DEVOTIONALEDEVOTIONALE VIDEO

Onisim Botezatu: Sergiu&Ligia Nichescu. Respect!

Am avut onoarea să avem ca oaspeți la slujire pe cei doi îngeri cu chip de om. Am cunoscut mulți oameni, am stat la masă cu oameni mari, dar dumneavoastră dragilor, Sergiu și Ligia sunteți uriașii credinței. Niște uriași pe care abia dacă reușim să îi merităm.

Biserica noastră Betleem a avut un har mare. O favoare unică, rezervată de Dumnezeu nouă, robilor săi. Rămas orfan de la o lună jumătate, crescut de bunici. La un an și jumătate îi moare și bunicul, rămânând în grija bunicii. La 10 ani își pierde ambele brațe. Nouăsprezece ani se roagă Domnului să îi de-a brațele înapoi. După 19 ani citez: „am primit brațele înapoi, prin soția mea, Ligia.”

Astfel ajungem la domnia sa, Ligia. Un om minunat, căruia Dumnezeu ia făcut mare har, acela de a fi soția lui Sergiu, un om fară mâini, dar care a lucrat la zidirea Împărăției lui Dumnezeu cât o armată de nemulțumiți. O femeie smerită, matură și plină de bunătate. O femeie pe a cărui chip strălucește atât de tare chipul lui Hristos. Tot timpul pe drumuri, pe avioane, această frumoasă familie a colindat lumea în lung și-n lat ducând Vestea Bună a Evangheliei.

Emoționant cum în toiul nopții o găsește pe fetița lor de numai trei anișori(care acum e mare), în dialog cu priza: „Curentule, tu ai luat mâinile lu’ tati. Te rog să îi dai mâinile înapoi! Curentule, ai înțeles? Măcar pentru o zi. Te rog!”

Când fratele Sergiu și sora Ligia cântă, simți undele ultrascurte ale Duhului Sfânt cum vibrează în cele mai glaciare cămăruțe emoționale. Fratele Sergiu nu se plânge de nimic, nu e trist, vorbește doar de mulțumire și enumeră sute de motive de recunoștință la adresa lui Dumnezeu. Îi asculți, te cutremuri și te umpli de rușine pentru toate cârtirile și nemulțumirile nejustificate ale îmbuibării.

--

Ca predicator, fratele Sergiu are o coerență unică, mesajul său grav și articulat. O retorică perfectă, pare a fi absolvit toate cursurile omileticii. Cunoscător al Bibliei, propovăduitor al harului sunt convins că Dumnezeu este încântat de pledoaria pro-Împărăție a fratelui Sergiu.

Biserica Betleem a fost copleșită de harul lui Dumnezeu. Am plâns, am cântat, ne-am rugat și suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru binecuvântarea de a avea între noi pe cei doi uriași: Sergiu și Ligia Nichescu.

Vă mulțumim dragilor și vă iubim! Cu prețuire Onisim Botezatu.

--

https://onisimbotezatu.blog/2023/02/27/sergiuligia-nichescu-respect/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d