DEVOTIONALEEDITORIALE

Oportunitățile vremurilor

În fuga noastră după unicitate suntem adesea ispitiți să credem că noi suntem centrul universului, că totul acum este vorba despre noi, nevoile noastre, aspirațiile noastre, dorințele noastre etc. Așa ajungem (uneori) să-i desconsiderăm pe cei de lângă noi sau să desconsiderăm pe cei care au fost înaintea noastră. Toate datorită unei înțelegeri greșite a unicității, a momentului actual sau chiar a nevoilor personale. Toate astea cam spun asta: trăim vremuri pline de oportunități! Și de-o dată și aici suntem ispitiți să ne gândim la ceva financiar sau imobiliar. Nici pe departe!
Să avem posibilitatea ca pe învățătura primită de la cei care au fost înaintea noastră, să fim modelați și echipați, pentru ca în astfel de vremuri să înțelegem că existăm pentru a împlini scopurile Celui care ne-a creat și ne-a răscumpărat pentru a fi o seminție de martori ai Lui – asta numesc eu oportunitate! Să înțelegem că unicitatea noastră este dată de momentul unic în care și pe care-l trăim având această misiune. În sensul că acum, această misiunea este a noastră. Noi suntem responsabili de ea, noi suntem chemați să ducem ștafeta mai departe. Cu toate acestea, asta nu ne face centrul universului, ci mai degrabă cei care ducem Vestea din centrul vieții noastre până la marginile ei. Cei care îi caută pe cei oropsiți de păcat și schingiuiți de efectele lui.
Oportunitatea este ca biserica, în astfel de vremuri, să-și calibreze mecanismele și să-și focalizeze ținta. Este oportunitatea de a ne modela după direcția Duhului pentru ca să fim ceea ce ne-a chemat să fim în această vreme unică. Să acționăm dând la o parte balastul adunat de-a lungul anilor și concentrându-ne pe ultimul seceriș al vremurilor pe care Duhul îl coordonează! Acum este vremea să ne ridicăm și să ne suflecăm mânecile pentru secerișul ce este gata a fi recoltat. Unde? În jurul nostru peste tot. Fiecare în contextul în care este, între prieteni, în familie, la locul de muncă, în întâlnirile de afaceri sau recreative. Peste tot pe unde mergem este ceva de udat, ceva de plantat sau ceva de recoltat. Sunt oportunități peste tot, dar unicitatea intervine în faptul că acolo unde ești El îți dă și darurile necesare pentru a-ți duce misiunea până la capăt.
Vremurile sunt pline de oportunități, până la urmă ține de fiecare dintre noi cum ne raportăm la aceste vremuri și cum vrem să le vedem, dar Domnul ne cheamă să cunoaștem vremurile în care trăim și astfel să respectăm unicitatea momentului istoric pe care-l trăim.

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura