Stiri

Persecuția creștină „va crește” după preluarea de către talibani a Afganistanului

Open Doors le cere creștinilor să se roage după ce talibanii au preluat controlul asupra Afganistanului.
Afganistanul se află pe locul 2 pe lista de supraveghere mondială a ușilor deschise din cele 50 de locuri în care creștinii suferă cea mai mare persecuție pentru credința lor. Țara este a doua după Coreea de Nord.
Organizația non-profit, care sprijină creștinii persecutați din întreaga lume, a declarat că Afganistanul găzduiește un „grup mic de credincioși secreți” pentru care nivelurile de vulnerabilitate au „crescut de zece ori”.
Acesta a declarat că monitorizează îndeaproape situația, deoarece a chemat creștinii din întreaga lume să se unească în „rugăciune urgentă” pentru țară.
„Este o zi sfâșietoare pentru cetățenii din Afganistan și o perioadă și mai periculoasă pentru a fi creștin”, a declarat fratele Samuel, director de teren pentru porți deschise pentru Asia.
Preocuparea creștină internațională a spus că căderea Kabul a „stârnit un val de noi preocupări legate de libertatea religioasă în Orientul Mijlociu”.

Claire Evans, directorul regional al CPI, a declarat că evenimentele dramatice din ultimele zile au marcat un „punct de cotitură” pentru libertatea religioasă în întreaga regiune.

„Atmosfera din toată regiunea Orientului Mijlociu s-a schimbat odată cu căderea Kabul în fața talibanilor”, a spus ea.

„Orientul Mijlociu tocmai intrase în etapele de recuperare după înfrângerea ISIS, o ideologie bazată pe genocidul minorităților religioase.
Release International avertizează cu privire la creșterea probabilă a atacurilor asupra creștinilor din Afganistan și din regiune după preluarea rapidă a țării de către talibani, după retragerea trupelor SUA și NATO.

Viteza cu care talibanii au preluat controlul asupra țării a șocat comunitatea internațională.

În timp ce talibanii au cerut un transfer pașnic de putere, Release International spune că schimbarea dramatică a evenimentelor va încuraja doar activitatea extremistă.

Un lider al bisericii din Afganistan a spus carității că creștinii de acolo trăiesc cu mare frică.
oricine este identificat ca si creștin poate fi ucis pentru credința sa și că riscă să fie trădat sau să fie victima unei ucideri de onoare de către membrii propriei familii.
Un contact creștin a declarat pentru Release că situația de acolo este „gravă”.
„Frații și surorile noastre din Hristos ne spun cât de frică le este”, au spus ei.
„În zonele în care talibanii controlează acum fetele nu au voie să meargă la școală, iar femeilor nu li se permite să-și părăsească casele fără un tovarăș de sex masculin”.
Potrivit Release, persecuția împotriva creștinilor creștea deja chiar înainte de preluarea talibanilor, biserica fiind forțată sub acoperire din cauza legilor stricte de apostazie care fac ca convertirea de la Islam să fie pedepsită cu moartea sau cu închisoarea.
relateaza https://www.christiantoday.com/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: