ANUNTURI

Ce greșeli facem când ne mărturisim păcatele?

Mărturisirea păcatelor este o poruncă lăsată de Domnul nostru Isus Hristos și atunci când este îndeplinită corect aduce pace, liniște, bucurie și restabilirea relațiilor cu Dumnezeu și cu oamenii. Dacă veți înțelege corect și îți vei mărturisi păcatele după voia lui Dumnezeu, vei experimenta eliberarea și bucuria pe care o poate da doar Dumnezeu. Iată greșelile pe care trebuie să le eviți în mărturisirea păcatelor.

1. Nu înțelegem ce este mărturisirea păcatelor?

În Epistola lui Iacov este scris:

Mărturisiţi-vă unii altora păcatele și rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Epistola Sobornicească a lui Iacov 5:16)

Cuvântul tradus în românește “mărturisire” este grecescul ἐξομολογέω (exomologeō) și înseamnă a recunoaște deschis, a fi de acord deplin cu partea care îți aduce acuzații fără să cauți dezvinovățire sau îndreptățire pentru faptele săvârșite, vorbele spuse sau atitudinea greșită avută. Cuvântul acesta numaidecât implică și o renunțare completă la ceea ce a fost greșit și este mărturisit. Deci, nu doar o vociferare a păcatelor, ci o renunțare totală.

2. Credem ca mărturisirea implică doar a spune cu voce tare fără a renunța definitiv la păcate

Este o concepție greșită foarte larg răspândită și oamenii cred că, din când în când, trebuie să vină la biserică, să-și mărturisească păcatele și așa s-a rezolvat totul, iar apoi vor merge și vor face altele. Acești oameni își spun bancuri prin care se încurajează la o astfel de mărturisire. Când preotul îi cerea să-și amintească și să mărturisească toate păcatele, un astfel de om a spus: “Părinte, dar eu am venit să mărturisesc sau să mă laud?”. O astfel de mărturisire nu aduce nici curățire, nici eliberare și nici vindecare, ci mai degrabă este o batjocură la adresa lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu nu se lasă batjocorit și ce seamănă omul, aceea va și secera.

3. Să spunem detalii care nu sunt necesare

Ca și pastor, a trebuit de multe ori să-i opresc pe oameni din a spune detalii care nu sunt necesare, pentru că ei încep să povestească cu lux de detalii păcatele săvârșite de ei. Nu le face bine nici lor și nici celui ce primește mărturisirea. De aceea, a trebuit să le spun oamenilor care au venit să mărturisească că este suficient ca să înțeleg problema și nu le cer să cunosc detalii afară dacă acestea chiar țin de rezolvarea problemei, căci atunci când un pastor ascultă o mărturisire, neapărat este dator să ofere și soluțiile necesare din Cuvântul lui Dumnezeu credinciosului care și-a mărturisit păcatele.

4. Să te îndoiești de iertarea primită

În Biblie avem următoarea poruncă însoțită de o promisiune:

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curăţească de orice nelegiuire. (Întâia Epistolă Sobornicească a lui Ioan 1:9)

Cel care își mărturisește păcatele trebuie să aibă deplină credință în Cuvântul acesta al lui Dumnezeu și, dacă a recunoscut deplin și a renunțat la păcatul respectiv, să nu mai lase îndoială în inimă sau să asculte la vocea celui rău, care încearcă să-l convingă că nu este iertat.

5. Să nu realizezi pericolul căderii repetate în păcat

Citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/ce-greseli-facem-cand-ne-marturisim-pacatele

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: