EDITORIALE

Să nu faci găuri în corabie! – de Nicolae.Geantă

Am auzit un pastor care spunea că atunci când creștinii fac câte-o prostie e ca și cum ar da gaură cu burghiul în corabia cu care traversează oceanul. Oceanul vieții. Ne putem cu toți scufunda. Prin gaură intră continuu apa. În biserică vreau să zic.

Mă gândeam că dacă toți membrii bisericii ar da câte o gaură zilnic, corabia s-ar transforma în… sită! Ar fi un imens ciur. Și n-am văzut niciodată un ciur plutind. Dar stând liniștit, înecat, întreg sau măcar pe jumate în apă putem întâlni. Chiar la… pescari! 

Evident că atunci când apare prima gaură în corabie, marinarii o astupă imediat. Cu cât trece mai mult timp, cu atât va fi mai greu. Nu doar pentru că va intra apă în barcă ci și că gaura va fi sub apă!

Desigur, uneori involuntar, alteori în mod conștient noi facem găuri bisericii. De aceea trebuie ca marinarii să fie și zidari. Gata să cârpească. Să pună cepuri. Paradoxal, sau bine ar fi doar să mi se pară mie, în zilele noastre pe corabia lui Dumnezeu sunt mai mulți care fac găuri decât cei care le astupă!

Ca și urmaș al lui Isus să ai mereu dibluri în buzunare. Iartă, mângâie, îmbărbătează. Iubește. Poartă-te ca un sfânt! Pune mereu cepuri acolo unde-s găuri. Pune petece între frați! Astupă orice crâpătură în familie! Hristos tocmai de aceea a murit la Calvar! Sângele lui este cel mai bun liant!

Nu fii un creștin cu burghiu! Cine face găuri Bisericii îl ajută pe diavolul! Nu face găuri în corabie! Nu se vor scufunda doar ceilalți, ci și tu!

Nicolae.Geantă

Gherla, 

14 Februarie 2021

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: