StiriSTIRI EXTERNE

O mamă creștină din Marea Britanie a dat în judecată școala fiului ei de patru ani pentru că l-a obligat pe acesta să participe la o paradă LGBT

O creștină devotată care susține că fiul ei de patru ani a fost obligat să participe la o paradă a homosexualilor a dat în judecată școala, în primul caz de acest fel din Marea Britanie, potrivit unui raport dailymail.

Izzy Montague, în vârstă de 38 de ani, a declarat că directorul școlii primare Heavers Farm Primary School din South Norwood, în sud-estul Londrei, i-a spus că fiul ei nu putea opta să nu participe la evenimentul din iunie 2018. Școala a trimis o scrisoare părinților la 19 iunie, invitându-i să ia parte la un marș al mândriei și să „celebreze diferențele care îi fac pe ei și pe familia lor speciali”.

O săptămână mai târziu, doamna Montague a contactat școala și a cerut ca fiul ei să fie scutit de prezența la 29 iunie, deoarece era îngrijorată că acesta „ar putea fi implicat într-o manifestare publică de adeziune la opinii pe care ea nu le acceptă”. Solicitarea doamnei Montague a fost refuzată de directoarea Susan Papas, astfel că mama  a răspuns cu un e-mail lung pe 13 iulie..

La începutul celor opt zile de proces, judecătorul Christopher Lethem i-a descris pe doamna Montague și pe soțul ei ca fiind „creștini devotați născuți din nou”, adăugând: „Nu, nu sunt creștini: „Ei poartă credința că relațiile sexuale ar trebui să nu existe sau să aibă loc în cadrul unei căsătorii de o viață între un bărbat și o femeie și că orice activitate în afara acestor limite este păcătoasă. De asemenea, ei spun că mândria este considerată a fi cel mai grav dintre păcatele de moarte.”

Instanța a auzit că doamna Montague a participat la o întâlnire cu doamna Papas pe 19 septembrie, în cadrul căreia fiica directoarei a purtat un tricou cu sloganul: „De ce să fii rasist, sexist, homofob sau transfob când ai putea să taci?.” Prezentând mărturii, doamna Montague a declarat în fața instanței că, înainte de incident, și-a exprimat îngrijorarea față de învățătoarea fiului ei cu privire la tipul de cărți pe care le citeau în clasă, inclusiv „o carte cu familii de același sex.”

Ian Clarke, care reprezintă școala, a declarat: „Deci, primești această scrisoare pe 19 iunie și vezi că este vorba despre celebrarea „lucrurilor care fac familia noastră specială”. Doamna Montague a replicat: „Am simțit că îmi dădea lecții despre ceva legat de valorile britanice și că, într-un fel, noi nu aderăm la valorile britanice”.

Citeste mai mult: https://www.activenews.ro/stiri/O-mama-crestina-din-Marea-Britanie-a-dat-in-judecata-scoala-fiului-ei-de-patru-ani-pentru-ca-l-a-obligat-pe-acesta-sa-participe-la-o-parada-LGBT-179400

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: