APEL RUGACIUNEStiri

Rugați-vă pentru creștinii din Afganistan, preluarea talibanilor pune Biserica în pericol

O organizație proeminentă bazată pe credință îi îndeamnă pe creștini să se roage pentru credincioșii afgani, care se confruntă cu un viitor incert și o posibilă persecuție în fața preluării de către talibani a țării.
Talibanii – un regim islamic represiv – au preluat duminica capitala Afganistanului, Kabul, în timp ce armata Statelor Unite își continua retragerea din Afganistan. Președintele Biden ordonase retragerea tuturor trupelor din țară până în septembrie.

Nu se știe câți creștini trăiesc în Afganistan, deși unele estimări plasează numărul între 10.000 și 12.000, potrivit International Christian Concern, care monitorizează persecuția din întreaga lume. Cei mai mulți dintre ei sunt convertiți din islam – fapt care îi face ținte pentru persecuția talibanilor. Sub ideologia talibanilor, pedeapsa pentru convertirea la creștinism este moartea.

„Vă încurajăm să vă rugați ca [creștinii] să nu fie învinși de frică”,
Mindy Belz al World Magazine a raportat că liderii rețelelor bisericești din Afganistan „au primit scrisori” de la talibani „avertizându-i că știu unde sunt și ce fac”.
În mod similar, CPI a vorbit cu un creștin din Afganistan care a spus că știe despre un prieten creștin care primise o scrisoare de la talibani spunând că îi vor lua casa.
„Fiecare credincios musulman, ca mine, care s-a convertit la creștinism, cunoaște consecințele convertirii lor. Islamul este foarte clar, Coranul este foarte clar, Hadith este foarte clar pentru apostazie”, a spus creștinul
Creștinii deseori „trebuie să fugă din Afganistan sau să riște să fie uciși”

Chiar înainte ca Statele Unite să-și anunțe retragerea, Afganistanul era un loc periculos pentru creștini, Ușile Deschise clasându- se pe locul 2 în clasamentul World Watch List al națiunilor în care credincioșii se confruntă cu cea mai mare persecuție. Când lista a fost lansată, talibanii controlau doar anumite părți ale țării. Acum, însă, talibanii controlează întreaga națiune.

https://www.christianheadlines.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: