ANUNTURI

Până în 2031, toate actele de identitate din România vor avea un cip, pe care vor fi stocate două amprente: una digitală și una facială.

Lucian Bode, ministrul de Interne a declarat că România „trebuie” să se alinieze directivelor Uniunii Europene care cer schimbarea cărților de identitate. Până în 2031, toate actele de identitate vor avea un cip, pe care vor fi stocate două amprente: una digitală și una facială. Persoanele care nu doresc să dețină o asemenea carte de identitate din motive religioase, pot solicita una fără cip
Noile cărți de identitate au dimensiunea unui card bancar și pe lângă informațiile care se află și pe actualele buletine vor avea și un cip pe care vor fi stocate două amprente digitale și o amprentă facială. Vor fi și alte elemente de siguranță care se regăsesc și pe cărțile de identitate din alte țări europene. Și asta pentru că, spun polițiștii, buletinele clasice românești sunt cel mai ușor de falsificat, arată Observator News.

Românii vor putea alege și pentru buletine fără cip, tot de dimensiunea unui card bancar, însă nu le vor putea folosi și pentru a ieși din țară. Pentru a ieși din țară vor avea nevoie de un pașaport care va avea un cip. Timp de câteva luni, aceste buletine vor fi eliberate doar la Cluj-Napoca, însă mai apoi proiectul va fi extins la nivel național.

Până în anul 2031, toate cărțile de identitate din România vor fi înlocuite.

relateaza www.activenews.rohttps://www.profit.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: