MESAJE SCURTEVIDEO-URI

Patru biserici protestante hărțuite în Ucraina ocupată de ruși

Soldați și oficiali au hărțuit patru biserici protestante din estul Ucrainei ocupate de ruși. Ei au efectuat percheziții, au cerut să vadă documente și au furat echipamente. Într-un caz, au forțat chiar membrii bisericii să iasă din clădirea lor. Toate aceste incidente au avut loc în perioada 12 – 16 iunie.

Pastorul Eric Foley de vocea crestinilor din Korea, care are contacte cu aceste biserici, spune că au ceva în comun care ia determina pe oficiali să ii hărțuiască: înregistrarea la guvernul ucrainean.

Când o biserică și-a oferit actele de înregistrare, oficialii le-au luat de fapt. „Un lider regional al denominației ne-a spus că îi încurajează pe membrii bisericii să se asigure că nu își prezintă documentele originale.”

Bisericile din regiunile Donețk și Lugansk, controlate de ruși, au beneficiat uneori de un tratament similar din 2014, când au început luptele în estul Ucrainei.

Dar luptele au îngreunat lucrurile. Foley spune: „Biserica Baptistă Centrală din Mariupol, care este una dintre aceste patru biserici, a îngropat doi membri ai bisericii care au fost martirizați în martie. Acesta era un grup de cinci membri ai bisericii din zona Mariupol care aveau grijă de 200 de oameni în subsolul Bisericii Centrale Baptiste.”

„Cei cinci au fost loviți de o grenadă în timp ce își făceau livrările și aveau grijă de cei 200 de oameni.”
Mariupol a căzut recent în mâinile invadatorilor ruși după luni de lupte intense . Clădirea bisericii a fost distrusă, rămânând doar subsolul.

Cum să te rogi
Cere-i lui Dumnezeu să dea acestor patru biserici răbdare. : „Liderul bisericii ne spunea că oficialii prezintă totul de la protestanti ca fiind plantat de americani. Doar Biserica Ortodoxă Rusă, Patriarhia Moscovei, are dreptul de a funcționa. Deci chiar trebuie să ne rugăm pentru discernământ pentru aceste biserici.”

În ciuda hărțuirii și a clădirilor distruse, bisericile continuă să se roage și să-și servească vecinii. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru credincioșia lor.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: