ANUNTURI

92 la sută dintre utilizatorii Bibliei spun că Scriptura „Mi-a transformat viața”: studiu

Peste 90 la sută dintre americanii care citesc Biblia spun că mesajul ei le-a transformat viețile, potrivit unei noi cercetări ale Societății Biblice Americane, care dezvăluie, de asemenea, că Scriptura are un impact pozitiv și asupra multor non-cititori.

Studiul  , publicat joi, a constatat că 92% dintre utilizatorii Bibliei – definiți ca cei care citesc Scriptura de trei sau patru ori pe an în afara bisericii – spun că „mesajul Bibliei mi-a transformat viața”.

„În cele din urmă, utilizarea Bibliei nu înseamnă doar deschiderea unei cărți sau a unei aplicații”, a spus o analiză a Societății Biblice Americane. „Este vorba de interacțiunea cu Dumnezeu. Și când oamenii se conectează cu Dumnezeu în Scriptură, viața lor se schimbă, atitudinile lor se schimbă, valorile lor se schimbă.”

În mod surprinzător, 38% dintre utilizatorii non-Biblii sunt, de asemenea, de acord cu afirmația că „mesajul Bibliei mi-a transformat viața”, a constatat cercetarea. Cele 38 la sută echivalează cu aproximativ 60 de milioane de oameni din SUA care spun că nu citesc Biblia, deși le-a afectat, a spus Societatea Biblică Americană.

„Unii dintre acești oameni merg ocazional la biserică și ar putea primi acolo mesajul transformator”, se spune în raport. „Alții s-ar putea să fi fost transformați de Biblie în experiențele trecute, deși se pare că au întrerupt lectura personală a Bibliei. Poate că unii au un prieten sau un membru al familiei care le spune adevărul biblic.

„În orice caz, este remarcabil că o parte atât de mare dintre cei care nu citesc prea mult Biblia spun că au fost transformați de ea”, a adăugat raportul.

Raportul a întrebat, de asemenea, utilizatorii Bibliei despre metodele lor de citire a Scripturii. Aproximativ jumătate (48 la sută) au spus că citesc câteva versete odată. A urmat: citirea de pasaje „pe baza dispoziției mele” (40 la sută), citirea de capitole sau povești întregi (32 la sută), utilizarea unui program, plan sau program (26 la sută) și citirea la aceeași oră în fiecare zi (22 la sută). ).

Studiul a fost cea mai recentă lansare din raportul State of the Bible: SUA 2022 al Societății Biblice Americane .

Sursa: https://www.christianheadlines.com/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: