DEVOTIONALEDEVOTIONALE VIDEO

AVORTUL ESTE O CRIMĂ – Poziția OFICIALĂ a Bisericii Ortodoxe Române față de AVORT

În contextul apariției publice a unui text patapievician, interpretat ca fiind al Patriarhiei Române, ba chiar al Bisericii Ortodoxe Române, în care se afirmă, între altele, fără nici o cădere de specialitate, că avortul poate fi „justificat medical”, cam ce zic și feministele sau poate și bărbații, trans sau nu, care vor să nască și se răzgândesc, reamintim poziția OFICIALĂ a Bisericii Ortodoxe Române, conform site-ului oficial al Patriarhiei și nu sms-urilor dilematice pescuite de pe grupurile de WhatsApp.

AVORTUL

Exprimând-și punctul de vedere cu privire la avort, Sfânta Biserica acționează în conformitate cu învățătura ei privind apariția vieții în general și a vieții umane, în special.

Potrivit Revelației și învățăturii Bisericii, Dumnezeu a creat lumea din nimic (2 Macabei 7, 28). Dumnezeu a creat viața sub toate aspectele ei, iar în ceea ce privește viața omenească, Dumnezeu a arătat o grijă deosebită. Viața omenească nu este produsul devenirii spontane a lumii, ci, pentru apariția ei, Dumnezeu a avut o grijă deosebită: omul nu apare la porunca, ci în urma unui sfat și a unui act special al Sfintei Treimi, act exprimat de aghiograf prin termenul de plăsmuire și de suflare de viață. Viața omenească nu este determinată doar de plăsmuirea omului din pământ, ci și (sau mai ales) de suflarea viu-făcătoare a lui Dumnezeu.

Aceasta ne dovedește faptul că omul nu este simplă ființă biologică („ființă vie” înzestrată cu suflet rațional), ci este deodată suflet viu (Facere 2,7) și trup omenesc (nu orice trup) viu. Așa a apărut primul om (Adam), așa au apărut, apar și vor apărea – cu voia lui Dumnezeu – oamenii în istorie: suflete vii în trupuri vii. Omul este, așadar, o ființă psiho-fizică ce a fost și este creată de Dumnezeu după chipul Său (Facere 3, 28), în vederea asemănării cu El. Consecința logică a acestei învățături și credințe este aceea că toate ființele omenești sunt în mod fundamental egale între ele în ceea ce privește natura și vocația lor. Ele posedă deodată, actual și potențial, aceeași demnitate și aceeași valoare: sunt chip al lui Dumnezeu, dar chip într-un continuu proces de asemănare cu Dumnezeu.

Pentru că este purtătoarea chipului lui Dumnezeu, orice ființă omenească, oricare ar fi vârsta, situația sau starea sa fizică, deține o demnitate reală și impune un deosebit respect. De aceea, tot ceea ce este comis împotriva ființei umane este comis, într-o anumită măsură, împotriva voinței lui Dumnezeu, după cum tot binele pe care-l facem unui semen de-al nostru este bine făcut lui Dumnezeu Însuși: „Întrucât ați făcut unuia dintre acești frați ai Mei prea mici, Mie Mi-ați făcut (…), întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut” (Matei 25, 40, 45).

citeste mai mult: https://www.activenews.ro/stiri/AVORTUL-ESTE-O-CRIMA-Pozitia-OFICIALA-a-Bisericii-Ortodoxe-Romane-fata-de-AVORT-Toti-Sfintii-Parinti-semnaleaza-ca-in-orice-faza-ar-fi-produs-avortul-ramane-pruncucidere.-Prin-el-se-incalca-porunca-divina-%E2%80%9ESa-nu-ucizi-Iesire-20-13-175157

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: