Stiri

Demolarea Bisericii Baptiste Nr. 2 din Oradea inflamează comunitatea Baptista!

Un mic detașament de credincioși baptiști a pichetat marți, 11 octombrie 2022, biserica lor de suflet, aflată în spatele blocurilor, pe strada Simion Bărnuțiu. Ei nu puteau accepta că, biserica urma să fie demolată. O glorioasă pagină de istorie baptistă românească avea să dispară astfel pentru totdeauna și un val de nemulțumire și revoltă față de conducerea baptistă locală avea să se ridice cu putere!
O mare durere a pus stăpânire pe sufletul oamenilor, care vedeau cum, de miercuri, 12 octombrie, a început demolarea sfintei clădiri. Ea s-a conservat extrem de bine în cele trei decenii de nefolosire, nefiind distrusă de igrasie. Mai precis, era încă în perfectă stare, lucru aproape incredibil!
Odinioară, aici, încăpeau 1400 de scaune. Circa 10.000 de creștini au fost botezați în această sală
Clădirea vechii biserici baptiste, din strada Simion Bărnuțiu nr. 31 din Oradea a fost demolată pentru a face loc unui bloc de locuințe.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, Comisia Municipală pentru Amenajarea Teritoriului a aprobat în ședința de joi dezafectarea imobilului la cererea investitorului clujean North Tower Residence, care vrea să ridice aici un bloc de locuințe.

„În locul bisericii baptiste care se va desființa se va edifica un imobil cu regim de înălțime P+4 etaje, cu 16 apartamente, spații comerciale la parter, 18 locuri de parcare cu dale înierbate în incintă și 18 locuri de staționare pentru biciclete, 200 metri pătrați spații verzi”, se menționează în comunicat.

relateaza oradea-online.ro si ebihoreanul.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: