DEVOTIONALEEDITORIALE

Cum ar fi dacă viața gândurilor tale s-ar transmite în direct?

Cum ar fi dacă cineva ți-ar spune că fiecare gând al tău, de când te-ai născut până acum, a fost înregistrat și va fi difuzat în seara aceasta în direct pe YouTube? Îl vei vedea acolo în lista de videouri similare. Și nu numai atât, dar va fi furnizat și un link către un site web unde familia și prietenii tăi vor putea urmări toate gândurile pe care le-ai avut despre ei – o arhivă întreagă a gândurilor tale. Câți ar fi furioși pe tine? Toți? Ai fi și tu supărat pe tine pentru gândurile pe care le-ai avut?

Viața gândurilor tale dezvăluie cine ești tu cu adevărat. La fel ca cei mai mulți, poate că crezi că ești destul de bun ca să mergi în rai și că Dumnezeu nu te va trimite în iad. Dar Dumnezeu a văzut fiecare dintre gândurile și acțiunile tale rele. A văzut de fiecare dată când ai încălcat poruncile Lui, când ai poftit pe cineva cu care nu ești căsătorit, când ai mințit și ai furat, indiferent cât de mic a fost acel lucru furat. Poate a fost un cântec de pe Internet. El cunoaște fiecare moment în care ți-ai făcut un idol fals în mintea ta și l-ai luat drept Dumnezeu, un dumnezeu stricat al imaginației tale care să-ți treacă cu vederea păcatele. Totuși, acela nu este adevăratul Dumnezeu. El a auzit de fiecare dată când ai folosit Numele Lui într-un mod lipsit de reverență, rostind numele Celui ce ți-a dat viață pe post de înjurătură. Nu ai face așa cu numele lui Hitler, dar o faci cu numele lui Dumnezeu! „Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui.” (Exod 20:7) Și „Vă spun că, în ziua judecății, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit.” (Matei 12:36)

Fii cinstit cu tine însuți: când Îl vei întâlni pe Dumnezeu în Ziua Judecății, ținând cont de faptul că El a văzut fiecare gând rău și fiecare acțiune rea a ta, te va găsi El nevinovat? Sau vinovat? Dacă Dumnezeu ți-ar da ceea ce meriți, și mie ceea ce merit, ar trebui să te trimită în rai sau în iad? Dumnezeu a scris legea Lui în inima ta, așa că nu ai nicio scuză. Tu știi că este greșit să minți, să furi, să poftești, și să înjuri pentru că Dumnezeu ți-a dat o conștiință care deosebește binele de rău. Propria ta conștiință cere dreptate.

Imaginează-ți o sală de tribunal în care este adus în instanță un violator de copii. Însă, în loc să îi dea sentința pe care o cere legea, judecătorul lovește cu ciocanul și îl lasă pe violator liber să plece. Și spune: „Păi, violatorul a fost un “tip de treabă” care a dat în trecut bani săracilor și merge la biserică în fiecare duminică.” Ai fi înfuriat dacă s-ar întâmpla așa ceva! Așa ar și trebui să fii! Totuși, cei mai mulți oameni cred că Dumnezeul Sfânt și Preaînalt este întocmai ca acest judecător corupt, și că ei Îl pot mitui cu faptele lor bune ca să le treacă cu vederea păcatele.

Dar ce ai spune dacă acest judecător i-ar spune violatorului: „Eu sunt un judecător foarte iubitor, așa că îți voi da drumul.” Nu ai crede că judecătorul este iubitor, ci că este corupt și nu merită să fie judecător! Totuși cei mai mulți oameni se așteaptă ca Dumnezeul Sfânt, care este Judecătorul întregului pământ să fie la fel de corupt ca ei, și să le trecă cu vederea păcatele.

--

Dragostea și bunatatea infinită, care sunt adevărate cu privire la Dumnezeu, cer dreptate infinită. Pentru că dragostea și dreptatea lui Dumnezeu sunt infinite, El nu va pedepsi doar criminali și violatori, ci El va pedepsi orice păcat, oriunde îl va găsi. De aceea Biblia spune că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Spune că nici hoții, nici cei imorali sexual, nici închinătorii la idoli nu vor intra în cer. Și toți mincinoșii vor avea parte de iazul care arde cu foc și cu pucioasă.

Acum întrebarea pentru tine care privești acest video este aceasta: există vreo speranță pentru cineva ca tine? Există vreo speranță pentru cel care L-a sfidat pe Dumnezeu din nou și din nou răzvrătindu-se împotriva voii Lui și refuzând să Îl iubească și să I se închine? Există vreo speranță pentru infractorul care este găsit vinovat în tribunalul lui Dumnezeu? Există speranță? Da există! Există iertare la Dumnezeu!

Cum? Cum poate exista? Evanghelia – vestea bună – este aceasta: imaginează-ți că ești într-un tribunal omenesc și judecătorul te găsește vinovat. Și pentru că este drept, îți dă amenda maximă de 10 milioane de dolari. Dar tu nu ai cum să plătești amenda, așa că urmează să îți petreci restul vieții în închisoare. Atunci un om pe care nu l-ai mai întâlnit niciodată pășește în sala tribunalului și spune: „Mi-am vândut toate bunurile ca să-ți plătesc datoria.” Amenda ta a fost plătită! Deci dreptatea a fost satisfacută, iar tu ești liber!

--

Ei bine, acum două mii de ani Dumnezeu s-a întrupat în omul Isus Hristos, care a fost născut din fecioară, a trăit o viață fără păcat și apoi a suferit și a murit sub mânia lui Dumnezeu pe cruce ca să plătească pe deplin plata pentru toate păcatele tale. Apoi a înviat triumfător asupra tuturor puterilor morții și întunericului, astfel încât în El să putem avea viața veșnică. Biblia spune că: „Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (Ioan 3:16)

citeste mai mult

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura