EDITORIALE

”Lăsaţi copiii în pace”, avertizează Orban comunitatea LGBT din Ungaria

Comunitatea gay din Ungaria şi-a exprimat luni regretul faţă de faptul că a devenit un ”ţap ispăşitor” al premierului suveranist Viktor Orban, după ce acesta i-a cerut ”să lase copiii în pace”, în urma apariţiei unei cărţi pentru copii care recuperează texe ca homosexualitatea, relatează AFP.

”Ungaria are legi privind homosexualitatea care au la bază o abordare excepţional de tolerantă şi răbdătoare”, a apreciat într-un interviu acordat duminică postului public de radio Orban.

”Însă există o linie roşie de netrecut”, a adăugat el, denunţând un ”act de provocare”.

”Pentru a-mi rezuma opinia: lăsaţi copiii în pace”, a tunat şeful Guvernului de la Budapesta.

El era întrebat ce părere are despre o culegere de poveşti şi legende, a unei asociaţii a comunităţii lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor, persoanelor queer şi intersexuale (LGBTQI), în care Cenuşăreasa a devenit lesbiană, iar un ucigaş de dragoni transsexual.

--

Alte minorităţi marginalizate sunt de asemenea reprezentate în carte – persoane cu deficienţe, săraci, romi.

”Acum, că frica de migranţi sau de pandemia (covid-19) nu mai este de ajuns să mobilizeze alegătorii, comunitatea LGBTQI este cea desemnată ţap ispăşitor”, declară pentru AFP Tamas Dombos, un membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Hatter Society, principala asociaţie gay din Ungaria.

Citeste mai mult: https://www.news.ro/externe/lasati-copiii-pace-avertizeaza-orban-comunitatea-lgbt-ungaria-dupa-publicarea-unei-carti-copii-recupereaza-

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura