EducatieStiri

Sorin Cîmpeanu: Elevii ar urma să fie testaţi de două ori pe săptămână

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, luni, că elevii ar putea fi testați două ori pe săptămână, dar și că este nevoie de 70 de milioane de teste de salivă până la finalul semestrului.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că testele nu vor fi omologate, ci autorizate în regim de urgență. „Lucrăm pentru a estima numărul testelor non-invazive care să fie administrate elevilor şi personalului didactic. (…) E vorba de o achiziţie de nivel foarte mare pentru că au rămas 11 săptămâni din semestrul I, având în vedere că procesul de screening înseamnă 6,4 milioane de teste necesare săptămânal, deci 70 de milioane de teste până la finalul semestrului”, a precizat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

În prezent, în școli se fac teste anitgenice, iar Ministerul Sănătății a suplimentat cu 280.000 numărul de teste antigenice la dispoziţia unităţilor de învăţământ, a adăugat Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Educației a transmis că atât „primul ministru, cât şi ministrul Sănătăţii au solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului ca în cursul zilei de astăzi să elaboreze cerinţele de reglementare şi cerinţele minime de performanţă pentru a le transmite oficiului de achiziţii”.

Mai mult, copiii se pot testa doar cu acrodul părinților, iar testele pozitive vor trebui să fie confirmate prin teste antience sau prin teste PCR.

https://stirileprotv.ro/stiri/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: