Stiri

YouTuber creștin din Indonezia condamnat la 10 ani de închisoare

Un YouTuber creștin indonezian a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru un videoclip viral pe YouTube care ar fi jignit musulmanii din Indonezia.

Muhammad Kace, în vârstă de 56 de ani, este un fost cleric musulman care s-a convertit la creștinism în 2014. După convertirea sa, a început să încarce videoclipuri pe YouTube în care îi critică fosta credință. El a fost arestat în Bali în august anul trecut, în urma unui videoclip cu predică în care l-ar fi insultat pe profetul Mahomed.

Pe 6 aprilie, judecătorii Judecătoriei Ciamis din provincia Java de Vest au convenit cu procurorii să-l pălmuiască cu o pedeapsă de 10 ani pentru infracțiunile sale. Mii de musulmani au înconjurat instanța în sprijinul urmăririi mai dure a lui Kace.

În timpul detenției sale, Kace a fost tratat într-un mod inuman; ar fi fost bătut și torturat de un oficial de poliție pe nume Napoleon Bonaparte care a fost reținut în aceeași închisoare din cauza unui caz de corupție. Bonaparte l-a forțat pe Kace să-și mănânce excrementele. Poliția a numit cinci suspecți în presupusele bătăi și torturi aduse lui după ce maltratările sale au fost dezvăluite publicului.

Potrivit UCA News , Martin Lucas Simanjuntak, avocatul lui Kace, a declarat că sentința a fost aspră și că clientul său va face apel la sentință.

„În alte astfel de cazuri, sentințele au fost mai ușoare”, a spus el. „Vom contesta verdictul sau cel puțin sentința impusă lui.”

https://christiannews.net/2022/04/08/christian-youtuber-in-indonesia-sentenced-to-10-years-in-prison/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: