Raportul Matici a fost adoptat de Parlamentul European, educația sexuală contraceptivă, avorturile, sodomia, transgenderismul devenind normative în Uniunea Europeană
Europarlamentarii au adoptat așa-numitul „Raport Matici” prin care UE legiferează pe deasupra statelor membre și a culturilor naționale/tradițiilor religioase – dar și a adevărului științific obiectiv – comportamentul sexual al tuturor cetățenilor europeni, încercând să lărgească drepturile omului pentru a include așa-zise „drepturi sexuale și reproductive”. Cu alte cuvinte, păcate strigătoare la cer precum avortul/pruncuciderea, sodomia, transgenderismul, ideologia de gen ș.a. devin normative, iar cei care se opun acestor „drepturi” vor fi sancționați legal, nefiindu-le recunoscute propriile drepturi (libertatea de exprimare, de conștiință, de alegere, libertatea religioasă).
Eurodeputatul român Cristian Terheș (PNȚ-CD) ne oferă amănunte:
„Raportul Matic al Parlamentului European, care prevede că și bărbații pot naște sau că avortul e drept fundamental al omului, a fost adoptat cu 378 de voturi pentru, 255 împotrivă și 42 de abțineri.
Raportul privește „situația drepturilor sexuale și reproductive din UE, din perspectiva sănătății femeii”, și este de un radicalism marxisto-sexist fără precedent. Acest raport propune, printre altele:
1. Considerarea avortului ca „drept fundamental al omului”. Prin urmare, dreptul de a pruncucide are întâietate în fața dreptului la viață al copilului nenăscut. Oricine va vorbi contra acestui „drept fundamental” sau a altor asemenea pseudo-drepturi, cum ar fi preoții și pastorii, vor suferi rigorile legii.
2. Impunerea educației sexuale obligatorii în școli, ba încă și la cei care nu sunt la școală, din fragedă pruncie. Aceasta educație sexuală va cuprinde ideologia de gen și tot ce e asociat cu aceasta.
3. Eliminarea dreptului la libertatea de conștiință a doctorilor și personalului medical, în baza căruia aceștia nu fac proceduri medicale (ex. avort) care le încalcă conștiința. Din moment ce avortul este socotit a fi un drept fundamental, un medic sau personal medical nu poate, pe motiv că-i încalcă lui conștiința, să oprească o altă persoană să se bucure de un drept fundamental (să facă avort).
Pe lângă multe alte aberații pe care acest raport le conține, asupra cărora voi reveni, raportul susține că și bărbații pot să nască copii, motiv pentru care trebuie, „în astfel de cazuri, să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și serviciile de îngrijire legate de naștere fără discriminare pe criterii de identitate de gen” (lit. N din raport).