PREZENTARI

Amenajarea livingului în stil scandinav – principii de care să ții cont și elemente de design importante

Livingul reprezintă poate cea mai importantă încăpere dintr-o locuință. Marea majoritate dintre noi petrecem o bună parte din zi în zona de living. Aici ne întâlnim cu restul familiei după o zi grea de lucru, ne relaxăm alături de copii sau ne uităm la un film alături de persoana iubită.

Fiind de o importanță majoră, deoarece un living frumos amenajat ne oferă atmosfera caldă într-un cămin, trebuie să acordăm o atenție deosebită atunci când alegem designul pentru amenajarea livingului. 

Un living potrivit pentru o familie în care primează dragostea, liniștea și siguranța căminului este reprezentat de un design cald, simplu și funcțional totodată. Stilul scandinav este unul care se încadrează perfect în designul unui living deoarece oferă confortul și liniștea mult căutate alături de cei dragi.    

Principiile unui design în stil scandinav

Stilul scandinav se bazează pe câteva principii majore: simplitate, funcționalitate si minimalism. 

Prin simplitate ne referim la acel tip de mobilă ordonată, formată din elemente omogene, cu linii drepte și forme simple pentru a da senzația de o încăpere aerisită. O canapea spațioasă și confortabilă însoțită de unul sau mai multe fotolii tapițate, crează o atmosferă caldă și sunt de mare ajutor penru o familie numeroasă, iar în combinație cu celelalte obiecte de mobilier oferă personalitate încăperii. 

Funcționalitatea este oferită de piesele de mobilier, simplă, cu rafturi sau sertare, care ne oferă posibilitatea să depozităm obiectele personale cât mai ordonat. Poți alege piese de mobilier precum o comodă cu un design simplu, o măsuță de cafea mica și practică sau diverse rafturi, create din materiale de calitate și cu un finisaj elegant pentru un aspect modern.

Minimalismul este caracterizat obiecte de mobilier aerisite, confortabile și simple. 

Elemente de design pentru un stil scandinav

Mobilierul – în stilul scandinav predominant este mobilierul din lemn, ușor de întreținut, simplu și fără culori țipătoare. Se folosesc culori calde și naturale atât pentru mobilă cât și pentru vopsirea pereților. 

Spațiile de depozitare – se urmărește folosirea rafturilor deschise, a bibliotecilor de perete sau a polițelor, deoarece acestea oferă acces rapid la diverse obiecte și pentru o notă de prospețime, poți așeza plante pe rafturile bilbiotecilor, plante care se integrează perfect  în stilul scandinav.

Lumina – este importantă în acest tip de design deoarece ea ne oferă starea de bine și de liniște acasă. Ferestrele mari sunt esențiale, pereții vopsiți în culori predominant albe sau cât mai deschise, dar și mobile în culori neutre și calde. 

Obiectele de decor – adaugă căldură și liniște livingului. Folosirea unor perne și pături țesute în combinație cu materialele folosite pentru tapițeria canapelei, crează o atmosferă relaxantă, armonioasă și totodată simplă. 

Alegerea unui stil de amenajare a livingului este o provocare. Atunci când cauți să-ți transformi livingul într-o oază de liniște și relaxare, stilul scandinav îți oferă posibilitatea creări unui unui spațiu funcțional, calm, călduros și primitor.

Sursa de imagine:
Followtheflow / Shutterstock.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: