permis să refuzi. Aceștia spuneau că viața nu îți aparține”, spunea David Barton.
Astăzi, totul se rezumă la propria persoană.
”Acum ne gândim numai la propriul confort, la experiențe, la relaxare, la siguranță”, spunea David Barton.
Acest lucru a dus la un univers al lucrurilor ce implică datorii ce pot distruge o țară.
”O familie obișnuită caută un împrumut ipotecar de 130 000 de dolari, o carte de credit de 21 000 de dolari, un împrumut pentru mașină de 23 000 de dolari, un împrumut pentru studii de 24 000 de dolari… Avem atât de multe datorii încât mai putem accepta și altele”, spunea David Barton.
Cum este și cazul guvernului federal.
”Va fi nevoie de 107 ani pentru a plăti datoria pe care o avem în momentul de față. În momentul de față, 60% dintre americani primesc mai mult de la guvern decât oferă. Nu putem susține așa ceva”, a afirmat David Barton.
Comparați situația cu cuvintele lui Thomas Jefferson…
”’Putem să trăim în datorii și extravaganță, dar vom fi sclavi. Sau putem să fim liberi, dar va trebui să fim cumpătați”. George Washington spunea că trebuie să evităm cheltuielile dacă vrem să stăm departe de datorii. Părinții fondatori spuneau foarte clar că datoriile pot distruge o națiune”, mărturisea David Barton.
Încotro se îndreaptă America?
”Înspre groapa de gunoi a istoriei”, spunea Sam Rohrer
Reverendul Sam Rohrer i-a invitat pe Barton și Barna să vorbească la această întâlnire a pastorilor din Pennsylvania deoarece își dorește ca rezultatul să fie unul diferit.”
”Judecata lui Dumnezeu pentru America, care este destul de evidentă, ne va pleca pe genunchi până când vom privi înspre El”, spunea Sam Rohrer.
Creștinii deseori spun: ”Priviți ce fac acești oameni. Ne distrug țara.” Cei doi autori au descoperit că membrii bisericilor sunt la fel de vinovați ca membrii guvernului, ca necreștinii pentru un comportament dezastruos care afectează negativ națiunea.
”Într-o țară în care între 78%-80% dintre oameni se declară creștini, numai 44% dintre ei cred în adevărul moral absolut”, spunea David Barton.
Barna îi întreabă mereu pe creștini și necreștini despre 70 de categorii morale. În momentul de față nu găsește nicio diferență semnificativă, statistic vorbind, între creștini și necreștini când vine vorba de majoritatea problemelor morale.
Stire difuzata in Mapamond crestin 575 -iulie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: