DEVOTIONALEEDITORIALE

In cazul Furdui observam clar o serie de probleme ale sistemului de protectie a copiilor, aspecte pe care as dori sa vi le aduc la cunostinta.

๐—ฆ๐˜๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐˜๐—ฎ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฎ๐—บ๐—ป๐—ฎ ๐—ท๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐—ผ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ž๐—ฟ๐˜‚ฬˆ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ,

Ma adresez dumneavoastra intr-o scrisoare deschisa, motivat de o nedreptate evidenta care se intampla cu consimtamantul dumneavoastra.

In cazul Furdui observam clar o serie de probleme ale sistemului de protectie a copiilor, aspecte pe care as dori sa vi le aduc la cunostinta. Ma preocupa greseli atat de evidente care sunt tolerate la nivel inalt, chiar la instanta dumneavoastra. Astfel ca in cele ce urmeaza voi solicita cateva explicatii pentru urmatoarele situatii:

๐Ÿญ. Ne dam seama ca sub aspectul obligativitatii judecatoriei de familie de a nu discuta public despre caz, s-a dezvoltat un sistem care are tendinta sa se acopere pe sine insusi, indiferent de greselile pe care le face. Sa fiu mai clar: orice interviu care se ia copiilor ar trebui sa fie inregistrat audio-video, ca astfel sa poata fi evaluat de terti. De asemenea, pentru a evalua spusele copiilor se impune o baza mai solida de probe. Pentru mai multa transparenta, este necesar ca in timpul acestor interviuri sa fie prezenti si reprezentanti de incredere din partea parintilor.

๐‚๐ข๐ง๐ž ๐ ๐š๐ซ๐š๐ง๐ญ๐ž๐š๐ณ๐š ๐œ๐š ๐‰๐ฎ๐ ๐ž๐ง๐๐š๐ฆ๐ญ ๐ง๐ฎ ๐š ๐ฆ๐š๐ง๐ข๐ฉ๐ฎ๐ฅ๐š๐ญ ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข๐ข ๐ข๐ง ๐ฆ๐จ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ๐ฎ๐ฅ ๐œ๐š๐ง๐ ๐ข-๐š ๐ข๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐ฏ๐ข๐ž๐ฏ๐š๐ญ ๐ฌ๐ข ๐œ๐š ๐œ๐ž๐ž๐š ๐œ๐ž ๐จ๐Ÿ๐ข๐œ๐ข๐š๐ฅ๐ข๐ข ๐š๐ฎ ๐œ๐จ๐ง๐ฌ๐ž๐ฆ๐ง๐š๐ญ ๐ข๐ง ๐ซ๐š๐ฉ๐จ๐š๐ซ๐ญ๐ž ๐ง๐ฎ ๐ž๐ฌ๐ญ๐ž ๐จ ๐ซ๐ž๐ฉ๐ซ๐ž๐ณ๐ž๐ง๐ญ๐š๐ซ๐ž ๐ž๐ซ๐จ๐ง๐š๐ญ๐š ๐š ๐Ÿ๐š๐ฉ๐ญ๐ž๐ฅ๐จ๐ซ ๐ฉ๐ซ๐ข๐ง ๐ข๐ฆ๐š๐ ๐ข๐ง๐š๐ญ๐ข๐š ๐ฅ๐จ๐ซ ๐ฌ๐š๐ฎ ๐ข๐ง๐ฏ๐ž๐ง๐ญ๐ข๐š ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข๐ฅ๐จ๐ซ, ๐ข๐ง ๐ฅ๐ข๐ฉ๐ฌ๐š ๐ฆ๐š๐ข ๐ฆ๐ฎ๐ฅ๐ญ๐จ๐ซ ๐ฉ๐ซ๐จ๐›๐ž ๐š๐ฎ๐ญ๐ž๐ง๐ญ๐ข๐œ๐ž?

๐Ÿฎ. Dovezile in favoarea familiei care se bazeaza pe ani de experienta si fapte reale โ€“ precum informatiile obtinute de la doctori in urma vizitelor regulate la cabinetele lor sau dovezile bazate pe intalnirile zilnice ale copiilor cu educatorii de la gradinita ori cu profesorii de la scoala, vecini si cunoscuti, nu sunt luate in considerare.

Dimpotriva, dumneavoastra contractati o evaluatoare care in maxim 3 ore la o intalnire cu familia intocmeste un raport care cantareste mult mai mult decat orice.

๐‚๐ฎ๐ฆ ๐ฃ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ข๐Ÿ๐ข๐œ๐š๐ญ๐ข ๐ข๐ ๐ง๐จ๐ซ๐š๐ซ๐ž๐š ๐œ๐š๐ฅ๐ข๐Ÿ๐ข๐œ๐š๐ซ๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐ฌ๐ข ๐ฉ๐ซ๐จ๐Ÿ๐ž๐ฌ๐ข๐จ๐ง๐š๐ฅ๐ข๐ฌ๐ฆ๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐ฆ๐ž๐๐ข๐œ๐ข๐ฅ๐จ๐ซ, ๐ข๐ง๐ฏ๐š๐ญ๐š๐ญ๐จ๐ซ๐ข๐ฅ๐จ๐ซ, ๐ฉ๐ซ๐จ๐Ÿ๐ž๐ฌ๐จ๐ซ๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐š๐ฎ ๐ฉ๐ž๐ญ๐ซ๐ž๐œ๐ฎ๐ญ ๐Ÿ๐จ๐š๐ซ๐ญ๐ž ๐ฆ๐ฎ๐ฅ๐ญ ๐ญ๐ข๐ฆ๐ฉ ๐œ๐ฎ ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข๐ข ๐ฌ๐ข ๐Ÿ๐š๐ฉ๐ญ๐ฎ๐ฅ ๐œ๐š ๐ฅ๐ฎ๐š๐ญ๐ข ๐ข๐ง ๐œ๐จ๐ง๐ฌ๐ข๐๐ž๐ซ๐š๐ซ๐ž ๐ฎ๐ง ๐ซ๐š๐ฉ๐จ๐ซ๐ญ ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐ง๐ฎ ๐œ๐จ๐ซ๐ž๐ฌ๐ฉ๐ฎ๐ง๐๐ž ๐œ๐ฎ ๐ซ๐ž๐š๐ฅ๐ข๐ญ๐š๐ญ๐ž๐š ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ž๐ข?

๐Ÿ‘. Sesizam tendinta de germanizare fortata a copiilor si intentia de discreditare pe orice cale a parintilor. Intalnirile de familie au fost in permanenta sub supraveghere, cu obligativitatea sa se vorbeasca numai limba germana, desi familia in cauza are o alta nationalitate si nu stapaneste limba germana.

๐•๐ข ๐ฌ๐ž ๐ฉ๐š๐ซ๐ž ๐ง๐จ๐ซ๐ฆ๐š๐ฅ ๐œ๐š ๐ฎ๐ง๐ž๐ข ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ข ๐ฌ๐š ๐ข ๐ฌ๐ž ๐ข๐ง๐œ๐š๐ฅ๐œ๐ž ๐๐ซ๐ž๐ฉ๐ญ๐ฎ๐ฅ ๐ฅ๐š ๐ข๐๐ž๐ง๐ญ๐ข๐ญ๐š๐ญ๐ž ๐ง๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง๐š๐ฅ๐š? ๐‹๐ข๐ฆ๐›๐š ๐ฆ๐š๐ญ๐ž๐ซ๐ง๐š ๐ž๐ฌ๐ญ๐ž ๐ฎ๐ง ๐ž๐ฅ๐ž๐ฆ๐ž๐ง๐ญ ๐๐ž ๐›๐š๐ณ๐š ๐š๐ฅ ๐ข๐๐ž๐ง๐ญ๐ข๐ญ๐š๐ญ๐ข๐ข, ๐ข๐š๐ซ ๐๐ฎ๐ฆ๐ง๐ž๐š๐ฏ๐จ๐š๐ฌ๐ญ๐ซ๐š ๐š๐ญ๐ข ๐Ÿ๐จ๐ฅ๐จ๐ฌ๐ข๐ญ ๐ฅ๐ข๐ฆ๐›๐š ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐š ๐๐ข๐ฌ๐ญ๐ซ๐ฎ๐ ๐ž ๐ฌ๐š๐ง๐ฌ๐š ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ž๐ข ๐๐ž ๐š-๐ฌ๐ข ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ๐ข๐ง๐ž ๐ฎ๐ง๐ข๐ญ๐š๐ญ๐ž๐š ๐ฌ๐ข ๐š๐ฉ๐š๐ซ๐ญ๐ž๐ง๐ž๐ง๐ญ๐š.

๐Ÿ’. Jugendamt a luat la cunostinta in scris dorinta copiilor de a vizita o anumita Biserica. Totusi, reprezentantii institutiei au incercat in permanenta sa influenteze copiii ca nu ar avea nevoie de religie si nici nu au dus niciodata copiii la biserica de care apartin.

๐€๐ฏ๐ž๐ญ๐ข ๐œ๐š๐๐ซ๐ฎ๐ฅ ๐ฅ๐ž๐ ๐š๐ฅ ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐ฏ๐š ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฆ๐ข๐ญ๐ž ๐ข๐ง๐œ๐š๐ฅ๐œ๐š๐ซ๐ž๐š ๐๐ซ๐ž๐ฉ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐ฎ๐ง๐ž๐ข ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ข ๐ฅ๐š ๐‹๐ข๐›๐ž๐ซ๐ญ๐š๐ญ๐ž ๐‘๐ž๐ฅ๐ข๐ ๐ข๐จ๐š๐ฌ๐š?

๐Ÿ“. Actiunile dumneavoastra si ale Jugendamt sunt in contradictie flagranta cu prevederile legislatiei germane in domeniul protectiei copilului: legea prevede ca la preluarea unor copii de catre stat, vointa parintelui sau a tutorelui legal sa fie luata in considerare in mod corespunzator (ยง 42 SGB VIII โ€“ Alineatul I).

De asemenea, decizia de indepartare a copiilor din familie a fost luata doar pe baza unor scenarii creionate in birou, fara o baza reala. Nimeni nu s-a obosit sa viziteze familia, sa verifice daca exista un pericol iminent, daca parintii sunt apti si colaboreaza asa cum prevede legea.

Deoarece copiii au fost luati abuziv, dumneavoastra ar fi trebuit, in baza legii, sa dispuneti imediat revenirea copiilor in familie si luarea unor masuri de sprijin pentru familie daca acest lucru era necesar pentru binele copiilor.

Documentele intocmite imediat dupa preluarea copiilor in custodie โ€“ scrisoarea consemnata catre Jugendamt โ€“ arata ca parintii erau dornici si deschisi sa colaboreze cu Jugendamt.

๐๐ž ๐œ๐ž ๐›๐š๐ณ๐š ๐ญ๐จ๐ฅ๐ž๐ซ๐š๐ญ๐ข ๐ฆ๐ข๐ง๐œ๐ข๐ฎ๐ง๐š ๐œ๐š ๐ฉ๐š๐ซ๐ข๐ง๐ญ๐ข๐ข ๐ง๐ฎ ๐š๐ฎ ๐ฏ๐ซ๐ฎ๐ญ ๐ฌ๐š ๐œ๐จ๐ฅ๐š๐›๐จ๐ซ๐ž๐ณ๐ž ๐œ๐ฎ ๐‰๐ฎ๐ ๐ž๐ง๐๐š๐ฆ๐ญ ๐ฌ๐ข ๐๐ž ๐œ๐ž ๐ง๐ฎ ๐ฌ-๐š ๐ข๐ง๐ข๐ญ๐ข๐š๐ญ ๐ข๐ฆ๐ž๐๐ข๐š๐ญ ๐ฎ๐ง ๐ฉ๐ฅ๐š๐ง ๐๐ž ๐ซ๐ž๐ฎ๐ง๐ข๐Ÿ๐ข๐œ๐š๐ซ๐ž ๐š ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ž๐ข ๐œ๐ฎ ๐จ ๐ฌ๐ž๐ซ๐ข๐ž ๐๐ž ๐ฉ๐š๐ฌ๐ข, ๐œ๐š ๐š๐ฌ๐ญ๐Ÿ๐ž๐ฅ ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข๐ข ๐ฌ๐š ๐ซ๐ž๐ฏ๐ข๐ง๐š ๐œ๐š๐ญ ๐ฆ๐š๐ข ๐œ๐ฎ๐ซ๐š๐ง๐ ๐ข๐ง ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ž?

๐Ÿ”. Motivele cele mai serioase pentru care este justificata o preluare a copiilor in plasament, publicate pe paginile de specialitate, sunt urmatoarele: dependenta de droguri a parintilor, alcoolismul parintilor, maltratarea, abuzul sexual, neglijenta, supraincarcarea parentala, infractionalitatea.

๐๐ž ๐œ๐ž ๐›๐š๐ณ๐š ๐š๐ญ๐ข ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฆ๐ข๐ฌ ๐๐ž๐ฌ๐ฉ๐š๐ซ๐ญ๐ข๐ซ๐ž๐š ๐๐ž๐ฃ๐š ๐ž๐ฑ๐ญ๐ซ๐š๐ฉ๐ซ๐ž๐ฅ๐ฎ๐ง๐ ๐ข๐ญ๐š ๐š ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ž๐ข ๐…๐ฎ๐ซ๐๐ฎ๐ข, ๐œ๐š๐ง๐ ๐ข๐ฆ๐š๐ ๐ข๐ง๐ž๐š ๐ฉ๐š๐ซ๐ข๐ง๐ญ๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐ง๐ฎ ๐œ๐จ๐ซ๐ž๐ฌ๐ฉ๐ฎ๐ง๐๐ž ๐ง๐ข๐œ๐ข๐ฎ๐ง๐ฎ๐ข๐š ๐๐ข๐ง๐ญ๐ซ๐ž ๐ฆ๐จ๐ญ๐ข๐ฏ๐ž๐ฅ๐ž ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐š๐ญ๐ข ๐Ÿ๐ข ๐ฉ๐ฎ๐ญ๐ฎ๐ญ ๐ฃ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ข๐Ÿ๐ข๐œ๐š ๐ข๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐ฏ๐ž๐ง๐ญ๐ข๐š? ๐ƒ๐ž ๐œ๐ž ๐š๐ญ๐ข ๐ซ๐ž๐œ๐ฎ๐ซ๐ฌ ๐ฅ๐š ๐ข๐ง๐๐ž๐ฉ๐š๐ซ๐ญ๐š๐ซ๐ž๐š ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐ข๐ง ๐ฅ๐ข๐ฉ๐ฌ๐š ๐ฎ๐ง๐จ๐ซ ๐๐จ๐ฏ๐ž๐ณ๐ข ๐๐ž ๐š๐›๐ฎ๐ณ? ๐๐ฎ ๐š ๐ž๐ฑ๐ข๐ฌ๐ญ๐š๐ญ ๐ง๐ข๐œ๐ข๐จ ๐š๐ง๐œ๐ก๐ž๐ญ๐š ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐š ๐š๐ง๐š๐ฅ๐ข๐ณ๐š ๐œ๐š๐ณ๐ฎ๐ฅ!

๐Ÿ•. Din punct de vedere psihologic, familia provizorie de plasament nu are voie sa invete un copil sa i se adreseze cu โ€žmama sau tataโ€œ, ci trebuie sa il invete sa i se adreseze pe nume sau in mod diferit, pentru a nu crea confuzie. Cazul de fata indica lipsa de profesionalism a angajatilor Jugendamt care promoveaza politica de instrainare de familia biologica si germanizare fortata. Familia de plasament este instruita sa invete copilul Lea sa se adreseze cu mama si tata parintilor de plasament. Desi mama si tata sunt doar cei pe care ii intalneste la vizitele periodice.

๐‚๐ฎ ๐œ๐ž ๐๐ซ๐ž๐ฉ๐ญ ๐ฏ๐š ๐ฃ๐ฎ๐œ๐š๐ญ๐ข ๐œ๐ฎ ๐ฉ๐ฌ๐ข๐ก๐ข๐œ๐ฎ๐ฅ ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ฅ๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ข, ๐ฉ๐ฎ๐ง๐š๐ง๐ ๐ข๐ง ๐ฉ๐ž๐ซ๐ข๐œ๐จ๐ฅ ๐๐ž๐ณ๐ฏ๐จ๐ฅ๐ญ๐š๐ซ๐ž๐š ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐ž๐œ๐ก๐ข๐ฅ๐ข๐›๐ซ๐š๐ญ๐š ๐ฎ๐ฅ๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐จ๐š๐ซ๐š? ๐…๐š๐œ๐ž๐ญ๐ข ๐š๐œ๐ž๐š๐ฌ๐ญ๐š ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐š ๐ฃ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ข๐Ÿ๐ข๐œ๐š ๐ฆ๐š๐ข ๐ญ๐š๐ซ๐ณ๐ข๐ฎ ๐จ ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฌ๐ฎ๐ฉ๐ฎ๐ฌ๐š ๐จ๐›๐ข๐ฌ๐ง๐ฎ๐ข๐ง๐ญ๐š ๐š ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ฅ๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐œ๐ฎ ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐š ๐๐ž ๐ฉ๐ฅ๐š๐ฌ๐š๐ฆ๐ž๐ง๐ญ? ๐„๐ฌ๐ญ๐ž ๐ข๐ง๐š๐๐ฆ๐ข๐ฌ๐ข๐›๐ข๐ฅ! ๐‚๐จ๐ฉ๐ข๐ข๐ข ๐š๐ฎ ๐๐ซ๐ž๐ฉ๐ญ๐ฎ๐ฅ ๐ฅ๐š ๐ฉ๐š๐ซ๐ข๐ง๐ญ๐ข๐ข ๐›๐ข๐จ๐ฅ๐จ๐ ๐ข๐œ๐ข!

๐Ÿ–. Din cate imi dau seama, actiunile Jugendamt, in complicitate cu judecatoria, au scopul de a dezradacina copiii de familie si de a-i dezobisnui unii de altii, despartindu-i intentionat. Intalniri de familie nu au mai avut loc de peste o jumatate de an.

๐‚๐ฎ๐ฆ ๐ฉ๐ฎ๐ญ๐ž๐ญ๐ข ๐ฌ๐š ๐ฌ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ข๐ง๐ž๐ญ๐ข ๐œ๐š ๐ฎ๐ซ๐ฆ๐š๐ซ๐ข๐ญ๐ข ๐›๐ข๐ง๐ž๐ฅ๐ž ๐ฌ๐ฎ๐ฉ๐ž๐ซ๐ข๐จ๐ซ ๐š๐ฅ ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข๐ฅ๐จ๐ซ, ๐œ๐š๐ง๐ ๐ญ๐จ๐œ๐ฆ๐š๐ข ๐ข-๐š๐ญ๐ข ๐๐ข๐ฌ๐ญ๐ซ๐ฎ๐ฌ ๐œ๐š๐๐ซ๐ฎ๐ฅ ๐๐ž ๐๐ž๐ณ๐ฏ๐จ๐ฅ๐ญ๐š๐ซ๐ž ๐ข๐ง ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ž, ๐ฌ๐ž๐ฉ๐š๐ซ๐š๐ง๐ ๐Ÿ๐ซ๐š๐ญ๐ข๐ข ๐ฎ๐ง๐ข๐ข ๐๐ž ๐š๐ฅ๐ญ๐ข๐ข?

๐Ÿ—. Cu siguranta ca parintii au facut si unele greseli. Sa rapiti copiii din familie datorita unor greseli de educatie este o actiune fatala.

๐‚๐ฎ๐ฆ ๐ฌ๐ž ๐ž๐ฑ๐ฉ๐ฅ๐ข๐œ๐š ๐Ÿ๐š๐ฉ๐ญ๐ฎ๐ฅ ๐œ๐š ๐ญ๐ข๐ฆ๐ฉ ๐๐ž ๐ฎ๐ง ๐š๐ง ๐ฌ๐ข ๐ฃ๐ฎ๐ฆ๐š๐ญ๐š๐ญ๐ž ๐ง๐ฎ ๐š ๐ž๐ฑ๐ข๐ฌ๐ญ๐š๐ญ ๐ฎ๐ง ๐ฉ๐ฅ๐š๐ง ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐ซ๐ž๐ข๐ง๐ญ๐จ๐š๐ซ๐œ๐ž๐ซ๐ž๐š ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐ข๐ง ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ž, ๐ฌ๐ญ๐ข๐ข๐ง๐ ๐œ๐š ๐๐จ๐š๐ซ ๐ข๐ง ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ž ๐ฎ๐ง ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ฅ ๐ฌ๐ž ๐๐ž๐ณ๐ฏ๐จ๐ฅ๐ญ๐š ๐ž๐œ๐ก๐ข๐ฅ๐ข๐›๐ซ๐š๐ญ? ๐‚๐ฎ๐ฆ ๐ž๐ฑ๐ฉ๐ฅ๐ข๐œ๐š๐ญ๐ข ๐ฌ๐ญ๐š๐ซ๐ž๐š ๐๐ž ๐ญ๐ซ๐ข๐ฌ๐ญ๐ž๐ญ๐ž ๐ฌ๐ข ๐๐ž๐ฉ๐ซ๐ž๐ฌ๐ข๐ž ๐ฉ๐ž ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐จ ๐ญ๐ซ๐š๐ข๐ž๐ฌ๐œ ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข๐ข ๐ข๐ง ๐ ๐ซ๐ข๐ฃ๐š ๐‰๐ฎ๐ ๐ž๐ง๐๐š๐ฆ๐ญ? ๐‚๐ฎ๐ฆ ๐ž๐ฑ๐ฉ๐ฅ๐ข๐œ๐š๐ญ๐ข ๐ญ๐ž๐ซ๐จ๐š๐ซ๐ž๐š ๐š๐ฌ๐œ๐ฎ๐ง๐ฌ๐š ๐ฅ๐š ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐ฌ๐ฎ๐ง๐ญ ๐ฌ๐ฎ๐ฉ๐ฎ๐ฌ๐ข, ๐Ÿ๐ข๐ข๐ง๐๐ฎ-๐ฅ๐ž ๐ญ๐ž๐š๐ฆ๐š ๐๐ž ๐œ๐จ๐ง๐ญ๐ซ๐จ๐ฅ๐ฎ๐ฅ ๐ฉ๐ž ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐ข๐ฅ ๐ž๐ฑ๐ž๐ซ๐œ๐ข๐ญ๐š ๐š๐ฌ๐ฎ๐ฉ๐ซ๐š ๐ฅ๐จ๐ซ ๐š๐ง๐ ๐š๐ฃ๐š๐ญ๐ข๐ข ๐‰๐ฎ๐ ๐ž๐ง๐๐š๐ฆ๐ญ ๐ฌ๐ข ๐š๐ฅ๐ญ๐ž ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐ง๐š๐ฃ๐ž ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐š๐ฎ ๐š๐œ๐œ๐ž๐ฌ ๐ฅ๐š ๐ž๐ข? ๐„๐ฌ๐ญ๐ž ๐จ ๐ญ๐ž๐ซ๐จ๐š๐ซ๐ž ๐œ๐จ๐ง๐ฌ๐ญ๐š๐ง๐ญ๐š ๐ฅ๐š ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐ฌ๐ฎ๐ง๐ญ ๐ฌ๐ฎ๐ฉ๐ฎ๐ฌ๐ข ๐ฉ๐ซ๐ข๐ง ๐๐ข๐ฌ๐œ๐ฎ๐ญ๐ข๐ข ๐๐ž ๐ข๐ง๐๐จ๐œ๐ญ๐ซ๐ข๐ง๐š๐ซ๐ž ๐ฌ๐ข ๐๐ž๐ง๐ข๐ ๐ซ๐š๐ซ๐ž ๐š ๐ฉ๐š๐ซ๐ข๐ง๐ญ๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐›๐ข๐จ๐ฅ๐จ๐ ๐ข๐œ๐ข.

๐Ÿ๐ŸŽ. Copiii au solicitat in mod repetat sa se intoarca acasa. Vocea lor este ignorata complet.

๐’๐ž ๐ฆ๐š๐ข ๐ฉ๐จ๐š๐ญ๐ž ๐ฌ๐ฉ๐ฎ๐ง๐ž ๐œ๐š ๐๐ฎ๐ฆ๐ง๐ž๐š๐ฏ๐จ๐š๐ฌ๐ญ๐ซ๐š ๐ข๐ฆ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฎ๐ง๐š ๐œ๐ฎ ๐‰๐ฎ๐ ๐ž๐ง๐๐š๐ฆ๐ญ ๐š๐œ๐ญ๐ข๐จ๐ง๐š๐ญ๐ข ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐›๐ข๐ง๐ž๐ฅ๐ž ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐ฌ๐š๐ฎ ๐ฌ๐ฎ๐ง๐ญ ๐š๐ฅ๐ญ๐ž ๐ข๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐ž๐ฌ๐ž ๐ข๐ง ๐ฃ๐จ๐œ, ๐ฉ๐ซ๐ž๐œ๐ฎ๐ฆ ๐Ÿ๐ข๐ง๐š๐ง๐œ๐ข๐š๐ซ๐ž, ๐๐ž ๐ฉ๐š๐ฌ๐ญ๐ซ๐š๐ซ๐ž ๐š ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฌ๐ญ๐ข๐ ๐ข๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐ฌ๐š๐ฎ ๐๐ž ๐š๐ฉ๐š๐ซ๐š๐ซ๐ž๐š ๐š ๐ฎ๐ง๐จ๐ซ ๐Ÿ๐ฎ๐ง๐œ๐ญ๐ข๐จ๐ง๐š๐ซ๐ข ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐š๐ฎ ๐ข๐ง๐œ๐š๐ฅ๐œ๐š๐ญ ๐ ๐ซ๐š๐ฏ ๐œ๐จ๐๐ฎ๐ฅ ๐๐ž๐จ๐ง๐ญ๐จ๐ฅ๐จ๐ ๐ข๐œ?

๐ƒ๐ž ๐œ๐ž ๐ฎ๐ง ๐ญ๐š๐ง๐š๐ซ ๐๐ž ๐Ÿ๐Ÿ• ๐š๐ง๐ข ๐ฌ๐ข ๐ฌ๐จ๐ซ๐š ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐๐ž ๐Ÿ๐Ÿ” ๐š๐ง๐ข ๐ง๐ฎ ๐š๐ฎ ๐ฏ๐จ๐ข๐ž ๐ฌ๐š ๐ฏ๐ข๐ง๐š ๐ข๐ฆ๐ž๐๐ข๐š๐ญ ๐š๐œ๐š๐ฌ๐š, ๐๐ž๐ฌ๐ข ๐š๐ฎ ๐œ๐ž๐ซ๐ฎ๐ญ ๐ข๐ง ๐ซ๐ž๐ฉ๐ž๐ญ๐š๐ญ๐ž ๐ซ๐š๐ง๐๐ฎ๐ซ๐ข ๐š๐œ๐ž๐ฌ๐ญ ๐ฅ๐ฎ๐œ๐ซ๐ฎ? ๐„๐ฌ๐ญ๐ž ๐š๐›๐ฌ๐ฎ๐ซ๐ ๐œ๐š ๐ง๐ข๐ฌ๐ญ๐ž ๐š๐ง๐ ๐š๐ฃ๐š๐ญ๐ข ๐‰๐ฎ๐ ๐ž๐ง๐๐š๐ฆ๐ญ, ๐ฉ๐ž ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐๐ฎ๐ฆ๐ง๐ž๐š๐ฏ๐จ๐š๐ฌ๐ญ๐ซ๐š ๐ข๐ข ๐š๐ฉ๐š๐ซ๐š๐ญ๐ข, ๐ฌ๐š ๐ฌ๐ฉ๐ฎ๐ง๐š ๐š๐œ๐ž๐ฌ๐ญ๐จ๐ซ ๐š๐๐จ๐ฅ๐ž๐ฌ๐œ๐ž๐ง๐ญ๐ข ๐œ๐š โ€ž๐ž ๐ฎ๐ง ๐ฅ๐ฎ๐œ๐ซ๐ฎ ๐ซ๐š๐ฎ ๐œ๐š ๐ข๐ฌ๐ข ๐๐จ๐ซ๐ž๐ฌ๐œ ๐ฌ๐š ๐ฌ๐ž ๐ข๐ง๐ญ๐จ๐š๐ซ๐œ๐š ๐š๐œ๐š๐ฌ๐š, ๐œ๐š ๐ฉ๐š๐ซ๐ข๐ง๐ญ๐ข๐ข ๐ฅ๐จ๐ซ ๐ฌ๐ฎ๐ง๐ญ ๐ข๐ง๐œ๐š๐ฉ๐š๐›๐ข๐ฅ๐ข ๐ฌ๐ข ๐œ๐š ๐ข๐ง ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ž ๐ง๐ฎ ๐ฅ๐ž ๐ฏ๐š ๐ฆ๐ž๐ซ๐ ๐ž ๐›๐ข๐ง๐žโ€.

๐„๐ฌ๐ญ๐ž ๐š๐›๐ฌ๐ฎ๐ซ๐ ๐œ๐š ๐ง๐ข๐ฌ๐ญ๐ž ๐š๐ง๐ ๐š๐ฃ๐š๐ญ๐ข ๐š๐ข ๐‰๐ฎ๐ ๐ž๐ง๐๐š๐ฆ๐ญ โ€“ ๐ฉ๐ž ๐œ๐š๐ซ๐ž, ๐๐ข๐ง ๐ง๐จ๐ฎ, ๐๐ฎ๐ฆ๐ง๐ž๐š๐ฏ๐จ๐š๐ฌ๐ญ๐ซ๐š ๐ข๐ข ๐š๐ฉ๐š๐ซ๐š๐ญ๐ข โ€“ ๐ฌ๐š ๐ฅ๐ž ๐ฌ๐ฉ๐ฎ๐ง๐š ๐ฎ๐ง๐จ๐ซ ๐ฉ๐š๐ซ๐ข๐ง๐ญ๐ข ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐š๐ฎ ๐œ๐ซ๐ž๐ฌ๐œ๐ฎ๐ญ ๐ฌ๐ข ๐ž๐๐ฎ๐œ๐š๐ญ ๐š๐œ๐ž๐ฌ๐ญ๐ข ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข ๐ฆ๐ข๐ง๐ฎ๐ง๐š๐ญ๐ข ๐œ๐š โ€ž๐ฏ๐จ๐ข ๐ฌ๐ฎ๐ง๐ญ๐ž๐ญ๐ข ๐ข๐ง๐œ๐š๐ฉ๐š๐›๐ข๐ฅ๐ข ๐ฌ๐š ๐œ๐ซ๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ญ๐ข ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข ๐๐ž๐จ๐š๐ซ๐ž๐œ๐ž ๐ฌ๐ฎ๐ง๐ญ๐ž๐ญ๐ข ๐ซ๐จ๐ฆ๐š๐ง๐ข ๐ฌ๐ข ๐ข๐ง ๐‘๐จ๐ฆ๐š๐ง๐ข๐š ๐ง๐ฎ ๐š๐ญ๐ข ๐ข๐ง๐ฏ๐š๐ญ๐š๐ญ ๐œ๐ž ๐ญ๐ซ๐ž๐›๐ฎ๐ข๐žโ€!

Din nefericire, as putea continua cu alte situatii, fapt care ma face sa ma indoiesc de actiunile derulate. Fie nu exista stat de drept, fie ๐ฃ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ข๐ญ๐ข๐š ๐ž๐ฌ๐ญ๐ž ๐œ๐จ๐ฆ๐ฉ๐ซ๐จ๐ฆ๐ข๐ฌ๐š.

๐‚๐ž๐ซ๐ž๐ฆ ๐ข๐ง๐ญ๐จ๐š๐ซ๐œ๐ž๐ซ๐ž๐š ๐ฎ๐ซ๐ ๐ž๐ง๐ญ๐š ๐š ๐ญ๐ฎ๐ญ๐ฎ๐ซ๐จ๐ซ ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐…๐ฎ๐ซ๐๐ฎ๐ข ๐ข๐ง ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐š ๐ฅ๐จ๐ซ! ๐„๐ฌ๐ญ๐ž ๐๐ž ๐š๐ฃ๐ฎ๐ง๐ฌ ๐ญ๐ซ๐š๐ฎ๐ฆ๐š ๐ฉ๐ซ๐จ๐ฏ๐จ๐œ๐š๐ญ๐š ๐ฅ๐š ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐๐ฎ๐ฆ๐ง๐ž๐š๐ฏ๐จ๐š๐ฌ๐ญ๐ซ๐š ๐ฌ๐ฎ๐ง๐ญ๐ž๐ญ๐ข ๐œ๐จ๐ฆ๐ฉ๐ฅ๐ข๐œ๐ž ๐ฉ๐ซ๐ข๐ง ๐ก๐จ๐ญ๐š๐ซ๐š๐ซ๐ข๐ฅ๐ž ๐š๐ซ๐›๐ข๐ญ๐ซ๐š๐ซ๐ž ๐ฉ๐ž ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐ฅ๐ž ๐๐š๐ญ๐ข, ๐ก๐จ๐ญ๐š๐ซ๐š๐ซ๐ข ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐š๐ฎ ๐ฏ๐ข๐ณ๐š๐ญ ๐๐จ๐š๐ซ ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ๐ข๐ง๐ž๐ซ๐ž๐š ๐ซ๐ž๐ฉ๐ฎ๐ญ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ข ๐ข๐ง๐ฌ๐ญ๐ข๐ญ๐ฎ๐ญ๐ข๐ž๐ข ๐‰๐ฎ๐ ๐ž๐ง๐๐š๐ฆ๐ญ, ๐œ๐ก๐ข๐š๐ซ ๐๐š๐œ๐š ๐š๐ฎ ๐Ÿ๐š๐œ๐ฎ๐ญ ๐ ๐ซ๐ž๐ฌ๐ž๐ฅ๐ข ๐ž๐ง๐จ๐ซ๐ฆ๐ž ๐ฌ๐ข ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐ž๐ฏ๐ข๐๐ž๐ง๐ญ ๐ง๐ฎ ๐š๐ฎ ๐š๐ฏ๐ฎ๐ญ ๐ข๐ง ๐ฏ๐ž๐๐ž๐ซ๐ž ๐ข๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐ž๐ฌ๐ฎ๐ฅ ๐ฌ๐ฎ๐ฉ๐ž๐ซ๐ข๐จ๐ซ ๐š๐ฅ ๐œ๐จ๐ฉ๐ข๐ฅ๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ข.

๐ƒ๐š๐ง๐ข๐ž๐ฅ ๐“๐ž๐ซ๐›๐ž๐š

https://www.facebook.com/sustinemfamiliafurdui

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasฤƒ un rฤƒspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: