StiriSTIRI EXTERNE

O mamă creștină din Marea Britanie a dat în judecată școala fiului ei de patru ani pentru că l-a obligat pe acesta să participe la o paradă LGBT

O creștină devotată care susține că fiul ei de patru ani a fost obligat să participe la o paradă a homosexualilor a dat în judecată școala, în primul caz de acest fel din Marea Britanie, potrivit unui raport dailymail.

Izzy Montague, în vârstă de 38 de ani, a declarat că directorul școlii primare Heavers Farm Primary School din South Norwood, în sud-estul Londrei, i-a spus că fiul ei nu putea opta să nu participe la evenimentul din iunie 2018. Școala a trimis o scrisoare părinților la 19 iunie, invitându-i să ia parte la un marș al mândriei și să „celebreze diferențele care îi fac pe ei și pe familia lor speciali”.

O săptămână mai târziu, doamna Montague a contactat școala și a cerut ca fiul ei să fie scutit de prezența la 29 iunie, deoarece era îngrijorată că acesta „ar putea fi implicat într-o manifestare publică de adeziune la opinii pe care ea nu le acceptă”. Solicitarea doamnei Montague a fost refuzată de directoarea Susan Papas, astfel că mama  a răspuns cu un e-mail lung pe 13 iulie..

La începutul celor opt zile de proces, judecătorul Christopher Lethem i-a descris pe doamna Montague și pe soțul ei ca fiind „creștini devotați născuți din nou”, adăugând: „Nu, nu sunt creștini: „Ei poartă credința că relațiile sexuale ar trebui să nu existe sau să aibă loc în cadrul unei căsătorii de o viață între un bărbat și o femeie și că orice activitate în afara acestor limite este păcătoasă. De asemenea, ei spun că mândria este considerată a fi cel mai grav dintre păcatele de moarte.”

Instanța a auzit că doamna Montague a participat la o întâlnire cu doamna Papas pe 19 septembrie, în cadrul căreia fiica directoarei a purtat un tricou cu sloganul: „De ce să fii rasist, sexist, homofob sau transfob când ai putea să taci?.” Prezentând mărturii, doamna Montague a declarat în fața instanței că, înainte de incident, și-a exprimat îngrijorarea față de învățătoarea fiului ei cu privire la tipul de cărți pe care le citeau în clasă, inclusiv „o carte cu familii de același sex.”

--

Ian Clarke, care reprezintă școala, a declarat: „Deci, primești această scrisoare pe 19 iunie și vezi că este vorba despre celebrarea „lucrurilor care fac familia noastră specială”. Doamna Montague a replicat: „Am simțit că îmi dădea lecții despre ceva legat de valorile britanice și că, într-un fel, noi nu aderăm la valorile britanice”.

Citeste mai mult: https://www.activenews.ro/stiri/O-mama-crestina-din-Marea-Britanie-a-dat-in-judecata-scoala-fiului-ei-de-patru-ani-pentru-ca-l-a-obligat-pe-acesta-sa-participe-la-o-parada-LGBT-179400

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: