EDITORIALE

Ce lași în urma ta?

Vremurile în care trăim parcă ne-au apropiat tot mai mult de o realitate atât de cunoscută, dar la fel de ignorată de noi. Viața este foarte scurtă. Oameni pe care îi cunoști și care îți sunt dragi, oameni pe care i-ai văzut azi, mâine poți să nu îi mai vezi. Vrem cu toții să credem că vom trăi mult și vom ajunge la bătrâneți fericite și împlinite.

Așa au crezut și mulți dintre cunoscuți de ai mei care au plecat prematur din punct de vedere omenesc din această lume. Nimeni nu știe dacă te vei mai trezi dimineața, nimeni nu mai știe cu siguranță dacă vei ajunge acasă din călătorie. Omenește totul este relativ.
Viața omului este la îndemâna lui Dumnezeu. Lungimea vieții noastre ține exclusiv de hotărârea lui Dumnezeu. Odată împăratul David într-unul din psalmii scriși de el a spus:

“Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.” (Psalmi 139:16)

De-ar conștientiza fiecare dintre noi că Dumnezeu în suveranitatea Sa a îngăduit să trăim o perioadă pe acest pământ. Și atunci problema nu stă în numărul anilor ci în calitatea acestora. Ce lași în urma ta? Adevărul trist că pentru cei mai mulți dintre noi este poate ultimul lucru la care ne gândim. Dar vedeți, moartea este la ușa oricui, tocmai de aceea fiecare zi este un dar de la Dumnezeu pentru a ne pune în rânduială relația cu El și apoi relații cu oamenii din jur.

Dacă cu cei din casa ta sau din jurul tău ești în relații ostile mai mult ca sigur că și relația cu Dumnezeu este deficitară, și atunci mă întreb ce lași în urma ta? Relații distruse, un nume rău și vei lăsa celor apropiați numele rău pe care l-ai purtat cu tine în timpul vieții. Cineva spunea odată că: “numele bun aduce bogăția și nu bogăția aduce numele bun.” Unora dintre noi nu le pasă de numele lor, și prin înșelăciune, minciună și alte fapte urâte încearcă să își trăiască zilele.

CITESTE MAI MULT: https://moldovacrestina.md/viata-e-scurta/#utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=viata-e-scurta

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: