Stiri

O mie de soldați americani au sosit în România. Rugaciune pentru Romania si Ucraina

Ca parte a angajamentului 🇺🇸 SUA față de 🇷🇴 România și aliații #NATO, aproximativ 1.000 de soldați aparținând 2d Cavalry Regiment au sosit în România pentru a suplimenta efectivele de peste 900 de militari americani deja dislocate aici în sprijinul Operațiunii Atlantic Resolve. Această dislocare temporară a forțelor reafirmă importanța parteneriatului româno-american în abordarea amenințărilor și provocărilor comune cauzate de comasarea trupelor rusești la granița cu 🇺🇦 Ucraina.

U.S. Embassy Bucharest 

Soldații americani ajunși azi dimineață la Baza Militară Mihail Kogălniceanu sunt dovada că aliații noștri își onorează angajamentele. România a cerut consolidarea flancului estic al NATO, iar acest lucru se petrece în aceste zile, ca răspuns strict defensiv la criza provocată de Vladimir Putin.

Imaginați-vă cum ar fi fost dacă România nu era în NATO și nici în UE acum, când Putin contestă aranjamentele europene de securitate de după căderea comunismului și o face aducând trupe ruse la granița cu Ucraina și în regiunea Mării Negre!

Din fericire, noi, românii, suntem în siguranță chiar și în această perioadă de insecuritate regională. Acum se vede cât de importante sunt apartenența României la NATO și UE și parteneriatul strategic cu SUA, legăturile strânse cu state cu care împărtășim valorile civilizației euro-atlantice: Marea Britanie, Franța sau Polonia.

Niciodată România nu a avut garanții de securitate mai solide decât acum. Suntem și vom fi parte a lumii libere, așa cum a decis poporul român în decembrie 1989, reconfirmând opțiunea pro-occidentală tradițională a României blocată samavolnic de ocupația sovietică și totalitarismul comunist.

Robert Sighiartau 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: