DEVOTIONALE

Devoțional | O inimă nouă

Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne. Voi pune Duhul Meu în voi și vă voi face să urmați poruncile Mele și să păziți și să împliniți legile Mele. (Ezechel 36:26-27)

Versetul de astăzi conține o promisiune pe care Dumnezeu a spus-o cu mii de ani în urmă, și anume că va veni o zi când El va da oamenilor inimi noi și va pune Duhul Său în ei. Când Dumnezeu a spus aceste cuvinte, oamenii trăiau sub Vechiul Legământ, în timpul dinaintea nașterii, morții și învierii lui Isus. Sub Vechiul Legământ, Duhul Sfânt a fost cu oamenii și a venit în mijlocul lor cu ocazii speciale, dar El nu a locuit în inimile lor.

Noi trăim sub Noul Legământ – timpul despre care Dumnezeu a vorbit prin profetul Ezechiel, când a promis că va trimite Duhul Său ca să locuiască în noi. Nimeni nu a putut să fie născut din nou și să devină un loc în care Duhul Sfânt să locuiască, înainte ca Isus să fi murit și înviat. Acum, pentru că El a venit, noi putem să-L primim pe Isus ca Domn și Mântuitor și putem să-L primim pe Duhul Sfânt în inimile noastre. Atunci când trăiește în noi, El ne poate vorbi, ne poate face să auzim vocea Lui și ne poate oferi puterea necesară ca să ascultăm ceea ce ne spune.

Citeste mai mult

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: