Stiri

Nu se mai termină. Comisia Europeană propune extinderea folosirii certificatului verde până în vara anului 2023

Comisia Europeană a propus joi ca folosirea certificatului digital Covid-19 (certificatul verde) să fie extinsă până pe 30 iunie 2023, în vederea înlesnirii călătoriilor în interiorul blocului comunitar, regulamentul care este acum în vigoare prevăzând o valabilitate a acestui certificat până pe 30 iunie 2022, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

„Virusul încă circulă, este prevalent în UE și trebuie să fim pregătiți pentru noi creșteri (ale numărului de infectări) în a doua jumătate a anului sau pentru apariția unor noi variante”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

Certificatul verde atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau efectuarea unui test PCR negativ recent. În propunerea anunțată joi, Comisia Europeană a mai cerut și includerea anumitor teste antigen printre testele pentru care să poată fi emis certificatul verde.

O altă propunere are în vedere garantarea că certificatele de vaccinare menționează numărul total corect al dozelor administrate în orice stat membru al UE, nu doar în țara care emite certificatul, întrucât uneori apar astfel de neconcordanțe pe certificatele persoanelor care nu fac toată schema de vaccinare în aceeași țară.

De cealaltă parte, țări europene precum DanemarcaMarea BritanieElveția sau Cehia au eliminat restricțiile legate de certificat verde, iar primele trei menționate au scos chiar toate restricțiile, inclusiv cele legate de purtarea măștii.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: