DEVOTIONALE

Cazul antrenorului de fotbal acuzat că se ruga pe teren a ajuns la Curtea Supremă

Pentru cei care nu sunt la curent cu subiectul, antrenorul Joe Kennedy de la Liceul Bremerton din Bremerton, Washington obișnuia să se roage împreună cu jucătorii săi (și adesea cu jucătorii și antrenorii echipei adverse). Făcea asta de șapte ani deja, până când districtul școlar local a decis că acest lucru este o problemă, informează Chris Queen într-un articol PJ Media.

Districtul i-a interzis lui Kennedy să se roage, dar el a continuat. Atunci au insistat să se oprească sau se va confrunta cu măsuri disciplinare, inclusiv pierderea locului de muncă.

„Consiliul școlii nu primise nicio plângere cu privire la rugăciunile făcute de Kennedy. De fapt, mulți sportivi de la Bremerton rămân și se roagă alături de el după meci, iar antrenorii și jucătorii din alte echipe s-au alăturat și ei. La meciul Homecoming din 2015, rugăciunea lui a reunit un număr de-a dreptul impresionant de sportivi din ambele echipe“.

Districtul a refuzat să reînnoiască contractul lui Kennedy la sfârșitul acelui sezon, iar acesta s-a dus în instanță cu ajutorul Liberty Institute.

Acum, la șase ani și jumătate de când districtul l-a luat în vizor pe Kennedy, cazul lui a ajuns în fața Curții Supreme. Potrivit ESPN, pledoariile au durat de aproape două ori mai mult decât intervalul de o oră pe Instanța îl alocase. În decursul lor, „judecătorii păreau să aibă opinii împărțite“.

Comentariile unora dintre ei au fost grăitoare. Judecătorul Sonia Sotomayor, așa zisa „înțeleaptă“, a sugerat că rugăciunea lui Kennedy are mai degrabă ca scop spectacolul public, nefiind de fapt o manifestare din inimă.

„Nu știu vreo religie care să-ți ceară să mergi până la linia de 50 de metri, locul unde se țin discursurile de victorie după meci“, a întrebat ea. „Ce religie îți cere să te rogi fix în acel punct?“

Mă îndoiesc că ar pune o astfel de întrebare dacă un antrenor musulman s-ar închina către Mecca la linia de 50 de metri.

CITESTE MAI MULT: https://tribuna.us/cazul-antrenorului-de-fotbal-acuzat-ca-se-ruga-pe-teren-a-ajuns-la-curtea-suprema/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: