EDITORIALE

Meditație – Nu ești scutit de ispită

Este înțelept să-ți amintești că, indiferent cât de curat, de sfânt și fără pată te simți sau cât de sigur crezi că ești, aceasta nu te scutește să fii ispitit! Atunci când Îl iubești pe Isus, atunci când El este Salvatorul inimii tale și Stăpân peste voința ta, tu ești o țintă pentru iad. Satana va încerca să te doboare la pământ, iar cel care conștientizează acest lucru cu scopul de a se echipa pentru bătălie este un credincios înțelept.

Pavel explică de ce Dumnezeu permite diavolului să ne încerce atât de crunt: „Ba încă ne spunea gândul că trebuie să murim; pentru ca să ne punem încrederea nu în noi înşine, ci în Dumnezeu care învie morţii” (2 Corinteni 1:9). Scopul Satanei este să-i țină pe credincioși legați în vinovăție, teamă și condamnare și să-i facă să fie descurajați și abătuți. Însă Domnul poartă de grijă copiilor Săi.

David spunea: „De n-ar fi fost Domnul de partea noastră când s-au ridicat oamenii împotriva noastră, ne-ar fi înghiţit de vii, când li s-a aprins mânia împotriva noastră” (Psalmul 124:2-3).

David a fost foarte ispitit, a căzut în adulter, a mințit și a omorât un om nevinovat. Când prorocul Natan i-a expus păcatul, Satana a fost convins că David nu se va mai ridica. El se aștepta ca regele să-și ridice mâinile și să exclame: „La ce folos? L-am dezamăgit pe Dumnezeu și am înfăptuit toate păcatele împotriva cărora am predicat. Dumnezeu nu mă mai poate folosi niciodată!”

Dar ascultați strigătele lui David după ce s-a pocăit: „Domnul m-a pedepsit, da, dar nu m-a dat pradă morţii” (Psalmul 118:18). El spunea: „Am fost ispitit și încercat, dar Dumnezeu nu m-ar fi lăsat pradă puterii Satanei!”

--

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/devotional/11894-meditatie-nu-esti-scutit-de-ispita?fbclid=IwAR2FhnS1fVCSxY5YN_8efU_O_eie1yXGfnhD_xief6sMAtVMYok8ZoMthcY

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura