ANUNTURI

26 de milioane de americani au încetat să citească Biblia în mod regulat în timpul COVID-19

Când cercetătorii pentru raportul anual al Societății Biblice Americane privind starea Bibliei au văzut statisticile sondajului din acest an, le-a fost greu să creadă rezultatele. Datele spun că aproximativ 26 de milioane de oameni au încetat în mare parte sau complet să citească Biblia în ultimul an.

„Ne-am revizuit calculele. Ne-am verificat de două ori matematica și am rulat numerele din nou… și din nou”, a scris John Plake, cercetător principal pentru Societatea Biblică Americană, în raportul din 2022 . „Ceea ce am descoperit a fost surprinzător, descurajator și perturbator.”

În 2021, aproximativ 50% dintre americani au spus că citesc singuri Biblia de cel puțin trei sau patru ori pe an. Acest procent a rămas mai mult sau mai puțin constant din 2011.

Dar în 2022, a scăzut cu 11 puncte. Acum doar 39% spun că citesc Biblia de mai multe ori pe an sau mai mult. Este cea mai abruptă și mai accentuată scădere înregistrată.

Potrivit celui de-al 12-lea raport anual privind starea Bibliei , nu doar cititorii ocazionali ai Scripturii nu și-au luat Biblia la fel de mult în 2022. Peste 13 milioane dintre cei mai implicați cititori ai Bibliei – măsurați prin frecvență, sentimente de legătură cu Dumnezeu și impact asupra deciziilor de zi cu zi – au spus că citesc mai puțin Cuvântul lui Dumnezeu.

--

În prezent, doar 10% dintre americani raportează citirea zilnică a Bibliei. Înainte de pandemie, acest număr era de aproximativ 14 la sută .

Plake crede că schimbarea dramatică arată cât de strâns este conectată citirea Bibliei – chiar și lectura independentă a Bibliei – cu participarea la biserică. Când serviciile obișnuite au fost întrerupte de pandemie și de mandatele de sănătate aferente, acestea au afectat nu doar organismele corporative ale credincioșilor, ci și persoanele de acasă.

„Elefantul din cameră este COVID-19”, a spus el pentru CT. „Pe măsură ce am urmărit și am săpat în ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în jurul angajamentului Scripturii în 2022, ne-am dat seama că se întâmplau unele probleme mari în Statele Unite la momentul în care colectam datele.”

--

Sondajul State of the Bible a colectat date în ianuarie 2022, pe măsură ce varianta omicron a coronavirusului era în creștere.

Citeste mai mult: https://www.christianitytoday.com

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d