DEVOTIONALEEDITORIALE

Viorel Iuga: „Vino după Mine!”

„Vino după Mine!”

Cu ajutorul lui Dumnezeu am intrat într-un An Nou. Odihnit sau obosit, îmi place să cred că faci parte din numărul celor care consideră rămânerea în viaţă un privilegiu, o binecuvântare. Harul vieții ne oferă atât şansa pocăinţei, cât şi cea a investiţiei. Fiecare zi primită, aduce posibilitatea îndreptării personale şi a maturizării. Ea este o ocazie în care putem investi în noi și în alții.

Nu ştiu dacă ţi-ai făcut timp sau nu să te gândeşti puţin la lunile care urmează. Probabil că viaţa aceasta aglomerată şi „planificată” te-a determinat să te gândeşti şi la ceea ce vei face în acest an. Ai decis care îţi vor fi priorităţile? Dacă da, care au fost lucrurile de care ai ţinut cont când ai luat deciziile respective? Mersul vremii? Presiunea familiei? Spiritul de competiţie? Dorinţa după mai multe lucruri materiale? Nevoia de a te menţine acolo unde ai ajuns? Anumite motivaţii spirituale? Dacă nu, nu crezi că ar fi cazul să te decizi acum?

Gândurile mele vor să te oprească puţin şi să îţi readucă înainte una din provocările Domnului Isus. Ea este aşezată în bine-cunoscutele cuvinte: „Vino după Mine!” Este adevărat că trăim într-o societate care se schimbă cu repeziciune. Este adevărat că oamenii schimbă şi vor să schimbe tot ceea ce este în jurul lor. La fel de adevărat este însă faptul că și în generaţia aceasta Dumnezeu şi Cuvântul Său rămân neschimbaţi. Astfel, chemarea Lui pentru mine şi pentru tine rămâne aceeaşi ca cea adresată primilor ucenici: „vino după Mine!” Nu o să te reţin foarte mult pentru că vreau să te las să gândeşti la această provocare, să te rogi, să discuţi cu cei dragi şi să decizi, dar nu înainte de a face câteva precizări. În primul rând, provocarea „vino după Mine”, trebuie considerată şi ascultată din primele zile ale anului. Fiecare zi pe care o vei primi de acum înainte trebuie trăită urmându-L pe Domnul Isus. Planifică-ţi deci viaţa în aşa fel ca la sfârşitul anului să poţi constata cu bucurie că nicio zi să nu fi fost irosită călcând pe urmele altora. Trebuie să îţi spun apoi că Mântuitorul ne cheamă să Îl urmăm cu bucurie. Prea mulţi creştini călătoresc împovăraţi. Să ne reamintim că a merge pe urmele Lui este cel mai mare privilegiu pământesc posibil. Cărarea străbătută de El ne face plăcuţi Tatălui, folositori semenilor şi destoinici pentru Împărăţie. Oare te-ar ajuta dacă ai scrie pe fiecare pagină a agendei cuvintele: ”urmează-L cu bucurie!” Nu trebuie să uităm că cine decide să Îl urmeze pe Domnul Isus trebuie să fie deschis pentru învăţătură. El, Mântuitorul nu a fost doar Învăţătorul primului secol. Prin Duhul Sfânt El a rămas marele Învăţător al tuturor timpurilor, deci şi al generaţiei noastre. El are ce să ne înveţe şi vrea să ne înveţe. El ştie ce planuri are cu noi şi în ce domeniu trebuie să ne echipeze. Domnul ştie care sunt cuvintele, care sunt lucrările şi care este puterea de care avem nevoie. Să Îl urmăm deci cu mintea deschisă pentru învăţătură duhovnicească. Poveţele Lui ne vor duce întotdeauna acolo unde trebuie. Cine decide să Îl urmeze pe Domnul Isus trebuie să păşească zilnic prin credinţă. Sunt convins că multora ne-ar plăcea să avem mai multă claritate în ce priveşte direcţia şi amănuntele viitorului nostru. Scriptura şi viaţa ne-au demonstrat însă că Dumnezeu ne descoperă lucrurile pas cu pas. Faptul că noi nu ştim dinainte toate detaliile nu înseamnă că înaintăm în necunoscut. Cărarea pe care suntem călăuziţi este cunoscută de Domnul şi cine umblă pe ea poate fi sigur că totul va fi bine.

Dragii mei, hotărârea de a-L urma pe Domnul Isus trebuie să fie puternică. Cu siguranţă că şi în anul acesta diavolul îţi va deschide în faţă multe alte căi. Ele vor părea uşoare, strălucitoare şi profitabile. Mulţi le vor alege şi îţi vor spune că au făcut o alegere înţeleaptă. În ciuda acestor oferte şi în ciuda greutăţilor de pe calea îngustă, fii înţelept şi ascultă ceea ce îţi spune Mântuitorul tău: „tu vino după Mine”. Realizările vieţii nu sunt arătate doar de contul bancar sau de numele pe care îl ai. Realizările vieţii nu sunt decise de contemporani şi nici de posteritate. Adevăratele realizări sunt evaluate şi răsplătite de Domnul Isus Cristos. El este singurul care va putea spune: „rob bun şi credincios”, sau „rob viclean şi leneş”. Mă rog lui Dumnezeu ca fiecare zi din acest an să o petreci în prezenţa Domnului Isus şi în ascultare de El. Veghează cu atenţie ca zilnic să fii acolo unde vrea El şi să face ceea ce îţi cere El. Spune celor dragi dorinţa ta şi roagă-i să te ajute. Mărturiseşte fraţilor idealul tău şi cere-le sprijinul. Doar atunci când ai siguranţa umblării în voia Lui poţi aşeza liniștit capul pe pernă şi numai atunci poţi aştepta veşnicia cu seninătate şi cu siguranţă.

https://www.facebook.com/iugaviorel.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: