Stiri

Când poporul nu doarme: Serbia anulează festivitățile LGBT EuroPride prevăzute în septembrie, în urma unor proteste masive anti-gay la Belgrad

Când poporul nu doarme: Serbia anulează festivitățile LGBT EuroPride prevăzute în septembrie, în urma unor proteste masive anti-gay la Belgrad

Serbia a anulat manifestările EuroPride din septembrie, un eveniment pan-european pro LGBT organizat în fiecare an într-un oraș diferit de pe continent, a anunțat sâmbătă președintele Aleksandar Vucic, invocând o „criză dificilă” în Kosovo.

„În acord cu majoritatea guvernului și cu premierul (…) marșul Pride, sau cum se mai numește, va fi amânat sau anulat (…)”, a declarat Vucic într-o conferință de presă.

„Pur și simplu, la un moment dat, nu poți gestiona totul”, a adăugat el.

Proteste violente la Belgrad

Săptămâna trecută, aproximativ 50.000 de persoane au ieșit pe străzile din Belgrad pentru a protesta împotriva EuroPride, un eveniment LGBTQ+ care era programat să aibă loc între 12 și 18 septembrie.

Participanții la marș au cântat imnuri ortodoxe și cântece patriotice în timp ce purtau cruci, icoane și steaguri. „Nu vă atingeți de copiii noștri” și „nu ocupației” se auzeau în procesiune.

Această ediție EuroPride urma să fie prima din Europa de Est, o regiune în care organizatorii denunță discriminarea homofobă.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: