ANUNTURIIntrebari & Raspunsuri

Botezul sau nunta? Ce faceți mai întâi dacă ați hotărât să deveniți creștini, fiind în concubinaj?

Întrebare:

Bună ziua! Suntem un cuplu tânăr și provenim din familii de ortodocși. Pe la 13 ani am început să îmi dau seama că religia mea nu respectă Biblia și mereu, crescând, am început să studiez cultul penticostal, căpătând tot mai multe cunoștințe despre Biblie și Cuvântul lui Dumnezeu, dar eu trăiam și trăiesc după poftele firii împreună cu prietena mea. De doi ani, tot vorbindu-i prietenei mele despre pocăință și că trebuie să ne pocăim, a început și ea să citească Biblia și să vadă că religia noastră de bază nu respectă Biblia și a văzut și ea adevărul, la început fiind împotrivă! Noi acum am ajuns la un punct în viața noastră în care vrem să ne predăm Domnului, vrem să ne pocăim de toate relele și să ne căsătorim, dar nu știm cum să procedăm – trebuie să ne botezăm sau trebuie să ne căsătorim prima dată? Cum trebuie făcută rânduiala? Ajutați-ne cu un sfat personal, chiar avem nevoie de ajutorul cuiva și am simțit că dumneavoastră chiar sunteți un om al lui Dumnezeu și vorbiți sincer! Prima dată v-am urmărit de vreun an și ceva și am văzut că aveți ceva special și astăzi i-am arătat și prietenei un video cu dvs. și a simțit și ea că într-adevăr sunteți cu Dumnezeu. Dacă ne puteți ajuta, v-am fi tare recunoscători, pentru că nu știm cui să cerem ajutorul. Eu m-am luptat și mă lupt încă împotriva drogurilor și împotriva pornografiei. Este o situație complicată, dar suntem deciși că vrem să urmăm pe Domnul nostru Isus Hristos!

Cel mai important și prioritar este…

1. Să vă pocăiți și să vă nașteți din nou 

Și bine este că ambii sunteți hotărâți să faceți aceasta. Deci, citiți cu atenție acest articol, căci vă voi prezenta și următorii pași și apoi, la încheiere, să faceți rugăciunea de pocăință și să urmați cu credință pașii. Când vă veți ruga cu credință fermă și cu hotărâre deplină să urmați pe Isus Hristos, vă veți naște din nou și veți fi botezați cu Duhul Sfânt. Odată cu nașterea din nou, trebuie să renunțați la orice practică păcătoasă și deci…

2. Opriți relațiile sexuale până la căsătorie

Relația voastră sexuală de acum este curvie, pentru că este în afara căsătoriei și, deci, este păcătoasă. Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință și vă iartă păcatele, dar odată ce ați devenit creștini și ați fost născuți din nou, nu mai puteți trăi în păcat.

De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli. (Coloseni 3:5)

Și ca să nu vă ispitească satana din pricina nestăpânirii voastre, separați-vă pentru această vreme și mergeți să locuiți în case diferite.

3. Găsiți o biserică cu învățătură sănătoasă

Aflați dacă în zona voastră este o biserică unde oamenii studiază Biblia și trăiesc potrivit cu ceea ce este scris și unde pastorul sau pastorii dau o pildă frumoasă de trăire creștinească, conform Bibliei. Dacă nu aveți o astfel de biserică acolo, conectați-vă online la Biserica Buna Vestire pe care o păstoresc și veniți la studiul biblic de miercuri seara la 19:00, ca să creșteți spiritual.

4. Înscrieți-vă la cursul de cateheză

În orice biserică sănătoasă, când oamenii cred în Hristos, li se spună despre importanța și urgența botezului și ei sunt învățați un curs elementar de credință creștină, care mai este numit și cateheză. Dacă nu veți găsi biserică, să ne comunicați și de la Biserica Buna Vestire vom face efortul să vă conducem în acest curs de cateheză sau poate chiar voi veni eu sau un alt pastor până la voi ca să facem cateheza, să vă botezăm și să plantăm o biserică la voi, cum am făcut recent la Hamburg în Germania.

CITESTE MAI MULT: https://moldovacrestina.md/botez-nunta-concubinaj-crestini/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: