DEVOTIONALEEDITORIALE

Reacții de anvergură împotriva companiei Disney

Oricât de dureros ar fi pentru Stânga să admită acest lucru, Bob Chapek avea dreptate. CEO-ul Disney, pe care sigur îl doare spatele de la câte plecăciuni a făcut în fața pretențiilor LGBT în ultima perioadă, a avertizat că implicarea sa în politica din Florida ar „dezbina și înfuria“. Mai exact, ar fi „contraproductivă“, a încercat el să argumenteze.

Patru săptămâni mai târziu, și în urma unui boicot la nivel național, compania și extremiștii din cadrul ei învață o lecție dureroasă: mișcarea conservatoare din prezent nu mai seamănă cu cea de acum 10 ani. Acum întâmpină opoziție la nivel național, prin acțiunile părinților care nu se mai lasă intimidați de nimeni, analizează Tony Perkins de la Family Research Council.

După patru ani sub conducerea lui Donald Trump, care a refuzat să negocieze cu teroriștii culturali ai Stângii, conservatorii au început să redevină vocali în privința subiectelor dificile. Dar adevăratul punct de cotitură a apărut la începutul anului 2021, după o sesiune de alegeri care au făcut milioane de alegători să se simtă trădați, să fie suspicioși și furioși.

Când republicanii au început să adopte un val de reforme electorale, democrații au decis să apeleze la strategia care a funcționat cel mai bine până atunci: revărsarea mâniei Stângii asupra primului stat care le stă în cale, astfel încât celelalte să fie prea intimidate pentru a le copia atitudinea. Din păcate pentru ei, acel stat s-a întâmplat să fie fix Georgia.

Hollywood, Big Tech și America corporatistă au exercitat toate formele de presiune de care dispuneau în speranța că guvernatorul Brian Kemp (R) va ceda. Dar nu a făcut-o. De fapt, după zile de abuz și hărțuire din partea presei, guvernatorul a devenit și mai vehement, și mai determinat.

--

Pe când Major League Baseball a luat decizia disperată de a muta All-Star Game din Atlanta, Stânga pierduse deja. Și în decursul acelei înfrângeri umilitoare și costisitoare, s-a declanșat o reacție spontană.

Părinții, care tocmai începuseră să preia controlul asupra ședințelor consiliilor școlare ale națiunii, au reacționat din indignarea acumulată de ani de zile față de cultura trezită ce se infiltra în sălile de clasă, afacerile și programele noastre de divertisment.

Acum, dintr-o dată, companii precum Disney – care sunt obișnuite ca oamenii să cedeze când e vorba de subiectul LGBT – au fost reduse la tăcere. Se pare că americanii din toate categoriile demografice importante sunt de acord cu Florida: copiii sub 8 ani nu ar trebui să fie expuși în școli la educație sexuală și ideologie transgender.

--

Iar ideea că oricine – cu atât mai mult un imperiu construit pe servicii oferite copiilor – s-ar opune (sau, mai rău, ar încerca în mod agresiv să sexualizeze ei înșiși copiii) a determinat o opoziție atât de puternică încât Chapek a ordonat întreruperea oricărei conversații cu presa. Schimbându-și complet abordarea, Disney refuză să mai discute despre legea din Florida, sperând aparent „că apele se vor liniști“.

Doar în visele lor, indică NRO. În ultimul an și jumătate, conservatorii s-au prins de ce este nevoie pentru a câștiga aceste războaie împotriva trezirii, „[și] nu avem niciun motiv să credem că lucrurile se vor derula diferit față de lupta pentru inserarea ideologiei de gen în curriculumul K-3 din Florida“.

Citește și Texasul, noua țintă a transgenderismului Disney

Și totuși, încă există companii suficient de naive încât să testeze piața de consum cu astfel de teme sociale. Citigroup, care a înfuriat Camera Reprezentanților acceptând să acopere costurile de călătorie și cazare ale angajaților ce doresc să facă avort, au fost la rândul lor criticați de liderii din Texas pentru respectiva politică.

În prezent, în ciuda amenințărilor că Legislativul va tăia legăturile cu compania financiară (ale cărui carduri de credit le folosesc în mod exclusiv membrii Camerei), alți directori executivi adoptă aceeași atitudine. Yelp, Apple, platformele matrimoniale Bumble și Match, precum și serviciile de taxi Lyft și Uber, au anunțat toate politici prin care vor finanța direct sau indirect avorturile personalului lor.

„Unele companii, inclusiv Salesforce, au mers atât de departe încât oferă servicii de relocare angajaților care locuiesc în state în care avortul este interzis“, subliniază CNBC.

Companiile care vor să intervină în războiul cultural vor trebui să accepte consecințele financiare asociate. Iar în clipa de față, acestea nu sunt puține. Pe rețelele sociale, tot mai multe mame și tați anunță că își anulează călătoriile la Disney sau își închid abonamentele Disney+.

Oficiali aleși cer în mod deschis boicotarea companiei – sau, în cazul GOP, solicită returnarea donațiilor către campania Disney. Dacă Apple, Yelp, Citigroup și alții cred că vor scăpa nevătămați din aceste războaie ale ideologiei trezite, habar nu au ce le așteaptă.

Americanilor le-a luat destul de mult timp să realizeze ce făcea Disney pe ascuns de ani de zile. Și pe măsură ce corporațiile asemenea ei devin mai activiste, același lucru se întâmplă și cu cei ce le folosesc serviciile.

„Unii ar putea considera că părinții, inclusiv eu, reacționează prea exagerat“, a declarat guvernatorul adjunct al Texasului, Dan Patrick (R). „Dar nu e așa.. Dacă pentru propriii noștri copii nu putem lupta, atunci pentru ce am putea-o face?“

Ca creștini, este timpul să începem să ne folosim banii în locuri care promovează valorile noastre. Asta ar putea însemna să facem anumite sacrificii pe ici, pe colo. Poate că înseamnă să renunțați la dulciurile preferate, Oreos și Mars. Poate că trebuie să înlocuiți unele dintre produsele de marcă cu care v-ați obișnuit cu cele ale unor firme mai puțin cunoscute. Sau poate să petreceți timp acasă cu familia în loc să mergeți la cel mai recent film apărut.

citeste mai mult: https://tribuna.us/reactii-de-anvergura-impotriva-companiei-disney/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: