ANUNTURI

Nelu Filip: Cea mai importantă absolvire a lui Corneliu Constantineanu

Dacă totul s-ar măsura după socotelile noastre, ne-am fi gândit că un om cu pregătirea lui Corneliu Constantineanu ar fi avut înainte marea perspectivă de a forma încă în anii viitori sute și mii de lucrători pentru Marele Seceriș și am fi tentați să-i punem lui Dumnezeu tot felul de întrebări despre plecarea atât de timpurie dintre noi a acestui om, cu deosebite valențe didactice și formative în lucrarea lui Dumnezeu.
Și totuși, socotelile noastre sunt atât de limitate în fața planului etern al lui Dumnezeu, încât suntem datori să stăm smeriți, înțelegând că în economia divină, lucrurile se măsoară cu totul diferit. Cred că lui Lavoisier îi era atribuită afirmația despre care învățam în școală: „Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.” Credem că ceea ce numim noi pierdere astăzi, este un mare câștig pentru cel pe care astăzi îl plângem. Dumnezeu l-a transformat din ființă umblătoare aici pe pământ, în ființă umblătoare în cer, împreună cu cei mântuiți.
– Știm că Dumnezeu va continua să poarte grijă de Marele Seceriș și că noi suntem chemați de El, ca prin rugăciunile și eforturile noastre, să contribuim alături de Dumnezeu la această divină lucrare.
– Știm că pentru Corneliu Constantineanu plecarea de aici înseamnă o unire cu Domnul într-o altă dimensiune, în locul cu siguranță dorit și așteptat de el.
– Știm că plecarea lui este un test de maturitate pentru fiecare din noi, oameni care l-am prețuit pentru ceea ce a pus Dumnezeu în El. Spun un test, pentru că încă nu vedem ce va fi cu locul lui gol și cine îl va putea înlocui. Totuși să nu uităm că Stăpânul Secerișului va purta de grijă.
– Știm că familia lui Corneliu Constantineanu rămâne în atenția lui Dumnezeu și a bisericii sale.
– Știm de asemenea că suntem ființe vulnerabile, doar călători aici pe pământ și că mai devreme sau mai târziu, toți vom pleca. Va fi ferice de noi dacă ne vom ține cu credincioșie de Cristos, singurul care ne poate asigura fericirea în veșnicie.Dumnezeu va purta de grijă – El e Iehova Iire.
Corneliu Constantineanu a fost prezent la multe absolviri, a fost el însuși de multe ori absolvent, dar acum ne este dat să privim prin credință la cea mai mare sărbătoare de absolvire din existența sa.
2Ti 4:7 M’am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința.
2Ti 4:8 Deacum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea”, Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.

Nelu Filip

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: