Intrebari & Raspunsuri

Cum să biruiești ispita perversiunilor sexuale după ce te-ai pocăit și ai hotărât să urmezi pe Hristos?

Întrebare:

Cunosc un tânăr care s-a întors recent la Domnul Isus Hristos. Când era minor, a fost violat de un văr și, ca și consecințe, a apărut instinctul sexual doar față de bărbați. Odinioară se purta ca o fată și vorbea ca o fată. Acum suferă de poftele arzătoare sexuale încât îl silesc să se ducă în baie să facă masturbări și foarte des s-a abținut, dar este foarte greu, uneori cade, este plin de nervi din pricina acestor pofte, caută să scape de ele. Cum să scape de ele?

Este o tragedie ceea ce s-a întâmplat în viața acestui tânăr și aceasta încă o dată arată ce putere distructivă are asupra omului homosexualitatea, chiar și atunci când omul a fost expus sau silit să aibă o singură relație de acest fel. De aceea, spune sfântul Iuda în epistola sa “să urâm până și cămașa mânjită de carne”, adică, nici prin minte să nu-i treacă cuiva să încerce astfel de rapoarte sexuale, care sunt împotriva firii.

Există mulți homosexuali și lesbiene care au primit eliberare deplină

În Corintul antic a fost foarte mult desfrâu și un număr mare de bărbați și femei practicau homosexualitatea și diverse perversiuni sexuale. Când a ajuns Evanghelia în orașul lor, mulți au fost născuți din nou, iar unii aveau dorință să fie cu Hristos, dar nu se puteau rupe de vechile păcate. Apostolul Pavel le-a scris astfel:

(9) Nu știţi că cei nedrepţi nu vor moșteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înșelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, (10) nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moșteni Împărăţia lui Dumnezeu. (11) Și așa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi în Numele Domnului Isus Hristos și prin Duhul Dumnezeului nostru. (Întâia Epistolă a lui Pavel către Corinteni 6:9-11)

Malahii erau bărbații care se prostituau cu alți bărbați, adică îndeplineau rolul revenit femeii în această relație păcătoasă. Sodomiții erau cei care mergeau la malahi. Unii din creștinii din Corint au fost malahi și sodomiți. Dar, când au crezut în Domnul Isus Hristos, au fost spălați, au fost sfințiți și au fost socotiți neprihăniți și aceasta s-a întâmplat prin Duhul Sfânt, care a fost turnat peste ei la nașterea din nou. Cu siguranță că și ei toți s-au confruntat cu lupte mari duhovnicești și pofte care îi atrăgeau în vechile păcate, dar ei au biruit prin credință și prin Cuvântul lui Dumnezeu.

Trebuie să duci lupta spirituală, ca să poți lepăda poftele vechi

Apostolul Petru le-a spus astfel creștinilor născuți de curând din nou:

(1) Lepădaţi dar orice răutate, orice vicleșug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă și de clevetire (2) și, ca niște prunci născuţi de curând, să doriţi laptele duhovnicesc și curat, pentru ca prin el să creșteţi spre mântuire, (3) dacă aţi gustat în adevăr că bun este Domnul. (Întâia Epistolă Sobornicească a lui Petru 2:1-3)

Deci, dacă tânărul acesta ex-homosexual s-a întors din toată inima la Dumnezeu și dacă a avut loc nașterea din nou în viață lui, atunci el trebuie să facă două lucruri ca să poată fi biruitor. Pe de o parte trebuie să facă prin Duhul Sfânt un efort să lepede orice răutate, inclusiv și aceste pofte homosexuale. Când îi vin poftele acestea să nu meargă în baie, ca apoi să sfârșească prin masturbare, ci să meargă pe genunchi în rugăciune, să spună și altora să se roage pentru el și să reziste. Domnul Isus a învățat pe oameni că atunci când sunt într-o mare luptă spirituală să vegheze în rugăciune și să se roage neîncetat. Așa să facă și el. Postul este o altă armă la care trebuie să apeleze. Cunosc un tânăr de 17 ani care, fiind anterior robit de jocurile pe calculator, se lupta cu mari ispite, dar când s-a pocăit a ales să postească 7 zile fără să mănânce și s-a rugat continuu ca să fie eliberat. Nu va putea evita această luptă spirituală nici tânărul care a fost robit de patimi sexuale. Aceeași luptă o au de dat și cei care se droghează, sau care au fost alcoolici, sau orice alte patimi ar fi avut oamenii anterior. Deci, dacă au biruit ei și dacă au biruit ex-homosexualii din Corint, vor putea birui ispitele vechi și toți cei care azi se întorc la Hristos din diferite perversiuni sexuale. Pe canalul Moldova Creștină am publicat interviul pe care l-am avut cu ex-homosexualul Viktor Moozz.

Citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/ispita-homosexualitate-pocainta/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: