StiriSTIRI SPORTIVESTIRI VIDEO

Antrenorul concediat pentru că s-a rugat pe teren a fost repus în funcție. Suma incredibilă cu care a fost despăgubit

Joseph Kennedy, un antrenor asistent de fotbal la un liceu, concediat în urmă cu opt ani pentru că s-a rugat pe teren cu elevii, s-a întors pe vechiul post și va primi o despăgubire de 1,78 milioane de dolari.

Membrii consiliului de administrație al districtului școlar Bremerton din Washington au votat săptămâna trecută pentru a aproba înțelegerea, care va acoperi onorariile avocaților suportate de Kennedy în această bătălie juridică istorică ce a ajuns la Curtea Supremă anul trecut. Judecătorii au hotărât că liceul public a încălcat Primul Amendament, punându-l pe Kennedy în concediu administrativ ca răspuns la acțiunea de a se ruga pe teren.

Kennedy, un veteran al Corpului Pușcașilor Marini, a început o tradiție de a îngenunchea și de a se ruga după meciurile de fotbal după ce a fost angajat de districtul școlar în 2008. Ulterior, unii elevi s-au oferit voluntari să se alăture antrenorului lor; un administrator al școlii s-a sesizat în 2015, după ce o echipă adversă s-a plâns de acțiunea antrenorului, ceea ce a dus la plasarea lui Kennedy în concediu administrativ.

„Respectul pentru expresiile religioase este indispensabil pentru viața într-o republică liberă și diversă”, a scris judecătorul Neil Gorsuch în opinia majoritară a Curții Supreme.

„În acest caz, o entitate guvernamentală a încercat să pedepsească un om pentru că s-a angajat într-o practică religioasă personală, pe baza unei opinii greșite că are datoria de a suprima practicile religioase chiar dacă permite exprimarea laică comparabilă. Constituția nu impune și nici nu tolerează acest tip de discriminare”.

--

Citeste mai mult: https://tribuna.us/antrenorul-concediat-pentru-ca-s-a-rugat-pe-teren-a-fost-repus-in-functie-suma-incredibila-cu-care-a-fost-despagubit/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura