ANUNTURI

Onisim Botezatu: Mântuirea circumstanțelor atenuante

1. Poate fi mântuit un om fără să fi mers la biserică vreodată? Da. Se poate! Exemplul eunucului etiopian. Dar, el nu a mers la biserică pentru că nu avea. Biserica era în travaliu, atunci se năștea, era în primul veac de istorie. Biserica=oamenii, credincioșii născuți din nou, copiii lui Dumnezeu prin mărturisirea personala a credinței urmată de botez. Dacă ai în preajma ta ocazia să fii la părtășie cu frații, trebuie să respecți legile harului, „să dai năvală” nu aștepta circumstanțe atenuante.

2. Se poate mântuire fara botez? Da. Se poate! Exemplu Tâlharul de pe cruce, invocat de cei mai mulți ignoranți care iubesc viața și plăcerile ei efemere. Da prieteni, dar mântuirea lui a fost urmată de o viață de maxim jumătate de oră de chinuri groaznice. Praxisul botezului ar fi fost imposibil pentru un răstignit pe cruce, care avea deja spasmele unui muribund, care la scurt timp a și murit. Câtă vreme ai piscină în curte, trec râuri cu apă curată pe lângă casa ta, locuiești pe malul mării și a oceanului, spune ca famenul: „uite apă! Ce mă împiedică să fiu botezat?” Nu te potrivești circumstanțelor atenuante!

3. Se poate mântuire fără roade? Da. Se poate! Sunt mărturii ale soldaților creștini luați cu sila pe front. Care implorau răniții și muribunzii să accepte pe Hristos. Mulți erau „botezați” în propriul sânge. Își dădeau suflarea în mâinile propovăduitorilor. Ei nu mai aveau șansa trăirii în credință, rodirii neprihănirii. Sunt convins că Dumnezeu i-a primit pe baza credinței lor. Dar dacă ai șanse, ai ocazia să faci bine, ai oportunități unice și trăiești în mod egoist și indiferent, nu uita că există și adresarea: „rob viclean și leneș!” Cât avem prilej să facem bine și nu îl facem, săvârșim păcate. Dacă ești sănătos, ai resurse, să știi că nu te încadrezi la circumstanțe atenuante.

4. Se poate mântuire fără să citești Biblia? Da. Se poate! Am botezat mulți oameni pe patul morții. Avem în Ghioroc un spital în care sunt transferați oamenii în ultima lor fază de viață. La multe capete de muribunzi am fost chemat. Mulți au primit pe Hristos în ultimă instanță. Cred în puterea lui Hristos de a mântui muribunzi. Dar dacă ai 24 de ore pe zi, și alegi să petreci șapte ore pe internet, vreo patru pe la serialele preferate, vreo două bătând câmpii, iar Biblia e închisă, vei fi judecat pentru fiecare fărâmă de har irosit. Matei 25:41-46 ne lămurește că orice ignoranța și lenevie spirituală și evitare cu bună știință a binelui va fi aspru condamnată. Nu implora la nesfârșit circumstanțele atenuante, că nu te încadrezi!

Dacă ești tânăr sau nu. Dacă ești sănătos, ai oportunități, ai har, ai Biblie, ai biserică, ești în deplinătatea facultăților mintale, am niște răspunsuri și la întrebările tale:

5. Se poate mântuire fără pocăință? Nu!

6. Se poate mântuire fără Hristos? Nu!

7. Se poate mântuire fără sfințire? Nu!

8. Se poate mântuire fără biserică? Adică, să fiu în piață duminică de duminică, sau la pescuit, sau pe ștrand? Categoric nu!

Citeste mai mult: https://onisimbotezatu.blog/2022/01/25/mantuirea-circumstantelor-atenuante/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: