ComunicateStiri

Comunicat! Prim-Ministrului Florin Cîțu cu reprezentanți ai cultelor religioase din România

În ziua de 21 aprilie a.c. a avut loc la sediul Guvernului o nouă întâlnire a Prim-Ministrului Florin Cîțu cu reprezentanți ai cultelor religioase din România. Au participat reprezentanți ai Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Secretariatului de Stat pentru Culte și ai cultelor care serbează Învierea Domnului în noaptea de 1 – 2 mai a.c. și sărbătoarea specifică lunii Ramadan în noaptea de 8 – 9 mai a.c.

În cadrul reuniunii domnul Prim – Ministru Florin Cîțu a subliniat faptul că scopul întâlnirii este acela de a afirma disponibilitatea totală a Guvernului României de a sprijini cultele cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea în condiții de siguranță sanitară a activităților religioase și nu acela de stabilire a unor măsuri suplimentare de protecție sanitară pentru desfășurarea activităților religioase din această perioadă. Și în această perioadă, slujbele religioase se vor desfășura atât în interiorul cât și în exteriorul lăcașului de cult, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Totodată, a fost apreciată disponibilitatea cultelor de a sprijini eforturile autorităților în combaterea răspândirii noului coronavirus și rolul foarte important al acestora în informarea credincioșilor cu privire la campania de vaccinare. relateaza culte.gov

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: