EDITORIALE

Cea mai bună soluție

Viața este un complex greu de explicat iar provocările de care avem parte sunt unice în felul lor, de fiecare dată, chiar dacă se repetă periodic. Adică nu putem aplica aceleași soluții ca data trecută. Dacă de exemplu am avut primul copil neascultător și am găsit o soluție de rezolvare, aproape sigur nu merge aceeași soluție la fratele sau sora sa care vin din urmă, cu atât mai puțin la copiii altora.

Modul în care funcționăm astăzi e unul bazat pe găsirea soluțiilor deja existente. Căutăm aproape totul pe internet ca și cum sigur ar exista o soluție bună pentru problema noastră undeva. E destul de probabil să fie adevărat, dar problema mare este: de unde știm care din soluțiile găsite sunt cele potrivite nouă și care nu? Că de teste nu prea avem timp?

Sau poate problema trebuie pusă diferit. De ce să caut la orice problemă o soluție deja existentă? Oare nu e mai înțelept ca la unele probleme să creez soluții?

Copiii mei sigur nu sunt foarte diferiți de ai altora și deci unele din soluțiile aplicate de alți părinți m-ar scoate din mare necaz, dar oare ce mă împinge cu așa foc să citesc soluțiile altora și de ce nu caut mai degrabă soluția mea, a noastră?

Să cauți soluția ta, rezolvarea ta, pare o pierdere de vreme atâta timp cât undeva sigur există cineva ce a avut deja aceeași problemă și a rezolvat-o. Avem senzația că pierdem ceva dacă nu găsim soluția deja scrisă. Nu mai avem siguranță pe soluțiile identificate de noi și nu mai avem încredere în capacitățile noastre. Parcă oricum am suci-o e mai odihnitor și sigur să căutăm și să aplicăm soluțiile altora. Fie că vorbim de slăbit, relația cu copiii, găsirea unui loc de muncă, modalități de învățare, boală sau altele, găsim pe net mii de articole și soluții pe care le considerăm oricum mai bune decât ce am concepe noi. Așa se face că netul abundă de specialiști în toate domeniile, specialiști teoretici că practicieni sunt puțini.

Adevărul e că ne-am cam dereglat. E corect să ținem cont de ce au făcut alții în aceeași situație atât cât cunoaștem situațiile, dar nu e corect să luăm metodele lor, care la ei au funcționat și să le aplicăm la noi ca și cum ar fi lege universală. Să exemplific pentru a mă face înțeles.

citeste mai mult: https://www.filedinjurnal.ro/2017/04/04/cea-mai-buna-solutie/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: