DEVOTIONALEEDITORIALE

Sali Sabri: Noi ne-am împrietenit cu păcatul.

Vitoria Lipan, personajul inventat de Mihail Sadoveanu în romanul „Baltagul”, reclama dezamăgită: „Am săvârșit și acest păcat” după ce a îndrăznit să folosească un telefon cu sârmă.

Noi ne-am împrietenit cu păcatul. Avem argumente și pentru bârfă, și pentru „minciunile mici”, și pentru felul în care venim îmbrăcați la biserică. Confundăm biserica cu piața, ne trezim vorbind în timpul slujbei, suntem mai gălăgioși decât copiii. De fapt atunci când un copil plânge în biserică o face în tonalitatea îngerilor, dar când oamenii maturi șoșotesc în timpul închinării devin niște clone a doamnei Șoșoacă.

Etalarea rochiilor crăpate și costumele de la armani se pot vedea mai mult în biserică decât la parada modei de la Roma. Nepotismul, favorurile, rugaciunile speciale pentru „cei speciali” au luat locul închinării în duh și-n adevăr.

La rugăciune ne plictisim, la predică la fel. Ce-i drept mulți slujitori ai Cuvântului săvârșesc acest păcat al plictisirii oamenilor mai ceva ca Vitoria Lipan cu vorbitul la telefon. Eu cred că e „mai mare păcat” să-i plictisești pe oameni predicând din Cuvânt decât fratele care n-are stare și deschide ușa de 30 de ori în timpul slujbei. O jertfă a nebunilor din ambele părți.

E vremea să ne păzim picioarele când intrăm în Casa lui Dumnezeu și să ne apropiem mai bine să ascultăm, decât să aducem jertfa nebunilor, căci ei nu știu că fac rău cu aceasta!

Sali Sabri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: