DEVOTIONALE

Franklin Graham îi scrie lui Putin, Zelensky cerând încetarea focului

Proaspăt intors dintr-o vizită de două zile în Ucraina, Franklin Graham a spus că le-a scris președintelui rus Vladimir Putin și președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky pentru a cere încetarea focului în război, cu ocazia Săptămânii Mare în bisericile creștine de Vest și de Răsărit. , care o sa fie in perioada 10 aprilie și 24 aprilie.

Graham a vizitat Ucraina săptămâna aceasta pentru a vedea activitatea pe care organizația sa de ajutor umanitar, Samaritan’s Purse, o face pentru a ajuta refugiații și alte victime ale războiului. El a spus că nu este încrezător că va primi un răspuns de la Putin, dar a spus că vede mesajul ca fiind necesar.

„Dacă se pot opri din lupta pentru o săptămână sau 10 zile, poate că pot înceta lupta pentru două săptămâni”, a spus Graham, vorbind la telefon din casa lui din Carolina de Nord. “Dacă se opresc două săptămâni, poate se pot opri pentru o lună. Dacă se opresc pentru o lună, poate se pot opri definitiv. Trebuie să începi de undeva.”

Săptămâna Mare, care începe cu Duminica Floriilor și se încheie cu Duminica Paștelui, începe pe 10 aprilie pe calendarul gregorian respectat în rândul bisericilor occidentale. Bisericile ortodoxe răsăritene urmează calendarul iulian și sărbătoresc Săptămâna Mare începând cu 17 aprilie. Marea majoritate a rușilor și ucrainenii sunt creștini ortodocși.

Graham, un evanghelic conservator care s-a întâlnit cu Putin în 2015, l-a lăudat pe președintele rus în trecut, mai ales pentru promovarea a ceea ce unii creștini consideră „valori tradiționale ale familiei”. Graham a atras critici pe scară largă atunci când le-a cerut oamenilor să se roage pentru Putin cu puțin timp înainte de război, dar mai recent a spus că nu sprijină războiul și este de acord că SUA și Occidentul trebuie să sancționeze Rusia.

--

La începutul acestei luni, Samaritan’s Purse a înființat un spital de campanie de urgență într-o parcare subterană din orașul Lviv din vestul Ucrainei. De atunci și-a extins activitatea pentru a include trei clinici medicale – două în Lvov, una la gară și alta la o stație de autobuz și o a treia în Cernăuți, în sud-vestul Ucrainei.

Acum organizația, împingând mai spre est, plănuiește să deschidă un al doilea spital de campanie de urgență până în acest weekend. Graham a spus că nu a vrut să identifice locația în timp ce echipele se înființează, dar o va face publică odată ce spitalul va fi funcțional.

Majoritatea persoanelor care caută asistență medicală la spitalul din Lvov sunt ucraineni care își părăsesc casele și au nevoie de medicamente și tratament pentru afecțiuni obișnuite, a spus Graham.

--

Liov, la doar 44 de mile de granița cu Polonia, se află la aproximativ 340 de mile vest de Kiev, capitala Ucrainei. Noul spital, mai aproape de ostilitățile rusești, va putea ajuta soldații și pe alții răniți în lupte.

„Avem medici ortopedici, chirurgi generali și toate rechizitele, așa că vrem să fim mai aproape de locul în care sunt răniții”, a spus Graham.

Întrebat dacă este îngrijorat pentru siguranța personalului său, el a spus: „Suntem mereu îngrijorat, dar asta nu ne va împiedica să facem ceea ce trebuie să facem”.

Aproximativ 160 de angajați și voluntari se află acum în Ucraina, potrivit lui Graham. El a spus că organizația a distribuit și aproximativ 90 de tone de alimente. Samaritan’s Purse nu a colaborat cu nicio altă organizație de ajutor, deși cunoaște un spital de campanie israelian, tot în Lviv.

Samaritan’s Purse finanțează, de asemenea, eforturile de salvare și ajutor ale bisericilor locale baptiste și penticostale cu 16 milioane de dolari în donații. Graham a spus că s-ar putea dubla dacă nevoia continuă.

El a spus că plănuiește să se întoarcă în Ucraina în Săptămâna Mare pentru a-și manifesta solidaritatea cu creștinii de acolo și pentru a-i încuraja.

Întrebat dacă a văzut vreun semnal că Putin plănuia să-și reducă ofensiva militară asupra Kievului, capitala, după cum s-a raportat, el a spus că nu știe.

„Indiferent dacă se reduce sau se intensifică, suntem acolo pentru a ajuta oamenii. Nevoia este enormă.”

https://www.christiantoday.com/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: