EDITORIALE

Parteneriat civil, pro sau contra? Sighiartău (PNL) și Tomac (PMP) sunt împotrivă

Reprezentanții partidelor parlamentare și-au exprimat poziția față de ideea parteneriatului civil, la o dezbatere electorală la care au participat, miercuri seara, la Digi24, înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Reprezentantul PNL, Robert Sighiartău, a subliniat importanța familiei, în timp ce Eugen Tomac (PMP) spune că membrii acestui partid s-ar abține sau chiar s-ar împotrivi dacă s-ar vota o asemenea lege a parteneriatului civil. Fostul premier Dacian Cioloș (USR-PLUS) a subliniat că România și-a luat deja angajamentul în fața Uniunii Europene de a susține o astfel de legislație încă dinainte de a veni USR-PLUS în Parlament.

Robert Sighiartău (PNL): Depinde foarte mult ce înseamnă parteneriatul civil. Toate comunitățile s-au format în jurul familiilor și cred că politicile publice ale Uniunii Europene și inclusiv ale guvernelor trebuie să meargă înspre familie, înspre susținerea familiilor, înspre ajutorarea familiilor, astfel încât nivelul de trai din familii să crească. Democrațiile s-au format pe comunități, comunitățile au fost fondate în jurul familiilor și eu cred că acest lucru trebuie întărit. Familii puternice înseamnă țară puternică, înseamnă națiune puternică, înseamnă resursă umană puternică. Și cred că acest lucru trebuie întărit mai mult în aceste momente.

Eugen Tomac (PMP): Cred că trebuie să-i respectăm pe toți cetățenii, indiferent de etnie, naționalitate, convingeri. În ceea ce privește acest subiect, din punctul nostru de vedere, este nepotrivită o asemenea abordare acum. În cazul în care se va dezbate o asemenea lege, poziția noastră va fi în cel mai fericit caz de abținere, dacă nu împotrivă.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: